Heb jij nog zin om na een lange werkdag nog een uur achter de kookpotten te kruipen? Dat dachten we al. Maar dat wil niet zeggen dat een... [naar artikel]
21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 15: in de stroom berichten over... [naar artikel]
Zie je tofoe eerder als een smakeloze witte homp die je een beetje angst inboezemt dan als een smakelijke vleesvervanger? Dan brengt chef Viviane Van Dyck daar met veel plezier verandering in. “Wat een bullshit”, lacht ze. “Van een cheesecake tot een tofoekroket of in een pad thai: je maakt het zo lekker als je zelf wil.” De chef tipt hoé je juist met die blok aan de slag gaat en deelt een exclusief recept waarmee je de kneepjes van het vak leert. Tofoemaagden verenig u. En zet vanavond eens iets nieuws op tafel, je zal het je niet beklagen. [naar artikel]
Zie je tofoe eerder als een smakeloze witte homp die je een beetje angst inboezemt dan als een smakelijke vleesvervanger? Dan brengt chef Viviane Van Dyck daar met veel plezier verandering in. De chef tipt hoé je juist met die blok aan de slag gaat en deelt een exclusief recept waarmee je de kneepjes van het vak leert. “Het begint al bij de juiste soort kiezen in de supermarkt.” [naar artikel]
Zie je tofoe eerder als een smakeloze witte homp die je een beetje angst inboezemt dan als een smakelijke vleesvervanger? Dan brengt chef Viviane Van Dyck daar met veel plezier verandering in. De chef tipt hoé je juist met zo’n blok aan de slag gaat en deelt een exclusief recept waarmee je de kneepjes van het vak leert. “Het begint al bij de juiste soort kiezen in de supermarkt.” [naar artikel]
In ‘Reizen Waes’ trok Tom gisterenavond naar Oekraïne, waar hij onder meer de ramp van Tsjernobyl onderzocht. Enkele mensen zijn na de ramp... [naar artikel]
Een van de grootste mythes die er over gezond eten bestaan, is wel dat het veel tijd kost. Tijd die we niet meer hebben met onze veeleisende job en... [naar artikel]
Zelfs het kleinste kind kan de formule van ‘het traagste dieet ter wereld’ volgen: elke maaltijd eet je een hap mínder van iets ongezonds en een hap méér van iets gezonds. Heeft zo’n simpele techniek echt effect? Diëtist Michaël Sels gelooft erin, op voorwaarde dat je met zijn extra advies deze valkuilen vermijdt. “Zet alleen groenten op tafel. De rest van je bord schep je op in de keuken.” [naar artikel]
Volgens een nieuwe studie is frequent een maaltijd overslaan niet goed voor je: het zou je kans op overlijden aan hart- en vaatziekten met maar liefst 91 procent verhogen. Intermittent fasting wordt nochtans al lang geprezen voor zijn gezondheidsvoordelen. Moeten we de nieuwe studie voor waar aannemen? Hoe (on)gezond is vasten echt? Diëtist Michael Sels schetst de impact ervan op je lichaam. [naar artikel]
Echt zonnig lenteweer is het nog niet, maar straks gaan we wel weer naar buiten, wie weet naar het strand. Alleen: ons winterlichaam is nog niet topfit. Maar als je morgen begint, kun je al een fitter lijf krijgen, dankzij het advies van personal trainer Bas van Beest én bewegingswetenschapper Dario Lacorte. “Tussen je 35 en je 65 jaar verlies je gemiddeld 7,5 kilo aan spiermassa. Als je niet beweegt, krijg je daar algauw minstens 10 kilo vet voor terug.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.