In Japan maken ze zich niet langer moe door de schil van een banaan te verwijderen. Wetenschappers ontwikkelden een variant van de vrucht, waarvan... [naar artikel]
Toegegeven, er zijn vervelender dingen dan bananen pellen, maar achteraf zit je toch altijd maar mooi met die schil opgescheept, een schil die dan wel vol voedingsstoffen zit, maar die je toch nooit opeet. Telers in Okayama, Japan, zijn er nu in geslaagd bananen te kweken met een schil die zo dun is, dat je ze zonder probleem mee kan opeten. [naar artikel]
Een stuk fruit waarvan je de schil niet opeet, zoals een avocado of banaan, was je meestal niet voor je erin gaat snijden. Toch is het volgens microbiologen een goed idee om daar snel tijd voor te maken. Ook het stuk goed wassen én drogen is een aanrader. Microbioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit waarom. [naar artikel]
Daan Heerma van Voss is een Nederlandse schrijver. [naar artikel]
Emily McDonald (23) was tijdens een reisje naar het Italiaanse Napels een beetje kwaad aan het worden omdat ze honger had - hangry dus - en was een broodjeszaak binnengestapt om iets te eten te kopen. De Canadese studente had zeven euro uitgegeven aan een panini waarvan ze hoopte dat er veel kaas op zou liggen, maar toen ze de doos opende, werd ze nog kwader om vervolgens in lachten uit te barsten. “Zeven euro”, klinkt het in het video die al talloze keren werd bekeken op sociale media. “En ik kan dit in één hap opeten.” Ze ging verhaal halen in de broodjeszaak en werd na een korte discussie ruimschoots gecompenseerd voor het euvel. “Mijn sandwich kreeg een upgrade...” [naar artikel]
Nu de herfst in het land is, verschijnen er weer vaker kaasschotels op tafel. Daar horen geregeld ook vragen bij zoals "Is de korst van elke kaas eetbaar?" en "Zijn korsten soms ook ongezond?" Het consumententeam van Radio2 vraagt het aan Sophie Schockaert van kaaswinkel Schockaert in Mechelen. "Kort samengevat: van plastic blijf je af. Een dikke korst is eetbaar, maar niet altijd lekker. Heeft je kaas een natuurlijke korst? Dan is het zelfs zonde om ze niet op te eten." [naar artikel]
In 2022 at een gemiddelde Belg zo'n 7,7 kilogram bananen. Dat blijkt uit recente cijfers van het VLAM, het Vlaams Instituut voor agro- en visserijmarketing. Ook supermarkten zien de verkoop van bananen stijgen. Waarom zijn bananen zo populair? En zijn ze ook gezond? De Inspecteur zoekt het uit. [naar artikel]
Je hebt mensen die een banaan perfect kunnen pellen, anderen liggen telkens weer in de knoei met het karwei. Voor die laatste groep is er een handige oplossing. Enkele slimme Japanners uit Okayama hebben een banaan ontwikkeld met een extreem dunne schil, die je kan opsmullen. Het bedrijf D&T Farm kwam met de Mongee banaan, […] [naar artikel]
In Japan hebben onderzoekers een robot ontwikkeld die een banaan kan oppakken en pellen, zonder de vrucht te pletten. Dat schrijft ‘Reuters’. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.