Zusjes Jasmine en Melissa Hemsley zijn de nieuwe Britse kooksensaties. Ze leren de Britten gezond, leuk, lekker en gemakkelijk koken. Uit hun [naar artikel]
“Gezond koken duurt niet langer dan ongezond koken.” Dat bewijs ik met mijn nieuwe boek ‘Fast Food’. Voor iedereen die weleens tijd te kort komt... [naar artikel]
Wie heeft er tijd om uitgebreid in de keuken te staan na een drukke werkdag? En tijd is wat je nodig hebt om gezond en vooral lekker te koken.... [naar artikel]
Op de Kukkelbergstraat is vrijdag in een huis ingebroken. De dieven namen onder meer kleding en elektrische keukentoestellen mee. [naar artikel]
Ons dagelijkse leven is een race tegen de klok. We hebben steeds minder tijd om uitgebreid te koken. Maar bij speciale gelegenheden toveren we toch... [naar artikel]
Al vijftien jaar is ze een vaste waarde op het vlak van gezond koken en Sandra Bekkari denkt nog niet aan stoppen, integendeel. De Vlaamse voedingsdeskundige lanceerde zopas nog maar eens een nieuwe titel, ‘Lang Leve(n) Gezond’. Daarin komen naast koken nog een hele resem andere aspecten van een gezond leven aan bod, maar natuurlijk stelen Bekkari’s recepten zoals altijd de show. Wij selecteerden onze drie favorieten. [naar artikel]
In de zomermaanden mag je al eens wat gekker doen wat eten en drinken betreft, maar met het juiste keukenmaterieel prepareer je het voedsel voor je... [naar artikel]
Airfryers, broodbakmachines en andere keukentoestellen vlogen over de toonbanken het voorbije jaar. De meeste zullen in ongeopende keukenkasten of in de kelder belanden. ‘En toch, de popcornmachine kunnen uithalen voor de kinderen. Fantastisch.’ [naar artikel]
Als alternatief voor de wildgroei aan voedingshypes, gezondheidsclaims en kookboeken lanceert het Vlaams Instituut Gezond Leven vandaag een app en... [naar artikel]
Het zijn niet alleen volwassenen die met allerhande kookprogramma’s zin krijgen om te koken. Ook kinderen roeren al eens graag in de potten. [naar artikel]
Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Guy Quirynen van Umamido. 1. Wat is Umamido? ‘Umamido is een Japans restaurant concept. Na een stage in Kyoto – ondertussen tien jaar geleden – raakte ik geïnspireerd om een […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Guy Quirynen van Umamido: ‘We mogen dan wel zeven restaurants hebben, maar we koken alles zelf op artisanale wijze’ verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Duizenden gezinnen zitten de komende weken thuis omwille van het coronavirus. Om gezond te blijven en te vermijden dat er heel wat coronakilo’s... [naar artikel]
Natuurlijk weten we dat we allemaal zo vers en gezond mogelijk moeten koken, maar af en toe raken we gewoon niet verder dan een opwarmpizza of een... [naar artikel]
Uit een huis in de Dorpsstraat werden ingebouwde keukentoestellen gestolen. De woning staat momenteel leeg. De feiten werden donderdag bekendgemaakt. (mm) [naar artikel]
Hoe meer ingrediënten en hoe hoger hun concentratie, hoe sneller en beter het resultaat? Niet altijd. Huidverzorging is zoals koken: het is een kwestie van doseren, kennis van zaken en gezond verstand. [naar artikel]
Een opvallend initiatief dit weekend in Brussel: 9 Brusselse horecazaken koken ‘in the dark’ om de energiecrisis zichtbaar te maken. Koffie, brunch en diner zullen geserveerd worden zonder gebruik te maken van elektriciteit. Hoe pakken de zaken dat aan? En welke tips kan je daarvan thuis ook makkelijk toepassen? Onze journaliste ging bij hen langs om het uit te zoeken. Ze kreeg heel wat trucjes én 5 recepten mee naar huis om zelf te proberen. [naar artikel]
De feestdagen loeren om de hoek. En dat is vaak ook de periode waarin veel mensen hun frietketel boven halen. Maar heel wat mensen ruilden hun frietketel al in voor een airfryer. Omdat je voor een airfryer geen olie nodig hebt, gebruik je automatisch een pak minder calorieën en kan je gezonder frituren. Maar hoe gezond is koken met een airfryer? Voedingsdeskundige Koen Vanherle en toxicoloog Jan Tytgat leggen het uit. [naar artikel]
Willen we onze planeet gezond houden, dan kunnen we maar beter zo afvalvrij mogelijk koken. Dus: die broccolistronken gooien we níét weg, maar... [naar artikel]
Een van de grootste mythes die er over gezond eten bestaan, is wel dat het veel tijd kost. Tijd die we niet meer hebben met onze veeleisende job en... [naar artikel]
"Jij bent vrijgezel, dus jij hebt toch tijd zat om te koken?" of "Ga toch gewoon bij vrienden eten?" Diëtiste en happy single Sanne Mouha was deze... [naar artikel]
Tien jaar na de introductie van sous-vide-apparaten voor thuiskoks lijkt deze gaartechniek steeds meer terrein te winnen. Voordelen? Het is gezond,... [naar artikel]
Wie heeft er tijd om uitgebreid in de keuken te staan na een drukke werkdag? En tijd is wat je nodig hebt om gezond en vooral lekker te koken.... [naar artikel]
“Gezond koken of eten kun je zeker ook met een beperkt budget, maar je moet zonder twijfel creatiever zijn.” Veel groenten en seizoensgebonden... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.