Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

De bekende Napolitaanse pizza is nu werelderfgoed

07/12/2017 - 13:31
"Pizza is op vele plekken ter wereld geliefd, maar in Italië maken ze het gerecht natuurlijk als de beste. Daar krijgen de Italianen nu ook..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De bekende Napolitaanse pizza is nu werelderfgoed (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Pizza is op vele plekken ter wereld geliefd, maar in Italië maken ze het gerecht natuurlijk als de beste. Daar krijgen de Italianen nu ook... [naar artikel]


2. Napolitaanse manier van pizza maken erkend als werelderfgoed (07/12/2017 - De Morgen)

De edele kunst van pizza's maken zoals dat in Napels gebeurt, is toegevoegd aan de Unesco-lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed. Dat heeft de Italiaanse minister van Landbouw Maurizio Martina vandaag via Twitter laten weten. Pizza is wereldwijd populair, maar algemeen wordt aangenomen dat de Zuid-Italiaanse stad Napels de bakermat is van de originele versie. [naar artikel]


3. Napolitaanse pizza is nu Werelderfgoed van de Unesco (08/12/2017 - Express)

De kunst om een Napolitaanse pizza te bereiden behoort sinds donderdag tot het immaterieel Werelderfgoed van de Verenigde Naties (Unesco). De instelling herhaalt dat de bereiding van pizza verschillende onderdelen omvat, waaronder het in de lucht gooien van het deeg.  De originele pizza margherita werd voor het eerst in de Italiaanse stad Napels gemaakt. Die […] The post Napolitaanse pizza is nu Werelderfgoed van de Unesco appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


4. Napolitaanse chef deelt 8 stappen om thuis de perfecte pizza te maken: “De eerste stap is erg belangrijk voor een luchtige pizza” (09/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

9 februari is Wereldpizzadag. De Napolitaanse chef Luca Fabozzi (31) studeerde zowaar aan de ‘Academy of Pizza’ en verklapt in 8 simpele stappen hoe je thuis zelf een topcreatie uit de oven tovert. Hint: vooral de temperatuur van de oven, de tomaten die je gebruikt en hoe lang je het deeg laat rusten, blijken cruciale details. “Een te waterige saus zorgt dat de pizzabodem niet goed bakt.” [naar artikel]


5. “Een goede pizza telt maar drie tot vier ingrediënten”: 5 pizza-chefs over de perfecte pizza (20/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-experten verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]


6. “Een goede pizza telt maar drie tot vier ingrediënten”: 5 pizza-chefs over hoe je de perfecte pizza maakt (20/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-chefs verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]


7. Napolitaanse pizza in het hart van Brussel (07/10/2017 - De Morgen)

[naar artikel]


8. De beste Napolitaanse pizza vind je niet in Italië, maar wel veel dichter bij huis (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)

De beste pizzabakkers van de wereld verzamelden zich in Napels voor het wereldkampioenschap Napolitaanse pizza. Kwam als winnaar uit de bus: Giuseppe Cutraro. De Italiaan is echter aan de slag bij de Franse keten Big Mamma en dus hoef je helemaal niet zo ver te lopen om van zijn creaties te proeven. [naar artikel]


9. Bijzonder restaurant geopend in Gent met gefrituurde pizza: “We brengen de Napolitaanse cultuur naar Gent” (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Pizzeria’s genoeg in Gent, maar je moet hard je best doen om ergens gefrituurde pizza te vinden. In Napels is het een heel gekende snack, maar in Vlaanderen is het nergens te vinden, en daar wil Stefano Lembo (42) verandering in brengen. Zopas opende hij Frizzas in Gent: een pizzeria waar je enkel gefrituurde pizza kan krijgen. Spoiler: dat smaakt rijker dan je denkt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!