Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Voeding op kamp ongezond: "Te veel bewerkt vlees, te weinig fruit"

21/06/2018 - 15:47
"Het eten op kamp kan een pak gezonder, stellen studenten voedings- en dieetkunde van hogeschool Odisee vast na een bevraging. "Er wordt te veel vlees en te weinig fruit aangeboden.""

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Voeding op kamp ongezond: "Te veel bewerkt vlees, te weinig fruit" (21/06/2018 - De Morgen)

Het eten op kamp kan een pak gezonder, stellen studenten voedings- en dieetkunde van hogeschool Odisee vast na een bevraging. "Er wordt te veel vlees en te weinig fruit aangeboden." [naar artikel]


2. 70 procent van voeding in supermarkt is (ultra)bewerkt: hoe herken je dat? 2 voedingsexperts vertellen: “Geven neigen om méér te eten” (14/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Fabriekseten of ultrabewerkte voeding: dokters en experten zien het liever niet te vaak op jouw menu staan. Toch is 70 procent van het supermarktaanbod sterkt bewerkte voeding volgens Foodwatch. Wat is bewerkt eten precies? En hoe herken je het? Voedingswetenschapper Christophe Matthys (KU Leuven) en diëtiste Sanne Mouha (UZA) geven concreet advies. “Zelfs een brood van de bakker bevat meer bewerkte ingrediënten dan je denkt.” [naar artikel]


3. 70 procent van voeding in supermarkt is (ultra)bewerkt: hoe herken je dat? 2 voedingsexperts leggen uit: “Zelfs brood is een probleem” (14/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Fabriekseten of ultrabewerkte voeding: dokters en experten zien het liever niet te vaak op jouw menu staan. Toch is 70 procent van het supermarktaanbod sterkt bewerkte voeding volgens Foodwatch. Wat is bewerkt eten precies? En hoe herken je het? Voedingswetenschapper Christophe Matthys (KU Leuven) en diëtiste Sanne Mouha (UZA) geven concreet advies. “Zelfs een brood van de bakker bevat meer bewerkte ingrediënten dan je denkt.” [naar artikel]


4. "Een ongezond dieet blijft ongezond, ook bij vegetariërs" (18/07/2017 - Het Belang van Limburg)

De vereniging van Amerikaanse cardiologen waarschuwt dat een ongezond dieet waaruit je vlees schrapt, nog steeds een ongezond dieet is. Maar 'verstandig vegetarisch’ is wel degelijk beter voor je hart. [naar artikel]


5. Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? (20/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]


6. Hoe vies en ongezond is het écht om op de grond gevallen voeding toch nog op te eten? (07/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De vijfsecondenregel kennen we allemaal: als je eten dat op de grond is gevallen binnen de vijf seconden opraapt, dan is het voedsel nog niet besmet met bacteriën. Gewoon even blazen of erover vegen en het voedsel mag gewoon gegeten worden zonder gevaar voor de gezondheid. Kruipen bacteriën echt pas na vijf seconden op eten? [naar artikel]


7. ‘Diepvriespizza’s en -lasagnes zien er uit als echte gerechten, maar vergis je niet.’ Hoe ongezond is ultrabewerkte voeding? (12/08/2023 - Humo)

[naar artikel]


8. Hoe ongezond is supermarkt-eten? ‘Je mag diepvriespizza’s en lasagnes vooral niet als voeding beschouwen, zelfs al lijkt het er verdacht veel op’ (13/12/2023 - Humo)

[naar artikel]


9. Studie toont hoe ongezond ‘ultrabewerkte’ voeding echt is: hoe herken je het in de winkel? “De fabrikant is creatief” (01/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vaak ultrabewerkte voeding eten linkt een nieuwe studie aan een hoger risico op diabetes type 2, mentale problemen én sterven aan hart- en vaatproblemen. Maar hoe herken je te bewerkte voeding en hoe beperk je de impact ervan op je lijf? Voedingsexperten Christophe Matthys (KU Leuven) en Sanne Mouha (UZA) geven tips. “Met twee snelle oplossingen wordt kant-en-klaar toch nog voedzaam.” [naar artikel]


10. ‘Het Sportkookboek 2’ belooft ons “betere sportprestaties met de juiste voeding”, maar is die voeding ook lekker? Wij deden de test (31/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Na het Sportkookboek 1 heeft topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck nu ook – verder moet je een titel niet zoeken – Sportkookboek 2 uit. “Verbeter je sportprestaties met de juiste voeding”, is de baseline. Dat je beter kan sporten door het juiste te eten, daar twijfel ik geen seconde over. Maar eet je dan ook lekker? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!