Het is een vraag die vaak opduikt op blogs of in keukens. Mag die doos chocolade in de koelkast of niet? Een chocoladekenner uit Nieuw-Zeeland is formeel. "Neen. Zelfs al is het buiten dertig graden, dan nog stop je chocolade nooit in de koelkast." [naar artikel]
Zopas startte op Njam! Het nieuwe seizoen van Open Vuur waar Dominique Persoone zich als grillmaster toont. Verder is hij druk in de weer als chocolatier in zijn bedrijf The Chocolate Line. Het is dan ook zijn vrouw Fabienne die de boodschappen doet, de frigo vult en het eten maakt. “Maar ik zorg voor het ontbijt van het hele gezin, onze vier honden inclusief”, zegt Dominique Persoone. [naar artikel]
Het is vandaag Wereldchocoladedag. Dat lijkt een beetje een gekke datum, want chocolade en zomer gaan voor veel mensen niet goed samen. Frédéric Blondeel uit Koksijde is het daar niet mee eens. Hij heeft een bekende chocoladezaak in het Brusselse Koekelberg. "In de zomer eten wij waarschijnlijk nog meer chocolade dan anders", zegt hij. "Je kan chocolade trouwens perfect in de koelkast bewaren." [naar artikel]
Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]
Hier kwam je al te weten of je je eieren het best in of uit de koelkast bewaart, maar wat met tomaten, brood en warme restjes? Enkele Australische... [naar artikel]
Model Cesar Casier bracht eerder al twee kookboeken uit, in november ligt zijn derde kookboek Model Kitchen 2 in de winkel. Verder kan je hem regelmatig vinden in zijn pop-up in Knokke waar hij zijn eigen collectie verkoopt. Koken is voor hem een uitlaatklep in zijn drukke leven. “Ik ga graag en vaak naar de winkel, de koelkast zit nooit overvol.” [naar artikel]
Octave is het restaurant van Chocolate Nation op het Koningin Astridplein. Het eert Octave Callebaut, stichter van het gelijknamige chocoladebedrijf. De chefs van Octave gaan verder met zijn experimenten, want chocolade is voor hen een zoetje, maar ook een smaakmaker. [naar artikel]
Beautyfans hebben op de sociale media vast al foto’s zien passeren van bloggers die hun schoonheidsproducten in kleine koelkasten bewaren. Maar heeft een frisse invloed op de producten zelf of zien de schattige accessoires gewoon leuk op een Instagramfoto? We vroegen het aan dermatoloog Thomas Maselis. [naar artikel]
Nu we met z’n allen zo veel mogelijk in ons kot moeten blijven, proberen we bezoekjes aan de supermarkt te beperken. Daarom deelt BelOrta, de... [naar artikel]
Je moestuin leeghalen? Doe het niet. Er zijn groenten die sterk zijn tegen winterkou en zelfs beter in de tuin dan in een koelkast bewaren. Sommige winnen zelfs aan smaak. Tekst en foto’s Marc Verachtert [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.