Universiteit Antwerpen streeft met het Climate Action Plan naar een meer ecologische universiteit. Dat doet UAntwerpen onder andere door het menu in de studentenrestaurants voor 80 procent vegan of veggie te maken, en vliegreizen voor personeel af te raden. Opmerkelijk: rood vlees verdwijnt volledig van de kaart. [naar artikel]
Steeds meer mensen zwichten voor de vegetarische levensstijl. Wil jij ook de switch maken? Het is ’t moment, want in maart start de VeggieChallenge. Dit initiatief wil mensen aanmoedigen om een maand lang veggie, vegan of flexi te eten. Plant-based chef en auteur Julie Van den Kerchove geet tips voor wanneer het niet meteen van een leien dakje loopt. “Wees gerust. Niet iedereen kan cold turkey de ommezwaai maken.” [naar artikel]
In Brussel is dit weekend Veggie World gehouden, een beurs die een veganistisch leven promoot; met enkel plantaardige producten. Dus ook geen eieren of koeienmelk, die in de vegetarische keuken wel mogen. In vegan kleding of handtassen worden dan weer geen materialen gebruikt waarvoor dieren gedood moeten worden. Zo'n 5.000 mensen vonden dit weekend de weg naar Veggie World, dat voor het eerst in ons lang georganiseerd werd. [naar artikel]
07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]
Doe jij dit jaar mee aan de Veggie-Challenge? Vegetarisch eten is een heuse trend, maar een goed vegetarisch gerecht samenstellen blijkt voor velen onder ons een grote opgave. Wie helpen je alvast op weg met dit heerlijk vegetarisch recept van HelloFresh: Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes. Benodigdheden voor twee personen Bereidingswijze Het bericht RECEPT Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Twee Limburgse vegan ondernemers slaan de handen in elkaar en ontwierpen een veganistische geschenkbox. Veganisme is over de hype heen en een absolute blijver. Het succesvolle Lento met restaurants in Hasselt en Antwerpen zocht een alternatief voor de cadeaubon. De zussen Claes uit Beringen kwamen met de oplossing; hebbedingen die duurzaam, diervriendelijk en vegan zijn. En weg van de dreadlocks en geitenwollensokken. [naar artikel]
Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]
“Wij zijn niet in staat om deze veganistische burger, vegan te serveren.” Deze boodschap kreeg een klant vorige week toen ze de snack wilde bestellen bij burgerketen Luna Grill in San Diego. Grace is een fervente veganist en was dan ook behoorlijk ontgoocheld toen ze merkte dat de ‘vegan’ hamburger die ze wilde bestellen kaas […] Het bericht Burgerketen biedt veganistische hamburger aan, maar slaagt niet in opzet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Nee, duurzaam en plantaardig koken moet niet ingewikkeld zijn. Epiphany Vanderhaeghen verklapte voor ons enkele heerlijk simpele gerechten uit haar (bekroonde!) vegan restaurant Epiphany’s Kitchen in Gent. [naar artikel]
Dat vegetarisch of vegan eten toch nog een omstreden punt blijft, blijkt nog maar eens na de commotie die ontstond door de aankondiging dat op de Gentse feesten meer veggie eten zal geserveerd worden. “Ik eet nog 2 tot 3 keer per week vlees, maar dan wél van goede kwaliteit”, klinkt het bij flexitariër Wim Ballieu. Samen met Sam De Bruyn en Lieve Blancquaert vertelt hij waarom ze bewust (soms) minder vlees eten. Ze delen tips om gemakkelijk te starten én een eigen recept. [naar artikel]
Zowel grote modehuizen en ketens als kleinere nichemerkjes werken steeds vaker met vegan leer: beter voor de dieren, ja, maar is het ook zo duurzaam als we denken? Een overzicht van de verschillende soorten die je op de markt vindt. [naar artikel]
In Los Angeles vond vorig jaar voor het eerst de Vegan Fashion Week plaats en dat krijgt nu in oktober een vervolg. Het evenement wil de mode-industrie doen stilstaan bij de enorme impact die het heeft op het milieu en het klimaat en tonen dat mode ook duurzaam kan zijn. [naar artikel]
Vandaag is het World Veggie Day. Hoogste tijd dus om die Quornnuggets of Beyond burgers boven te halen. En je hoeft er zelfs niet voor naar de... [naar artikel]
Ian Thomas is een fervente vegan-aanhanger. Vandaag neemt hij ons mee naar de shop waar hij al zijn inkopen gaat doen om voor zijn huisgenoten te... [naar artikel]
Steeds meer mensen eten veggie of vegan. Toch is het niet altijd even makkelijk om een restaurant te vinden met een plantaardige menukaart. Daarom... [naar artikel]
Nadat gisteren de eerste dag van de Internationale Week van Groenten en Fruit van start ging, is nu ook het beste veggie en vegan restaurant... [naar artikel]
Een groen interieur met veel planten en een reeks veggie en vegan keuzes, steeds naar de trends van het moment. Het wordt al snel duidelijk: Botanique in Hasselt is geen gewone hamburgertent. [naar artikel]
Nadat gisteren de eerste dag van de Internationale Week van Groenten en Fruit van start ging, is nu ook het beste veggie en vegan restaurant... [naar artikel]
Om lokaal en duurzaam winkelen te promoten én mee op de digitale kar te springen, lanceert het lokaal bestuur van Hechtel-Eksel een digitale gemeentelijke geschenkbon. Op 1 december 2021 start de verkoop met een toffe kerstactie. Als je deze kerst je cadeaubonnen lokaal koopt, maak je zelf kans op een leuk cadeau. [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast. [naar artikel]
Het is zover: vegetariërs zijn van hun imago van geitenwollensokken verlost. Volgens een onderzoek van The Bio Veggie Company bij 1.000 Belgen eet... [naar artikel]
De populaire spaghetti van Bavet wordt vanaf deze zomer gepimpt door De Vegetarische Slager. Zonder in te boeten op smaak voegt de restaurantketen twee nieuwe spaghetti’s zonder vlees toe aan het menu: The Bolo Bastard en The Holy Mary. Of je nu vegan bent of je vleesconsumptie wilt minderen, Bavet en De Vegetarische Slager – ook wel […] Het bericht Bavet serveert veggie spaghetti’s met De Vegetarische Slager verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek. [naar artikel]
De veggie lifestyle is niet gemakkelijk: gevarieerd eten en genoeg vleesvervangers voorzien vergt veel nadenk- en voorbereidingswerk. Dus het mag... [naar artikel]
Nu eindejaar voor de deur staat, vullen de supermarkten hun winkelrekken in sneltempo met feestproducten. Dit jaar te verwachten op de kersttafel: veggie en vegan, gerechten die snel klaar zijn, veel aperitiefhapjes en nog meer bubbels. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.