Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Tips van de chef: zo maak je de perfecte gehaktballen volgens Wim Ballieu. “Rol het vlees met natte handen voor een egalere korst”

30/10/2022 - 12:11
"Iedereen heeft wel een herinnering aan gehaktballetjes in tomatensaus. Het restaurant Balls & Glory van Wim Ballieu draait zelfs al tien jaar lang volledig rond de vleesklassieker. Naast die gewone balletjes vind je ook opvallende versies met everzwijnvlees terug op de kaart. Kan je dan zowat alles van vlees succesvol in balletjes draaien? En hoe maak je zélf de perfecte gehaktbal? Wim Ballieu leert het ons en deelt twee exclusieve recepten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Chef-kok Wim Ballieu: “Iemand vergeleek me met een van mijn gehaktballen. Ik belde meteen de sportschool” (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chef-kok Wim Ballieu (39) is nog altijd de man die de Belgen gehaktballen deed eten. Tegenwoordig minder in de spotlights, maar vergis u niet: de ondernemer blijft keihard werken. Elke dag start voor hem om 5 uur ’s ochtends. “Mijn deo en haarwax zitten zelfs in de deur van mijn auto om tijd uit te sparen.” Een gesprek over zijn (soms iets te grote) liefde voor eten, zijn hectische levensstijl en zijn grootste hobby, waarvoor hij al om kwart na 3 ’s nachts uit bed komt. [naar artikel]


2. “Het moeilijkste deel van het recept is de saus”: zo maak je zelf de perfecte vol-au-vent volgens HLN-chef Piet Huysentruyt (24/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]


3. Chef kok Wim Ballieu: “Iemand stuurde me op sociale media: ‘Je lijkt alsmaar meer op je gehaktballen’” (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chef-kok Wim Ballieu (39) is nog altijd de man die de Belgen gehaktballen deed eten. Tegenwoordig minder in de spotlights, maar vergis u niet: de ondernemer blijft keihard werken. Elke dag start voor hem om 5 uur ’s ochtends. “Mijn deo en haarwax zitten zelfs in de deur van mijn auto om tijd uit te sparen.” Een gesprek over zijn (soms iets te grote) liefde voor eten, zijn hectische levensstijl en zijn grootste hobby, waarvoor hij al om kwart na 3 ’s nachts uit bed komt. [naar artikel]


4. Chef-kok Wim Ballieu: “Iemand vergeleek me met een van mijn gehaktballen. Ik belde meteen naar de sportschool” (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Ik sta heel graag vroeg op omdat ik dan nog een stuk van de nacht meemaak.” Laat het duidelijk zijn: chef-kok en ondernemer Wim Ballieu is een ochtendmens - al was ie dat lang niet altijd. Tegenwoordig bereidt hij zich voor op de dag met sloten koffie, lang voor iedereen wakker is. Of die dag nu bestaat uit werk afhandelen, lezingen geven aan jongeren, gaan paardrijden met zijn moeder of ontbijt voorzien voor zijn team. “Dat zorgende zit in mij. Er is aan mij goed huispersoneel verloren gegaan.” [naar artikel]


5. “Doe de kip pas op het einde in de saus”: zo maak je de béste vol-au-vent thuis volgens HLN-chef Piet Huysentruyt (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnehapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]


6. "De truc voor een goede korst zit hem in de vetstof": dit zijn de geheimen van bekende grillmasters zoals Hendrik Dierendonck en Peter De Clerck (03/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

De zomer loopt op zijn einde, en dat betekent ook dat het barbecueseizoen er bijna op zit. Onze experten geven daarom voor de allerlaatste keer het antwoord op de populairste grillvragen. Wat is de beste vis op de grill? Hoe geef je groenten smaak? En hoe krijg je een perfecte korst op je vlees? Topchefs zoals Peter De Clerck, Jelle Beeckman, Kevin Kegelaars en Sandra Bekkari geven hun gouden tips. “Als je het vlees te vroeg kruidt, riskeer je dat de peper verbrandt.” [naar artikel]


7. Hoe eet je minder vlees, maar kook je even lekker? 2 chefs delen tips: “1 biefstuk voor een gezin van 4? Zo weinig” (14/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

De nieuwe voedingsrichtlijn van het Vlaams Instituut Gezond Leven roept op om de helft minder vlees te eten, en de helft meer plantaardiger. Wat een grote uitdaging lijkt voor sommigen, is een evidentie voor anderen. Maar hoé kook je met minder vlees of vis zonder dat je moet inboeten aan smaak of eetgenot? Chef Wim Ballieu en tv-kok Loïc Van Impe delen 10 tips én exclusieve recepten om het smaakvol aan te pakken. “Vleesvervangers zijn een opstapje maar hoeven niet.” [naar artikel]


8. “Het moeilijkste onderdeel van het recept? Dat is de saus”: zo bereid je de perfecte vol-au-vent (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]


9. VIDEO. Wim Ballieu bakt gehaktballen in Antwerpen-Centraal (20/02/2017 - Gazet van Antwerpen)

Wie maandagmiddag in het station Antwerpen-Centraal passeert, krijgt daar mogelijk een heerlijke gehaktbal voorgeschoteld. Wim Ballieu, kok van Balls & Glory, staat de hele dag achter zijn fornuis in de hal op het gelijkvloers. Ballieu bakt zoveel mogelijk gehaktballetjes voor de voorbijgangers, of toch zoveel als mogelijk is met 700kWh aan groene energie. De gehaktballen worden vanaf 15.00 uur uitgedeeld. [naar artikel]


10. Zo maak je de lekkerste vol-au-vent volgens Piet Huysentruyt: “Voor de balletjes is dit soort gehakt de beste keuze” (24/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]


11. “De airfryer is veel meer dan een gezonde friteuse”: HLN-chef Sandra Bekkari tipt hoe je méér uit het toestel haalt (12/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]


12. Tips van de chef: zo maak je de lekkerste croque-monsieur volgens Jelle Beeckman. “Gebruik nooit parmaham, die verliest smaak als die warm wordt” (03/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals de croque-monsieur smaakt altijd, uit het vuistje als snelle lunch of met gezelschap van een salade en saus als volwaardige maaltijd. “Investeer in een smeuïge binnenkant en krokante buitenkant", vertelt chef Jelle Beeckman. “Dat is moeilijker dan het lijkt.” Want waarom wordt het brood soms zompig? En hoe krijg je een echt smeuïge korst kaas? De HLN-chef gidst je in zes stappen naar de ultiéme croque, deelt de vijf grootste croquezondes én een recept. [naar artikel]


13. Een allerlaatste barbecue dit weekend? Bekende grillmasters verklappen hun trucs: “Een kipfilet moet je niet langer dan zes minuten bakken” (03/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

De zomer loopt op zijn einde, en dat betekent ook dat het barbecueseizoen er bijna op zit. Onze experten geven daarom voor de allerlaatste keer het antwoord op de populairste grillvragen. Wat is de beste vis op de grill? Hoe geef je groenten smaak? En hoe krijg je een perfecte korst op je vlees? Topchefs zoals Peter De Clerck, Jelle Beeckman, Kevin Kegelaars en Sandra Bekkari geven hun gouden tips. “Als je het vlees te vroeg kruidt, riskeer je dat de peper verbrandt.” [naar artikel]


14. Wim Ballieu: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer" (15/03/2018 - VRT NWS)

Het vleesschandaal bij het Waalse slachthuis Veviba hakt er in bij Wim Ballieu.  De chef-kok zegt zelfs wakker te hebben gelegen van dit zoveelste schandaal met vlees. Het doet hem in "De wereld vandaag" op Radio 1 besluiten: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer". [naar artikel]


15. Zo bak je de perfecte burger op de barbecue volgens topslager Luc De Laet: “Het vlees mag niet te mager zijn. Dan wordt het droog en taai” (17/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie aan barbecueën denkt, denkt aan worstjes, brochetten én natuurlijk: hamburgers. Maar hoe kies je het perfecte vlees voor tussen je broodje? En waar let je best op tijdens het bakken ervan? Vleeskenner en topbeenhouwer Luc De Laet geeft tips én deelt een exclusief recept. “Bak altijd met respect, saignant dus.” [naar artikel]


16. Opmerkelijke solidariteitsactie Wim Ballieu: "Schenk een gehaktbal aan een hulpverlener!" (17/03/2020 - VRT NWS)

Gehaktballenrestaurant Balls&Glory van kok Wim Ballieu uit Gent verkoopt gehaktballen en schenkt ze aan hulpverleners. Zij hebben het almaar drukker om tijd te vinden om aan eten te raken. Ballieu wil met het initiatief voedselverspilling tegen gaan én de zorgsector een hart onder de riem steken. [naar artikel]


17. In 5 stappen naar het bakken van de perfecte steak volgens vleeschef Jules Koninckx: “Een klomp échte boter in de pan is een vereiste” (14/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere biefstuk kan op tijd en stond niet ontbreken, zeker niet in de week van de steak-friet. Maar die even lekker bakken als op restaurant is niet altijd evident. Maven-chef Jules Koninckx leert er ons alles over. “Je pan of barbecue moet zo heet mogelijk zijn, anders krijg je nooit een mooie korst.” Met welk type rundvlees probeer je dat het best? En moet je het vlees op voorhand kruiden of niet? [naar artikel]


18. Wim Ballieu: “Over 20 jaar eten we geen vlees meer” (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.” [naar artikel]


19. “Een airfryer verbruikt aanzienlijk minder energie dan een traditionele oven”: Sandra Bekkari tipt hoe je alles uit het toestel haalt (21/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]


20. Meer dan 11.000 inschrijvingen voor Veggie Challenge, ook "koning van de gehaktballen" Wim Ballieu doet mee (23/02/2021 - VRT NWS)

Al meer dan 11.000 mensen hebben zich ingeschreven om mee te doen aan de Veggie Challenge. Dat is een uitdaging om een maand lang geen vlees te eten. Het is een initiatief van een Gentse vzw die mensen informeert over ethisch en vegetarisch eten. Ook Wim Ballieu - gekend van zijn gehaktballenrestaurant - doet mee aan de uitdaging. [naar artikel]


21. Slagerszoon Wim Ballieu: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer" (16/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wim Ballieu heeft als slagerzoon de liefde voor vlees van jongs af aan meegekregen. Vandaag baat hij het restaurant Balls & Glory uit, waarin hij... [naar artikel]


22. “Je kan 30 tot 60 procent sneller koken met een airfryer dan met een gewone oven”: Sandra Bekkari tipt hoe én deelt 3 exclusieve recepten (12/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]


23. “Leg niet je hele rooster vol, dat werkt niet”: topchef Luc Bellings legt uit hoe je het perfecte stuk vlees kiest en grilt op de barbecue (21/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. “Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill.” [naar artikel]


24. “Schroei het vlees dicht aan beide kanten en bestrooi met fleur de sel": vleesexpert tipt hoe je de beste steak bakt (14/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op de dag van de steak kan een lekkere biefstuk natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe bak je die zelf minstens even lekker als op restaurant? Maven-chef Jules Koninckx leert er ons alles over. “Je pan of barbecue moet zo heet mogelijk zijn, anders krijg je nooit een mooie korst.” Welk type rundvlees kies je dan het best? En gooi je het vlees meteen in de pan of op de grill wanneer je het uit de koelkast haalt? [naar artikel]


25. Tips van de chef: zo maak je de lekkerste frietjes volgens Piet Huysentruyt. “Alleen door dit trucje krijg je ze krokant” (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!