U gaat eindejaar op restaurant vieren maar bent ook aangesteld als BOB? Dan is de kans groot dat u het die avond met water, frisdrank of fruitsap moet doen. Tenzij uw restaurantuitbater ook overstag is gegaan voor de start-up Maison De Froy. [naar artikel]
Bonheur, de nieuwe aperitief met sprankels en zonder alcohol van Justfoods uit Arendonk, heeft een bruisende start genomen. Bij Colruyt waren de Kempense alcoholvrije bubbels een maand na de lancering al uitverkocht. Intussen staat Bonheur ook op de kaart van enkele sterrenrestaurants in de regio en valt de drank ook in de smaak bij topchocolatier Julius Persoone als pairing met zijn pralines. [naar artikel]
Kan je met alcoholvrije dranken net zo lekker klinken op heuglijk nieuws als met de real deal? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia is zwanger en proefde daarom vijftien alcoholvrije (schuim)wijnen uit de supermarkt. “Alcohol is de ruggengraat van wijn. Alcholvrije wijn mist dan ook vaak body. Toch zijn er een aantal zeker het proberen waard.” Welke scoorde het best én het slechts? [naar artikel]
Op oudejaarsavond is het steevast hetzelfde liedje: de wijn en cava vloeien rijkelijk, terwijl iedereen zich kostelijk amuseert. Behalve de BOB van... [naar artikel]
Tijdens Tournée Minérale worden meer mousserende dan gewone alcoholvrije wijnen verkocht. Staan de technieken om lekkere bubbels te maken verder dan voor wit of rood? Wij kochten vijf bubbels zonder alcohol en proefden slechts één sprankeltje genot. [naar artikel]
In Antwerpen zal je een vaste bubbel van 10 mensen per gezin moeten kiezen voor de volgende 4 weken. Dat valt voor veel mensen mentaal heel zwaar. Psychiater Dirk De Wachter vindt dat een vaste bubbel ook een stukje zekerheid geeft. [naar artikel]
De Hamse handelszaken willen het lokaal winkelen promoten. Tijdens het weekend van 25, 26 en 27 september presenteren de fashion- en lifestylezaken in de gemeente de nieuwe najaarscollectie. [naar artikel]
Sterrenregen bij Michelin. De Belgische topgastronomie wordt in de selectie 2018 van de culinaire gids gul beloond. Drie restaurants krijgen er een tweede ster bij en maar liefst dertien restaurants mogen pronken met een eerste ster. Hof Van Cleve (Kruishoutem) en Hertog Jan (Sint-Michiels) behouden hun drie Michelinsterren. Ontdek op onderstaande kaart en in de vele tabellen de sterrenrestaurants in jouw buurt. [naar artikel]
Nu Hertog Jan in Zedelgem ermee ophoudt is Peter Goossens alleenheerser in België. Volgens de nieuwe Michelingids toch. Zijn Hof van Cleve in Kruishoutem is voortaan het enige restaurant in ons land met drie sterren. In Antwerpen is er wél goed nieuws. De prille restaurants Nathan en Franq krijgen allebei een ster en brengen zo het aantal sterrenrestaurants in de stad op 12. [naar artikel]
De Michelingids telt één zeer trouwe lezer: Flip Dejaeghere (51) uit Duffel. Tafelen in sterrenzaken is zijn hobby, jaarlijks reist hij de wereld rond om in gemiddeld driehonderd topzaken te eten. Soms doet hij er drie in één dag. “En Noma? Al acht keer geweest.” Wat hij verwacht van de nieuwe gids? “Ik heb wel wat namen in gedachten. Misschien komt er wel een nieuwe derde ster.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.