Dag 13: tien minuten niets doen, kan jij het?

19/04/2018 - 08:32
"Evy Gruyaert werkte samen met NINA een haalbaar, leuk plan uit, dat je in 21 dagen 100% happy maakt. In slechts 10 minuten per dag. En dit zijn..."

1. Met deze oefeningen krijg je een strakke buik in tien minuten (02/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Geen tijd om te sporten? Dan hebben we goed nieuws voor je, want dankzij personal trainer Tess van Beurden kost fit zijn je niet meer dan tien minuten per dag. In onze nieuwe reeks ‘Fit in tien minuten’ pakt ze elke week een zone van je lichaam aan, met eenvoudige oefeningen die je makkelijk thuis kan doen. Vandaag beginnen we met een strakke buik. [naar artikel]

2. In maximaal 10 minuten boodschappen aan je deur geleverd: koerier Gorillas wil alternatief zijn voor supermarkten (17/06/2021 - Het Nieuwsblad)

Zijn uw laatste koude pintjes op tijdens een EK-match, of moeten er dringend wat extra groenten in de koelkast? Koerierdienst Gorillas belooft vandaag al om in maximaal tien minuten boodschappen aan de deur te brengen in Antwerpen en Brussel. En als het van het Duitse blitzbedrijf afhangt, volgen nog meer Belgische steden. “Als supermarkten niets doen, is hun voortbestaan bedreigd,” zegt een retailspecialist. [naar artikel]

3. Zo kies je een volledige outfit in drie minuten (08/02/2019 - Het Belang van Limburg)

Een wekker die te laat is afgelopen, keuzestress of last van het fenomeen ‘ik heb niets om aan te doen’? Zo kies je een outfit in enkele minuten! [naar artikel]

4. Charleroi is dé ploeg van de laatste tien minuten, Westerlo het kneusje (28/11/2016 - Sporza)

Een voetbalwedstrijd duurt 90 minuten en voor Charleroi is dat maar goed ook. Het pakte dit seizoen al acht punten in de laatste tien minuten. Westerlo is de tegenpool. [naar artikel]

5. KBC biedt in tien minuten klaarheid over hypotheek (28/01/2019 - De Tijd)

21:50 Met een nieuwe tool die klanten binnen de tien minuten duidelijkheid moet geven over hun woonkrediet begeeft KBC zich nadrukkelijk op de markt van pure onlinespelers zoals Hello Bank en Keytrade. [naar artikel]

6. Elke Van den Brandt (Groen) over kilometerheffing: 'Niets doen is geen optie' (08/09/2019 - Knack)

Groen's nummer 1 in Brussel, Elke Van den Brandt, zorgde voor een storm van kritiek toen ze een slimme kilometerheffing voor de stad voorstelde. 'We hebben niet de luxe om nog eens tien jaar niets te doen', zegt ze in gesprek met De Zondag. [naar artikel]

7. Een raam moet elke dag tien minuten open (21/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Ramen zijn er om open te zetten, minstens tien minuten per dag. Dat is het advies van Belgisch- en Nederlands-Limburgse onderzoekers naar gezonde binnenlucht. [naar artikel]

8. Zwaar astmatische Ellie-May (5) komt tien minuten te laat op doktersafspraak, wordt naar huis gestuurd en sterft (26/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een meisje van vijf uit Wales is gestorven aan een astma-aanval nadat ze werd weggestuurd uit het ziekenhuis omdat ze tien minuten te laat op de... [naar artikel]

9. Brute pech voor autodief: 10 minuten na diefstal crashte hij al met gestolen wagen (13/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Hoewel een jonge twintiger (23) eerst dacht weg te komen met een autodiefstal, deed een ongeval hem tien minuten later de das om. De jongeman verscheen woensdag voor de rechter en riskeert nu tien maanden cel. [naar artikel]

10. Zwaar astmatische Ellie-May (5) komt tien minuten te laat op doktersafspraak, wordt naar huis gestuurd en sterft luttele uren later (26/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

11. Corona of niet, studenten kunnen op reis en feesten dankzij hypnose van tien minuten: “Moet wel verantwoord gebeuren” (16/12/2020 - Het Nieuwsblad)

Gaan feesten of op reis gaan en daar helemaal niets verkeerd mee doen? Het kan. Vijf hypnotherapeuten stelden een online bibliotheek samen met audiotapes die de luisteraar onder hypnose brengt. Wie de fragmenten beluistert, waant zich zo op een exotisch strand of een kotfeestje. Of het ook werkt? “Het kan, maar onder elke voorwaarden.” [naar artikel]

12. Jean-Paul Meus uit Wilrijk raapt al 2.316 dagen elke dag 10 minuten zwerfvuil op: "Stad Antwerpen roept nu ook op om mee te doen" (06/09/2022 - VRT NWS)

Jean-Paul Meus uit Wilrijk is de bedenker van de "10 minutes a day challenge": elke dag tien minuten zwerfvuil oprapen om de straten, parken en pleinen proper te houden. De stad Antwerpen schaart zich nu achter zijn initiatief en vraagt aan de Antwerpenaren om mee te doen. [naar artikel]

13. Even de dab doen met de Wereldbeker en zijn criticasters de mond snoeren: Paul Pogba kan dat (tot jolijt van Evra) (16/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

De man mag dan wel om de tien minuten van kapsel veranderen, Paul Pogba heeft deze zomer officieel de forse kritiek op zijn persoon doen... [naar artikel]

14. Barcelona raakt niet voorbij Napoli in felbevochten Europa League-wedstrijd, Mertens krijgt amper tien minuten (17/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Barcelona en Napoli hebben in de play-offronde van de Europa League 1-1 gelijkgespeeld. De affiche was er één van Champions League-niveau, de wedstrijd was dat niet. Napoli speelde afwachtend en leek tevreden te zijn met een punt, Dries Mertens moest het doen met een invalbeurt van tien minuten. Bij Barça ging het vaak te traag, al had Ferran Torres de wedstrijd in het slot wel kunnen en moeten beslissen. [naar artikel]

15. VTM nieuws duurde maar tien minuten deze middag door onrust op redactie (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

De uitzending van VTM nieuws van 13.00 uur is vandaag ingekort tot tien minuten. Reden is de aanhoudende sociale onrust op de redactie, na het... [naar artikel]

16. DH Jeuk slaat Munsterbilzen binnen tien minuten KO (25/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Met twee doelpunten binnen tien minuten sloeg DH Jeuk (tweede provinciale A) meteen een beslissende kloof tegen Munsterbilzen. Verder dan de 1-2 kwam de thuisploeg niet meer. [naar artikel]

17. Plafond gemeenteraadszaal stort in, luttele minuten na vergadering: “Tien minuten eerder was er nog een vergadering bezig” (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het valse plafond van de raadzaal in het gemeentehuis van Lichtervelde is donderdagvoormiddag omstreeks 9.30 uur volledig naar beneden gekomen. De schade is groot, maar als bij wonder vielen er geen slachtoffers. “We hebben geluk gehad, want tien minuten eerder was er nog een vergadering bezig.” [naar artikel]

18. SOS muggenbeten: dit helpt wél tegen de jeuk (24/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

Niets dat zo deugd kan doen als 's avonds alle ramen opengooien na die warmte van de afgelopen dagen. Het enige nadeel? Meer dan vijf minuten [naar artikel]

19. Ook bekende Limburgers doen mee aan de ‘10 Year Challenge’ (16/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Neem een foto van jezelf, zet die naast een foto van tien jaar geleden en post de twee op Instagram of Facebook. Meer is er niet nodig om mee te doen aan de ‘10 Year Challenge’, een trend die de afgelopen dagen vanuit het niets viraal is gegaan op sociale media. Honderdduizenden mensen doen er intussen aan mee, en ook de Limburgse celebrities springen nu op de kar. [naar artikel]

20. Een huis in tien minuten gebouwd voor 110.000 euro? Het kan! (15/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Het kan jaren duren voor het stulpje van uw dromen helemaal af is. In Groot-Brittannië ontwikkelden een groep ingenieurs een huis dat in tien minuten recht staat en amper 116.000 euro (omgerekend 100.000 Britse pond) kost. [naar artikel]

21. Twintig minuten lang reanimeerden ze mountainbiker Sander (20), nu doen reddende engelen hun verhaal: “We vreesden het ergste” (27/11/2020 - Het Nieuwsblad)

De 20-jarige Sander B. uit Brugge heeft zijn leven wellicht te danken aan vier mountainbikevrienden uit Oostende en een student verpleegkunde uit Sijsele (Damme). De jongeman zeeg zondagmorgen uit het niets neer en bleef roerloos liggen. “We hebben zeker twintig minuten gereanimeerd voor de hulpdiensten er waren”, klinkt het. [naar artikel]

22. Voetbalmatch ligt tien minuten stil nadat Benjamin (22) met hoofd tegen omheining smakt (15/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Voetbal was vorig weekend ook een... schaatssport. Zo lag in eerste provinciale de partij Beringen-Bregel zelfs tien minuten stil, nadat bezoeker Benjamin Brants met zijn hoofd tegen de omheining smakte. “Er zijn enkele minuten uit mijn geheugen gewist.” [naar artikel]