Wie niet kan koken, zegt vaak dat hij “amper een gekookt eitje kan klaarmaken”. Al is het zelfs voor wie wel kan koken niet altijd evident. De ene keer krijg je een te lopend resultaat, de andere keer ziet je eidooier groen na het koken of barst het ei al in de pot. Hoe krijg je dat perfect gekookt eitje dan op tafel? En eet je het ei nog op als het eigeel groen kleurt tijdens het koken? [naar artikel]
Met een hardgekookt eitje kan je eigenlijk niks verkeerd doen. Je kan het tussen je boterham leggen of gewoon uit het vuistje opeten. Maar hoelang moet je een hardgekookt ei nu koken voor de structuur vast is? Over het perfecte eitje zijn er al veel discussies gevoerd, maar volgens Foodwebsite Delish is er maar één manier om […] Het bericht Dit is de perfecte tijdsduur voor een gekookt eitje verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een gekookt ei pellen is best een vervelend karwei. Niet alleen komen er vaak grote stukken ei mee, je kan ook je vingers verbranden. Gelukkig wordt dat verleden tijd dankzij deze lifehack. Echt nieuw of wereldschokkend is de truc niet, maar wel zéér handig. Het enige wat je moet doen is het ei in een […] [naar artikel]
Tom Waes (48) die een eitje eet dat gekookt is in de urine van Chinese jongens: je zou denken dat het niet gekker wordt in het derde seizoen van zijn Eén-programma ‘Reizen Waes’. Toch wel: Waes speelde een partij squash met de president van het door ebola geteisterde Sierra Leone en ontdekte de voordelen van de kogelvrije sofa in de VS. [naar artikel]
Met Pasen komen niet enkel de chocolade eitjes op tafel, maar ook de gewone: zachtgekookt, hardgekookt of ergens halfweg. Alle tips over hoe je een eitje kookt, hoelang de klok moet tikken én hoe je eitjes best bewaart. [naar artikel]
Een gepocheerd eitje op de weekendbrunch is net wat origineler dan een zacht gekookt of spiegelei. Dit gerecht geeft je tonnen energie én is zo makkelijk als tja, een eitje. [naar artikel]
Pasen in het vooruitzicht, maar nog geen inspiratie voor de paasbrunch? Dankzij deze vijf recepten van Sandra Bekkari uit haar boek ‘Fast Food 3' tover je probleemloos een smakelijke én gezonde brunch op tafel. In de plaats van de typische wortelcake of asperges met een gekookt eitje kiest ze onder andere voor gevulde appels, bodemloze quiche en vooral: voor eindeloos eetgenot. Smakelijk! [naar artikel]
Er zijn redenen genoeg om elke dag voldoende water te drinken. Op een congres over obesitas werd onlangs zwart op wit aangetoond dat het vervangen van een glas frisdrank door een glas water het risico op overgewicht met 15% kan verminderen. [naar artikel]
Een eitje klaarmaken vinden we doorgaans... een eitje. Grijp je toch graag terug naar een basisrecept of heb je even geen inspiratie meer voor wat aan te vangen met dat ei? Dan zetten we 10 basisbereidingen op een rijtje. Of je nu liever een ‘gebakken’ ei of een speciale bereiding verkiest: keuze genoeg voor iedereen. Pellen, bakken, of roeren maar. [naar artikel]
Laat jij ook regelmatig een glas water staan op je salontafel of nachtkastje? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat de smaak van het water anders is wanneer je er de dag erna van drinkt. Hoe komt dat? En is het gezond om het glas dan nog leeg te drinken? Bio-ingenieur Nico Boon (UGent) legt het ons uit. [naar artikel]
Neen, we hebben het niet geprobeerd op onze redactie. Maar we hadden wel een beetje te doen met Tom Waes, die zondagavond in ‘Reizen Waes’ een versgekookt eitje mocht proeven dat eerst gekookt was in urine. Nochtans een gezond streekproduct, klonk het bij enkele lokale bewoners. Of toch niet? [naar artikel]
Een gepocheerd eitje op de weekendbrunch is net wat origineler dan een zacht gekookt of spiegelei. En het staat ook zo mooi op Instagram (ja, wij [naar artikel]
Laat jij ook regelmatig een glas water staan op je salontafel of nachtkastje? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat de smaak van het water anders is wanneer je er de dag erna van drinkt. Hoe komt dat? En is het gezond om het glas dan nog leeg te drinken? Bio-ingenieur Nico Boon (UGent) legt het ons uit. [naar artikel]
Laat jij ook regelmatig een glas water staan op je salontafel of nachtkastje? Dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat de smaak van het water anders is wanneer je er de dag erna van drinkt. Hoe komt dat? En is het gezond om het glas nog leeg te drinken of vul je liever een nieuw? Bio-ingenieur Nico Boon (UGent) legt het ons uit. [naar artikel]
Zet jij ’s avonds ook een glas water naast je bed klaar om in de ochtend meteen komaf te maken met die onplezierige ochtendadem? Dan heb je... [naar artikel]
Er zijn zo van die dingen in het leven die steevast fout gaan. Een Nutellapot krijg je nooit hélemaal leeg, eens in het schrikkeljaar steek je je smartphone alsnog in je achterzak waardoor die zonder pardon in het toilet valt en je doet er altijd uren over om een eitje te pellen. Voor dat laatste […] Het bericht LIFEHACK. Dankzij deze truc wordt een ei pellen een eitje verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een roerei of een gekookt eitje maken, kan iedereen (hopelijk) wel. Maar een ei perfect pocheren is nog net van een ander niveau. Niet meer met... [naar artikel]
Een glas water drinken bij het wakker worden, zou wonderen doen voor je lichaam. Maar klopt dat ook? Wat zijn de voordelen? En is koffie dan te mijden? Diëtist Pieter Burghmans zet de feiten op een rij. “De pluspunten van ‘s ochtends water drinken, werken de hele dag door.” [naar artikel]
Uit onderzoek dat VRT NWS kon inkijken blijkt dat een deel van het rundvlees dat met Belgische label Belbeef in de rekken ligt, niet te traceren is. 'Een storm in een glas water', zegt de vleessector. [naar artikel]
Uit onderzoek dat VRT NWS kon inkijken blijkt dat een deel van het rundvlees dat met Belgische label Belbeef in de rekken ligt, niet te traceren is. 'Een storm in een glas water', zegt de vleessector. [naar artikel]
Een glas water drinken bij het wakker worden, zou wonderen doen voor je lichaam. Maar klopt dat ook? Wat zijn de voordelen? En is koffie dan te mijden? Diëtist Pieter Brughmans zet de feiten op een rij. “De pluspunten van ‘s ochtends water drinken, werken de hele dag door.” [naar artikel]
Gekookt, gebakken of van chocolade: hoe lust jij je eitje op paasochtend? Keuze genoeg bij deze Limburgse adresjes. Reserveer snel je plekje of ontbijtmand en schuif de voetjes onder tafel voor een overheerlijke paasbrunch. [naar artikel]
Na heisa in een tuinwijk in Watermaal-Bosvoorde over ramen met dubbel glas dat weer enkel glas zou worden, legt de Brusselse huisvestingsmaatschappij BGHM de werken deels voorlopig stil. Een oplossing voor dubbel glas lijkt nabij. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.