Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Wim Ballieu: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer"

15/03/2018 - 20:52
"Het vleesschandaal bij het Waalse slachthuis Veviba hakt er in bij Wim Ballieu.  De chef-kok zegt zelfs wakker te hebben gelegen van dit zoveelste schandaal met vlees. Het doet hem in "De wereld vandaag" op Radio 1 besluiten: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer"."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wim Ballieu: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer" (15/03/2018 - VRT NWS)

Het vleesschandaal bij het Waalse slachthuis Veviba hakt er in bij Wim Ballieu.  De chef-kok zegt zelfs wakker te hebben gelegen van dit zoveelste schandaal met vlees. Het doet hem in "De wereld vandaag" op Radio 1 besluiten: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer". [naar artikel]


2. Slagerszoon Wim Ballieu: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer" (16/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wim Ballieu heeft als slagerzoon de liefde voor vlees van jongs af aan meegekregen. Vandaag baat hij het restaurant Balls & Glory uit, waarin hij... [naar artikel]


3. Wim Ballieu: “Over 20 jaar eten we geen vlees meer” (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.” [naar artikel]


4. Tips van de chef: zo maak je de perfecte gehaktballen volgens Wim Ballieu. “Rol het vlees met natte handen voor een egalere korst” (30/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een herinnering aan gehaktballetjes in tomatensaus. Het restaurant Balls & Glory van Wim Ballieu draait zelfs al tien jaar lang volledig rond de vleesklassieker. Naast die gewone balletjes vind je ook opvallende versies met everzwijnvlees terug op de kaart. Kan je dan zowat alles van vlees succesvol in balletjes draaien? En hoe maak je zélf de perfecte gehaktbal? Wim Ballieu leert het ons en deelt twee exclusieve recepten. [naar artikel]


5. Hoe rijper, hoe rijker Soms rijpt het vlees tien weken. Zelfs twaalf. 'De smaak wordt veel rijker', zegt Filip Rondou, de slager waar Jeroen Meus zijn vlees haalt. Soms komt dat vlees van koeien uit Spanje, maar even vaak van beesten die in het n (11/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


6. De vakman zijn vlees Slager, dat ben ik 'Bij de verbouwingen zei de architect: 'We zullen de traiteur vooraan plaatsen.' 'Neen', zei ik. 'Vlees. De mensen moeten vlees zien. Ik ben een slager.' Hendrik en Evelyne Dierendo (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Het ‘leeuwendieet’ bestaat uit vlees, vlees en nog eens vlees: ‘We zijn echt niet goed bezig met onze voeding’ (10/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Vlaming blijft evenveel vlees eten als 10 jaar geleden ondanks groter veggie aanbod, maar welk vlees is nu het gezondst en goedkoopst? (14/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]


9. "Waar blijft de witte kassa?", vraagt Wim Ballieu zich af (20/12/2016 - De Redactie)

Al is ze dit jaar echt verplicht ingevoerd, toch loopt het met de witte kassa in de horeca nog niet naar behoren. "Ik begin me stilletjes aan de "stomme aap" in plaats van een van de dappere ridders te voelen", Ballieu van Balls & Glory op zijn blog. [naar artikel]


10. VIDEO. Wim Ballieu bakt gehaktballen in Antwerpen-Centraal (20/02/2017 - Gazet van Antwerpen)

Wie maandagmiddag in het station Antwerpen-Centraal passeert, krijgt daar mogelijk een heerlijke gehaktbal voorgeschoteld. Wim Ballieu, kok van Balls & Glory, staat de hele dag achter zijn fornuis in de hal op het gelijkvloers. Ballieu bakt zoveel mogelijk gehaktballetjes voor de voorbijgangers, of toch zoveel als mogelijk is met 700kWh aan groene energie. De gehaktballen worden vanaf 15.00 uur uitgedeeld. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!