Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Waarom je moet overwegen kiwi mét schil op te eten

18/06/2018 - 09:07
"Supergezond, kiwi's. Ze barsten van de vitamine C, B en E. En verschillende gezondheidssites moedigen je aan om hem met huid en haar te verorberen...."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waarom je moet overwegen kiwi mét schil op te eten (18/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Supergezond, kiwi's. Ze barsten van de vitamine C, B en E. En verschillende gezondheidssites moedigen je aan om hem met huid en haar te verorberen.... [naar artikel]


2. Daarom eet je een kiwi beter met de schil op (12/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Het mag dan misschien niet erg aantrekkelijk klinken toch eet je een kiwi beter in zijn geheel op. En dat wil zeggen mét de bruine schil. [naar artikel]


3. Het is blijkbaar gezond om een kiwi met schil te eten, en wel om deze reden (13/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ja, we weten dat het wansmakelijk klinkt, wij krijgen zelfs spontaan kokhalsneigingen als we denken aan een kiwi met harige schil opeten. En toch [naar artikel]


4. Waarom krijgen appels na een tijdje een vettig laagje op hun schil? "Geen pesticide of bling-bling, wel puur natuur" (03/03/2021 - VRT NWS)

Wie appels koopt in de winkel en ze enkele dagen laat liggen, heeft het misschien al gemerkt. Na een tijdje krijgen ze een vettig laagje op hun schil. Veel mensen vinden dat onprettig en vrezen dat het pesticiden zijn. Maar wetenschapsjournalist Koen Wauters stelt gerust: "Het is een natuurlijk proces, en je kan het er gewoon af wrijven". [naar artikel]


5. Waarom voelt de schil van een appel soms zo vettig aan na een paar dagen in de fruitmand en wat kun je daaraan doen? (03/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene een mooie blinkende appel verkiest, is de andere eerder wantrouwig tegenover een fel blinkend exemplaar waarvan de schil vettig aanvoelt. Na een paar dagen in de fruitmand voelt die schil alleen nog vettiger aan. Zegt dat iets over hoe lekker of gezond de appel is? Bart Nicolai, professor binnen de faculteit bio-ingenieur aan de KU Leuven, legt uit hoe het laagje ontstaat en wat je er tegen kunt doen: “Het is een beschermingslaagje dat alle fruitsoorten hebben.” [naar artikel]


6. Waarom je ook avocado’s en bananen best wast voor je ze opeet (zelfs al eet je die schil niet mee op) (10/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een stuk fruit waarvan je de schil niet opeet, zoals een avocado of banaan, was je meestal niet voor je erin gaat snijden. Toch is het volgens microbiologen een goed idee om daar snel tijd voor te maken. Ook het stuk goed wassen én drogen is een aanrader. Microbioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit waarom. [naar artikel]


7. Waarom kiwi's blind worden (21/10/2017 - De Morgen)

De Nieuw-Zeelandse kiwi wordt langzaam blind. De Britse koolmees krijgt dan weer een langere snavel. De evolutietheorie toont zich nog elke dag in de praktijk. [naar artikel]


8. Belgische peer verovert de wereld: "Wat de kiwi voor Nieuw-Zeeland is, moet de peer voor ons worden" (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

De Belgische conference peer mag nu ook in Vietnam op de markt komen. Het fruit is aan een stille verovering van de wereld bezig. "Wat de kiwi voor... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!