Vorig jaar leefde hij zelf nog op straat, maar vrijdag stond Danny in de keuken van het Antwerpse restaurant De Peerdestal voor andere daklozen te koken. “Dit voelt heel goed vanbinnen”, zegt hij trots. [naar artikel]
Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien je kan ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]
Chef Stijn Rotthier van brasserie Fortuin uit Kontich werkt normaal heel graag met grijze noordzeegarnalen, maar door de huidige schaarste besliste hij de lekkernij van de kaart te halen en te vervangen door gerechten met wijting. Daarmee slaat hij twee vliegen in één klap. [naar artikel]
Een goed stuk vlees klaarmaken, lijkt misschien makkelijk, maar dat is het allesbehalve. Daar weet sterrenchef Luc Bellings alles van. Hij trekt langs vijf zaken aan de Belgische kust en neemt de proef op de som: hebben ze hier wél kaas gegeten van goed gebakken steak, een versgeklopte bearnaisesaus en verse frietjes erbij? Of blijf je hier liefst ver van die steak bearnaise op de menukaart? “Deze chef faket in de keuken dat hij saus klopt: die komt overduidelijk uit een potje.” [naar artikel]
Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert de versie met bearnaisesaus. “Hier zou die bij iedereen live aan tafel vers geklopt worden", vertelt hij in zijn verwachtingen vooraf. Welk plekje kan hem bekoren? En moet de voorlopig beste steak-friet van Vlaanderen op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Dit is een plek helemaal op maat voor een meatlover als ik!” [naar artikel]
In Parnassus, een voormalige kerk in Gent, hebben zo'n 220 mensen die eenzaam zijn of het minder makkelijk hebben op kerstavond genoten van een kerstmaaltijd. Het initiatief kwam van de Gentse non-profit-organisatie Enchanté vzw die ervoor samenwerkte met verschillende winkels en organisaties. Die boden hun producten en diensten voor de gelegenheid vrijwillig aan. Iedereen was welkom aan de kersttafel en mocht een vrije bijdrage geven. Een 30-tal vrijwilligers stak de handen uit de mouwen om de deelnemers een warme kerstavond te geven. [naar artikel]
10.000 euro en grondige begeleiding. Dat geeft Vier aan vier daklozen voor een nieuw tv-programma. Goed idee? Experts zijn het er niet helemaal over eens. Maar wat denken de ervaringsdeskundigen ervan? Zij die jaren op straat leefden, de kou van de nacht voelden bijten en vandaag wél weer een dak boven hun hoofd hebben? “Goede begeleiding is meer waard dan 10.000 euro.” [naar artikel]
Ze zijn hun hele hebben en houden kwijt na de brand in het noorden van Californië. Maar voor Thanksgiving, één van de belangrijkste feestdagen van het jaar in de VS, hebben ze zich gemobiliseerd onder leiding van chef-koks uit heel de VS. Onder hen is ook Guy Fieri, bekend als televisiekok: "Er zijn nu zoveel mensen dakloos. Voor hen maken we zo'n 15.000 maaltijden klaar." De 33-jarige Katya Philips verloor haar huis en al haar bezittingen in Paradise, een stad die nu in de as ligt. Zij is één van de vrijwilligers in de kampkeuken in Chico, nabij Paradise. "De toestand is echt tragisch. Maar we hebben een groot hart." [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.