Op 28 april wordt het allereerste Vlaamse kampioenschap patatten schillen georganiseerd. Wie de meeste aardappelen kan schillen met een dunschiller in één minuut, gaat ervandoor met de felbegeerde ‘Gouden Patat’. De krachttoer wordt georganiseerd door de Nederlandse ‘koningin van de kroegen’ Jettie Pallettie. [naar artikel]
De aardappel staat nog altijd op kop in de lijst van populairste bijgerechten in de thuiskeuken van de Belg, maar de gekookte aardappel is op zijn retour. Die moet het afleggen tegen voorverpakte en voorgekookte aardappelen. Het gedoe met schillen en gissen wanneer de patatten gaar zijn, daar hebben we blijkbaar de buik van vol. [naar artikel]
Het was een woelige week voor Sven Nys. Voor het eerst sinds hij aantrad als sportief manager van de Telenet Fidea Lions stond de ex-topcrosser [naar artikel]
Het was een woelige week voor Sven Nys. Voor het eerst sinds hij aantrad als sportief manager van de Telenet Fidea Lions stond de ex-topcrosser [naar artikel]
Wim Lybaert is grote fan van aardappelen. "Aardappelen nemen veel plaats in beslag. Maar 100 dagen na het planten eet je wel al je allereerste [naar artikel]
Een Franse vrachtwagenchauffeur, die de aardappelen vervoerde, schrok zich een hoedje toen hij tien mensen aantrof in zijn laadruimte. Door dat menselijk contact is de lading aardappelen niet meer geschikt voor consumptie. [naar artikel]
De grote vraag naar aardappelen vanuit de industrie zorgt dit jaar voor een record aantal hectaren waarop aardappelen worden geteeld. Dat blijkt... [naar artikel]
Eerst je groenten, daarna je vlees en pas als laatste je aardappelen: je maaltijd opeten in de ‘juiste’ volgorde of meal sequencing is volop trending op sociale media. Het zou je zin in eten verminderen en je kans op diabetes type 2 verlagen. Hoe kan dat? En helpt dit dan ook om te vermageren? Diëtist Michaël Sels (UZA) geeft advies over de nieuwste gezondheidshype. “Er bestaat eigenlijk een eenvoudiger trucje.” [naar artikel]
Heerlijke lentegroenten, die asperges. Maar hoe kies je de meest verse exemplaren? En wat doe je met de schillen? Dit zijn de tips van Sofie Dumont. [naar artikel]
Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
De grote vraag naar aardappelen vanuit de industrie zorgt dit jaar voor een record aantal hectaren waarop aardappelen worden geteeld. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams departement Landbouw en Visserij. [naar artikel]
42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen, volgens cijfers van VLAM uit 2022. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch zijn er veel misverstanden rond het gaarproces. Start je met koud of kokend water? En schil je de aardappelen beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
Bij een bedrijf op Maatheide waar ze aardappelen verwerken, zijn twee projectielen tussen de aardappelen gevonden. De feiten werden dinsdag even voor 9 uur gemeld. [naar artikel]
Terwijl de prijs van aardappelen in België in 2023 met 18 procent is gedaald, zijn de prijzen voor aardappelen in de supermarkt met 14 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Europese en Belgische bureau voor statistiek. [naar artikel]
Van Spaanse albondigas, manchegokaas tot croqueta’s: wij planden onze zomer vol met tapasdates, beoordeelden de prijs-kwaliteit en vonden patatas bravas die nog lekkerder zijn dan in Spanje. “Ons geheim? Elke week schillen we meer dan honderd kilogram verse aardappelen.” [naar artikel]
Dieven gingen met zo’n 250 kilo gerooide aardappelen aan de haal op een veld in Rijnrode in Bekkevoort. De aardappelen lagen er netjes in kisten met de bedoeling ze later op te halen. De eigenaar stelde zondagavond echter vast dat hij het slachtoffer was geworden van moeskopperij. [naar artikel]
Een opvallend zicht in Lummense velden zondag: met paard en kar werden daar aardappelen gepoot. Er werd ook één ‘gouden patat’ in de grond gestoken. Wie die vindt, wint zijn gewicht in aardappelen. [naar artikel]
De Belgische aardappelverwerkers gaan elke week 25 ton aardappelen schenken aan de voedselbanken. Dat meldt Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits. Vlaanderen betaalt voor het wassen en verpakken van de aardappelen. [naar artikel]
In het Nederlands-Limburgse Schimmert, nabij Maastricht, is maandagochtend een vrachtwagen met aardappelen gekanteld. Het ongeluk gebeurde omstreeks 11.15 uur op de weg Groot Haasdal. De vrachtauto was geladen met zestien ton aardappelen en kwam door nog onbekende oorzaak op zijn kant terecht. De weg werd afgesloten voor het verkeer. [naar artikel]
Elke week buigt columnist Nico Dijkshoorn zich over een nieuwsfeit dat hem beroerde. Vandaag: het vele vuurwerk tijdens voetbalwedstrijden: “De eerste tien minuten van een wedstrijd ga ik de aardappelen schillen of een klein keukenkastje schilderen omdat je van de voetbalwedstrijd toch niets ziet.” [naar artikel]
Hevige regenval heeft zondagnamiddag voor de nodige problemen gezorgd in de Kasteelstraat in Stokkem. Een boer had er eerder die week een akker bewerkt en aardappelen geplant. Door de regen spoelde een grote hoeveelheid aarde inclusief de kleine aardappelen op de weg. Hierdoor raakten de afvoerleidingen verstopt. De brandweer kwam ter plaatse om alles op te ruimen. [naar artikel]
Een uit de hand gelopen ruzie over de correcte wijze om spruitjes te schillen eindigde met een aardappelmesje in het been van de vrouw van G.D. (61) uit Wervik. De man riskeert een celstraf van zes maanden met uitstel en 400 euro boete. [naar artikel]
Aardappelen schillen, in perfecte reepjes snijden, in de frietketel gooien, laten rusten en dan nog eens afbakken. Nee, daar beginnen we niet meer aan. De friteuse is op haar retour. In plaats daarvan vallen we massaal voor de airfryer. “Een nieuwe technologie die de oude vervangt”, klinkt het. [naar artikel]
Je hebt het ongetwijfeld ook al (vaak) gemerkt: na een paar dagen krijgen de aardappelen die je in de berging hebt gelegd van die rare uitlopers. Hoe komt dat eigenlijk? Is zo’n aardappel dan nog eetbaar? En klopt het dat het gezelschap van appels de aardappelen langer vers houdt? Ilse Eeckhout, coördinator van het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA), legt het uit. [naar artikel]
Andrew Taylor, een Australische man en vader, at een jaar lang enkel aardappelen. Op zijn Facebookpagina Spud Fit deelde hij het verloop van zijn opmerkelijke dieet. Na afloop zou hij naar eigen zeggen 55 kg op één jaar tijd afgevallen zijn. Volgens voedingsspecialist Rhiannon Lambert is het echter geen goed idee om je dieet te beperken tot aardappelen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.