De lente is begonnen. Dat doet haast iedereen deugd, en zeker de duizenden volkstuiniers in ons land. De verloren weken van een verzopen voorjaar kunnen eindelijk worden ingehaald, de schrik voor regen, vorst, hagel en slakken kan gaan liggen. Wat kost het om zo’n volkstuintje te hebben? Hoe lang is de wachtlijst? En waarom groeit er opvallend veel pijpajuin? Op bezoek in de grootste volkstuin van Vlaanderen, ‘Het werk van den akker’ in Gentbrugge. [naar artikel]
Ze eten je moestuin of je kruidentuintje kaal, maar wist je dat je zelf ook de slakken uit je tuin kan opeten? “Al worden ze niet echt als culinair hoogstandje gezien”. [naar artikel]
Door de zware regenval van de afgelopen dagen duiken er massaal veel slakken op in onze tuinen. Wat kan je doen om te voorkomen dat deze beestjes je planten gaan oppeuzelen? Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit wat je er tegen kan doen en welke lapmiddeltjes echt niet helpen. “Biervallen zijn misschien goed in een klein tuintje, maar in een weelderige tuin zijn ze niet efficiënt.” [naar artikel]
Door de zware regenval en uitzonderlijk lage temperaturen van de afgelopen weken duiken er massaal veel slakken op. Vooral naaktslakken vreten onze (moes-)tuinen kaal. Hoe voorkom je dat deze beestjes alle planten oppeuzelen? Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit wat je er tegen kan doen en welke lapmiddeltjes echt niet helpen. “Biervallen zijn misschien goed in een klein tuintje, maar in een weelderige tuin zijn ze niet efficiënt.” [naar artikel]
Emily McDonald (23) was tijdens een reisje naar het Italiaanse Napels een beetje kwaad aan het worden omdat ze honger had - hangry dus - en was een broodjeszaak binnengestapt om iets te eten te kopen. De Canadese studente had zeven euro uitgegeven aan een panini waarvan ze hoopte dat er veel kaas op zou liggen, maar toen ze de doos opende, werd ze nog kwader om vervolgens in lachten uit te barsten. “Zeven euro”, klinkt het in het video die al talloze keren werd bekeken op sociale media. “En ik kan dit in één hap opeten.” Ze ging verhaal halen in de broodjeszaak en werd na een korte discussie ruimschoots gecompenseerd voor het euvel. “Mijn sandwich kreeg een upgrade...” [naar artikel]
Daan Heerma van Voss is een Nederlandse schrijver. [naar artikel]
Nu de herfst in het land is, verschijnen er weer vaker kaasschotels op tafel. Daar horen geregeld ook vragen bij zoals "Is de korst van elke kaas eetbaar?" en "Zijn korsten soms ook ongezond?" Het consumententeam van Radio2 vraagt het aan Sophie Schockaert van kaaswinkel Schockaert in Mechelen. "Kort samengevat: van plastic blijf je af. Een dikke korst is eetbaar, maar niet altijd lekker. Heeft je kaas een natuurlijke korst? Dan is het zelfs zonde om ze niet op te eten." [naar artikel]
Het is u misschien ook al opgevallen: er kruipen opvallend veel naaktslakken rond deze zomer. Volgens expert Thierry Backeljau lijkt dat maar zo en ligt de oorzaak bij de natte zomer. Slakken houden daarvan en komen massaal onder hun schuilplaatsen uit. Meer uitleg en tips om je moestuin te beschermen krijg je in de onderstaande reportage. [naar artikel]
Nat weer maar toch zachte temperaturen: het is aangenaam weer voor de slakken in onze tuinen, die intussen uit hun winterslaap zijn ontwaakt. Maar hoe zorg je ervoor dat straks je (moes)tuin niet als één groot buffet zien? Wij onderzochten de voor- en nadelen van verschillende methodes. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.