Op 30 maart van dit jaar openden Myrthe Vranken (23) en Guus Coppens (31) in een gerestaureerde hoeve in Maasmechelen Poort 82. Zij serveren er tapas op een gastronomisch niveau. [naar artikel]
Sinds 27 januari vormen restaurant ’t Kleine Genoegen en cocktailbar Bubbels één concept: Gastrobar ’t Genoegen. Chef Johan Koeken en zoon Stijn serveren er tapas op gastronomisch niveau. [naar artikel]
De sfeer zit er goed in op de partytrein naar het Daydream Festival. De 300 festivalgangers die in Antwerpen en Hasselt opstapten, beleven een absolute primeur van wereldformaat: een rechtstreekse verbinding door de bouw van een tijdelijk treinstation op het festivalterrein in Lommel. Daarvoor werd speciaal een perron gebouwd aan een goederenspoorlijn die daar loopt. [naar artikel]
Birger en Karel, de winnaars van het VTM-programma ‘Mijn Pop-uprestaurant’, breien over drie weken een vervolg aan hun succesvolle barbecuerestaurant TJOP’S. Vanaf 7 juni staan ze op de overdekte voedselmarkt Mercado in Antwerpen. [naar artikel]
Aan de Halbekerstraat in Herk-de-Stad is dit verlengde weekend voor de tweede keer de popup summerbar ingericht. De bar is te vinden in de gebouwen van de voormalige busfirma Steenbergen. [naar artikel]
Volgende week ligt de zeventiende editie van de gastronomische gids Delta in de rekken. In de gids staan bijna 2.000 restaurants en hotels in België en het Groothertogdom Luxemburg, waaronder 235 nieuwe adressen. 225 etablissementen van vorig jaar zijn niet meer opgenomen. De gids kiest daarbij hoofdzakelijk voor “jonge of opkomende chefs”. [naar artikel]
Onze grootmoeders hielden ze simpel, met soezendeeg, banketbakkersroom en een laagje glazuur. Niets mis met de klassieke éclairs, zegt u? Dries Henau (33) en Yuri Vandenbogaerde (29) zien dat anders. Vanaf eind februari gaan de heren achter ‘Wasbar’ luxeversies maken van de populaire gebakjes, in hun nieuwe concept ‘Chez Claire’. [naar artikel]
Onze grootmoeders hielden ze simpel, met soezendeeg, banketbakkersroom en een laagje glazuur. Niets mis met de klassieke éclairs, zegt u? Dries Henau (33) en Yuri Vandenbogaerde (29) zien dat anders. Vanaf eind februari gaan de heren achter Wasbar luxeversies maken van de populaire gebakjes, in hun nieuwe concept Chez Claire. [naar artikel]
Luc Hoornaert (51) is dé gastronomische duizendpoot van Antwerpen. “Ik geef graag mensen die iets in hun mars hebben een zetje”, zegt hij. Dat doet hij ook op Antwerpen Proeft. Elke dag stelt hij een ander geliefkoosd adres voor aan het publiek. Wie is Luc Hoornaert en wie zijn dit jaar de uitverkorenen? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.