Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Tonnen vlees en kilometers kerststronk: zó veel eten we de komende feestdagen

22/12/2017 - 19:59
"We naderen de kerstdagen, en die staan garant voor een drukte van jewelste in de supermarkten. Want Kerstmis, dat vieren we graag traditioneel, met familie en vrienden rond een rijkelijke feesttafel.  Een zéér gevulde feesttafel, zo blijkt uit een rondvraag bij supermarktketens Delhaize, Carrefour en Makro. Miljoenen oesters en honderdduizenden flessen champagne en cava: dit serveert u de komende dagen op uw feesttafel."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. "Ik eet veel vlees bij mijn vader, bij mijn moeder eet ik veel groenten" (07/03/2018 - VRT NWS)

Volgens de milieuorganisatie Greenpeace eten we te veel vlees. 400 gram per week zou volstaan, maar we eten meer dan het dubbele. Ook kinderen eten gemiddeld twee keer zoveel vlees als nodig. "Karrewiet" polste bij leerlingen uit basisschool Sint-Lukas in Schaarbeek naar hun eetgewoonten. [naar artikel]


2. Veviba gooit tonnen vlees weg (05/04/2018 - Het Nieuwsblad)

De vestiging van Veviba in Bastenaken heeft tonnen vlees weggegooid. Dat zegt een van de interim-managers aan de franstalige nieuwswebsite L’avenir. [naar artikel]


3. Tonnen bedorven vlees weggegooid bij Veviba (05/04/2018 - VRT NWS)

Bij het vleesbedrijf Veviba in Bastenaken zijn de voorbije weken meerdere tonnen vlees weggesmeten, waarvan de uiterste gebruiksdatum was verstreken. Dat zegt Christian Kerkhofs, één van de interimmanagers in de Franstalige krant L'Avenir. [naar artikel]


4. ‘Allemaal veganist worden hoeft niet, veel minder vlees eten wel’: Tara Garnett (Oxford) (01/03/2022 - De Morgen)

Onze vleeshonger ligt de planeet zwaar op de maag. Hoeveel vlees kunnen we nog eten, en welk vlees dan? Of moeten we allemaal aan de linzen en de kweeksteak? Aan de Universiteit van Oxford onderzoekt Tara Garnett welke plaats er nog is voor vlees in een duurzaam dieet. [naar artikel]


5. De kerststronk blijft razend populair (23/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Dat de Vlaming na het kerstdiner nog met veel plezier een gaatje vrijhoudt voor de traditionele kerststronk is duidelijk. Ook dit jaar blijkt het... [naar artikel]


6. Tonnen vlees weggesmeten bij Veviba in Bastenaken (05/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Bij het vleesbedrijf Veviba in Bastenaken zijn de voorbije weken meerdere tonnen vlees weggesmeten, waarvan de uiterste gebruiksdatum was... [naar artikel]


7. Dit is wat de Limburgers eten tijdens de feestdagen? (27/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Bij de feestdagen hoort natuurlijk lekker eten, en dat hebben de Limburgers massaal gedaan. Van gevulde kalkoen tot vis. De feestdagen zijn een uitdaging voor ons spijsverteringsstelsel waardoor we soms al snel met een opgeblazen gevoel aan tafel zitten. Wij trokken de straat op met de vraag 'wat at u al tijdens de feestdagen?' [naar artikel]


8. Jambon en De Wever snijden kerststronk aan voor Antwerpse politieagenten (24/12/2017 - VRT NWS)

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (beiden N-VA) hebben daarnet een bezoek gebracht aan de Antwerpse politieagenten die moeten werken tijdens de feestdagen. Toen ze aan hun shift begonnen, kregen ze een stuk van een kerststronk. [naar artikel]


9. “Categoriek nee zeggen tegen vlees kan miljoenen levens redden” (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en... [naar artikel]


10. We eten alsmaar minder vlees. maar wat maak je dan met de feestdagen? (13/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Het voorbije jaar was woelig wat onze voeding betreft. Eerst waren er de eieren met fipronil en sinds september zit rood vlees in het verdomhoekje van de nieuwe voedingsdriehoek. Bovendien in de vleesconsumptie tussen 2012 en 2016 nergens anders in Europa zo snel gedaald (16,7 procent!) als in Belgie. Nu de feestdagen eraan komen, leidt dat in jouw keuken misschien tot enige twijfel. Want wat zet je wel op tafel als je deze ingrediënten wil mijden? Nena Baeyens van het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) tipt toegankelijke gerechten. [naar artikel]


11. Vleesverkoop daalt amper door Dagen Zonder Vlees (02/03/2017 - De Standaard)

Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht? [naar artikel]


12. Zoveel kom je écht aan tijdens de feestdagen (29/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Talrijke warme én koude hapjes, een romige soep, urenlang gourmetten of fonduen, te veel kroketjes, een gigantische kerststronk én een cavaatje... [naar artikel]


13. Veggie, vegan of lokaal: hoe eet je duurzaam? (01/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Door acties als ‘Dagen zonder vlees’ of ‘Donderdag veggiedag’ eet bijna de helft van de Belgen minder vlees. Dat we gemotiveerd zijn om duurzamer te eten is daarmee bewezen, maar er rest nog heel veel onduidelijkheid over hoe we dat best aanpakken. Is vegetarisch eten wel duurzaam genoeg? Is veganistisch eten wel gezond? En is lokaal gekweekt echt beter? [naar artikel]


14. OPROEP. Doe met Het Belang van Limburg mee aan Dagen Zonder Vlees (28/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Op 1 maart start Dagen Zonder Vlees, dat is 40 dagen lang minder vis en vlees eten. Enkele HBvL enthousiastelingen en Chinese vrijwilligers hebben zich geëngageerd om de komende vastenperiode mee te doen. En we hopen dat jij ons vergezelt! [naar artikel]


15. Deze maand wel alcohol, geen vlees (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]


16. Hendrik Dierendonck: ‘Het lijkt nu of vlees eten erger is dan drugs nemen’ (25/11/2022 - De Tijd)

21:55 Zelfs in Dubai eten ze zijn pâté en croûte. Maar de bekendste beenhouwer van ons land weet dat de wereld verandert, en dat beter vlees dus belangrijker is dan meer vlees. Ontbijt met De Tijd. [naar artikel]


17. Wim Ballieu: “Over 20 jaar eten we geen vlees meer” (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.” [naar artikel]


18. Dagen Zonder Vlees: waarom de mens geen gepatenteerde vleeseter is (01/03/2017 - Knack)

De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]


19. Maud Kippenbout en Madelief Rosbief liggen onder vuur: “Hopelijk gebruiken leraars dit niet” (23/11/2018 - Het Nieuwsblad)

“Vlees, van in de wei tot op je bord.” Zo heet een brochure die naar de basisscholen is gestuurd. Met daarin veel weetjes en leukigheden over vlees, en één onderliggende boodschap: vlees is goed voor jou. Afzender is de vleessector, met steun van de Vlaamse overheid. Diezelfde overheid die net aanraadt minder vlees te eten. “Dit is perverse marketing”, klinkt het in het onderwijs. [naar artikel]


20. Voedingswetenschapper Louise Fresco: 'Wie stopt met vlees eten omwille van het klimaat overschat zijn impact' (27/01/2023 - De Tijd)

22:48 Een overvloedig aanbod en tegenstrijdige informatie hebben onze relatie met het eten op ons bord verstoord. Vlees eten? Moet alles lokaal? En is er nog wel plaats voor landbouw in de Lage Landen? De N... [naar artikel]


21. Makkelijk last van zure oprispingen? Zo vermijd je ze tijdens de feestdagen (26/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

De feestdagen zijn een heerlijk gezellige periode, gevuld met overvloedig veel eten, lekkere drankjes en andere lekkernijen. Jammer genoeg gaat de... [naar artikel]


22. Betalen we binnenkort een extra belasting op vlees? (20/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

De vleesindustrie heeft een gigantische impact op het milieu en te veel vlees eten kan ook negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Een... [naar artikel]


23. Wat als we allemaal vegetarisch eten? Veel zal het niet uithalen voor onze planeet (27/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Eerst maar een minder populaire uitspraak: Belgen eten – net als de meeste andere Europeanen - nog altijd veel te veel vlees. Dit brengt niet... [naar artikel]


24. Geen vlees eten kan miljoenen levens redden (03/01/2019 - Het Nieuwsblad)

Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en volop kiezen voor andere bronnen van eiwitten kan miljoenen levens redden en de uitstoot van broeikasgassen drastisch verminderen. Dat maakt het World Economic Forum (WEF) donderdag bekend. [naar artikel]


25. “Rood vlees eten brengt meer schade aan het milieu dan aan je gezondheid”: wat doet rood en bewerkt vlees écht met ons lichaam? (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!