Witte wijn en rosé zet je in de koelkast, rode wijn drink je op kamertemperatuur. Dat is de schaarse basiskennis die de amateursommelier in [naar artikel]
Mag je ijsblokjes in witte wijn doen, en moet rode wijn echt op kamertemperatuur zijn om gesmaakt te worden? [naar artikel]
Wijn serveren bij je feestdiner kan veel vragen oproepen. Welke fles past bij kalkoen en kroketten, en welke bij een vegetarisch gerecht? Hoe serveer je je wijn op de juiste temperatuur? En hoeveel drank moet je voorzien per persoon? Onze HLN-sommelier Sepideh Sedaghatnia beantwoordt de twintig meest prangende wijnvragen. “Rode wijn serveer je beter niet ‘op kamertemperatuur’.” [naar artikel]
De meeste mensen kunnen wel eens genieten van een glaasje rode wijn. Maar blijkbaar drinken we het alcoholische drankje al jaren verkeerd. Dat stelt de Sydney Wine Academy vast. Volgens de wijnacademie drinkt 82% van de mensen wijn op kamertemperatuur. Zij gaan er vanuit dat dat de beste manier is om het goedje te serveren, […] [naar artikel]
Zwarte wijn is op Instagram tegenwoordig behoorlijk populair. Hoewel de opmars van 'goth food' hier voor een stuk voor verantwoordelijk is, heeft zwarte wijn verder niets te maken met de trendy zwarte snacks op basis van houtskool die overal op sociale media opduiken. Het alcoholische drankje is in principe erg donkere rode wijn, gemaakt van specifieke druiven uit Frankrijk of Georgië. [naar artikel]
Geschreven met branded content van wijnbeurs.be Al eeuwenlang wordt rode wijn geassocieerd met verschillende gezondheidsvoordelen. Van het verlagen van het risico op hartziekten tot het bevorderen van een langer leven. Rode wijn heeft de reputatie opgebouwd van een ‘wonderdrankje’ te zijn. Maar klopt dat wel? Is elke dag een glas rode wijn drinken werkelijk goed […] Het bericht Mythe of feit: is elke dag een glas rode wijn drinken goed voor je gezondheid? verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Een glas rode wijn met een stukje chocolade erbij, dat kan al eens smaken. Dus waarom zouden de twee niet ook echt bij elkaar passen, in één drankje? Warme chocolademelk met rode wijn als geheim ingrediënt, het bestaat echt en is ideaal om van te genieten nu de temperaturen flink beginnen zakken. [naar artikel]
Schrikt u tegenwoordig ook zo vaak van de drankrekening op restaurant? Waar je zelfs in de betere brasserie voor een gin-tonic of glas champagne intussen al makkelijk 15 euro betaalt, wordt voor wijn bij de maaltijd pas echt doorgerekend. Al jaren geldt dat de prijs van een fles maal drie wordt gedaan. Maar blijft het daar tegenwoordig nog wel bij? En klopt het dat je voor de prijs van een glas van de goedkoopste wijn op restaurant in de handel een hele fles zou kunnen kopen? Experts maken de rekening. [naar artikel]
In het Italiaanse stadje Caldari di Ortona vloeit de wijn sinds kort rijkelijker dan ooit tevoren. Langs één van de populairste pelgrimsroutes uit de streek is namelijk een wijnfontein geïnstalleerd, waaruit elke dag de klok rond rode wijn stroomt. Bezoekers kunnen er hun dorst helemaal gratis lessen met een glaasje lokale, rode wijn. [naar artikel]
Lees dit artikel: Waarom sommige mensen hoofdpijn krijgen van rode wijn Er zijn mensen die hoofdpijn krijgen van zelfs maar één glas rode wijn. Waarom zijn sommigen van ons kwetsbaarder dan anderen voor de lafhartige effecten van rode wijn? Waarom krijgen ze er überhaupt hoofdpijn van? Om te beginnen is hoofdpijn door rode wijn iets anders dan hoofdpijn door een kater.Als je ooit last hebt gehad […] Lees dit artikel: Waarom sommige mensen hoofdpijn krijgen van rode wijn [naar artikel]
Voor de Zottegemse wijnconsulent en -handelaar Alexandre Ravays is het zeker: oranje wijn is de perfecte wijn om deze warme zomer te serveren. “Hij maakte al jaren opgang in Italië en is nu ook in België echt aan het doorbreken.” Alexandre voert de wijn nu al in en is overtuigd. [naar artikel]
Uit een internationale studie in 21 landen bleek dat meer dan de helft van de mensen zich moe voelde na het drinken van een glaasje rode wijn. Maar is de drank effectief slaapverwekkend, of gaat het alleen maar om een gevoel? En is het dan een goed idee om rode wijn te drinken voor het slapengaan? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit. [naar artikel]
België is natuurlijk een bierland, maar ook wijn gaat hier vlotjes over de toonbank. Per jaar drinken we (per persoon) 18 liter, en rode wijn is de populairste soort. Misschien heeft dat iets te maken met de veelgehoorde uitspraak dat rode wijn gezonder is dan witte, maar klopt dat eigenlijk wel? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe. [naar artikel]
Lees dit artikel: Klopt het dat alcoholgehalte in rode wijn toeneemt? Nieuwe cijfers werpen licht op de trends voor het alcoholgehalte in rode wijn in de afgelopen 30 jaar. Het gemiddelde alcoholgehalte in fijne rode wijnen van Bordeaux tot Californië is sinds de jaren negentig gestegen, blijkt uit die gegevens. Maar het beeld is complex. Rode wijnen uit Bordeaux, Toscane, Piemonte en Californië hadden in het […] Lees dit artikel: Klopt het dat alcoholgehalte in rode wijn toeneemt? [naar artikel]
Lees dit artikel: We weten nu waarom sommige rode wijn droog smaakt (en andere niet) Wijnkenners kunnen een droge rode wijn, zoals Cabernet Sauvignon, gemakkelijk onderscheiden van een fruitigere rode wijn, zoals Pinot Noir. Wetenschappers hebben het gevoel van ‘droogheid’ in wijn lang in verband gebracht met tannines, maar hoe deze moleculen in de loop van de tijd hun karakteristieke mondgevoel creëren, was niet helemaal duidelijk. Tot nu. Onderzoekers hebben […] Lees dit artikel: We weten nu waarom sommige rode wijn droog smaakt (en andere niet) [naar artikel]
Wil je een geopende fles wijn goed bewaren, dan moet je rekening houden met de temperatuur en de blootstelling van de wijn aan de lucht. "De bewaartermijn van rode, witte, rosé, mousserende en dessertwijn verschilt uiteraard. Van 2 dagen tot 2 weken", zegt Alexander De Beck, sommelier bij Winetist. Hij overloopt per wijnsoort hoe je je wijn het best kan bewaren na opening. [naar artikel]
Het parket van Mechelen is op zoek naar flessen rode wijn van het merk Black & Bianco. Enkele maanden geleden is een vrouw uit Puurs gestorven nadat ze een glas rode wijn had gedronken. Achteraf bleek dat er drugs aan de wijn waren toegevoegd. Het parket doet nu een beroep op het publiek om de herkomst van de fles te achterhalen. [naar artikel]
Brits onderzoek toont dat mensen die tot veertien eenheden alcohol per week drinken, en dan vooral rode wijn, minder risico lopen op een cataractoperatie. Uit de grootschalige studie, gepubliceerd in het vaktijdschrift Ophthalmology, blijkt dat wie tot veertien eenheden – wat overeenkomt met ongeveer 6,5 glazen wijn – per week drinkt minder kans heeft om […] The post Verlaagt rode wijn het risico op een cataractoperatie? appeared first on Business AM. [naar artikel]
Schrikt u tegenwoordig ook zo vaak van de drankrekening op restaurant? Waar je zelfs in de betere brasserie voor een gin-tonic of glas champagne intussen al makkelijk 15 euro betaalt, wordt voor wijn bij de maaltijd pas echt doorgerekend. Al jaren geldt dat de prijs van een fles maal drie wordt gedaan. Maar blijft het daar tegenwoordig nog wel bij? En klopt het dat je voor de prijs van een glas van de goedkoopste wijn op restaurant in de handel een hele fles zou kunnen kopen? Experts maken de rekening. [naar artikel]
In recepten staat vaak 'gebruik boter op kamertemperatuur’. Wacht je hier ook op? Of ben je hiervoor te ongeduldig? Patissier Kelly Koopmans... [naar artikel]
Gemorst met rode wijn? Dan kan je shirt evengoed de vuilnisbak in, zou je denken. Maar er bestaan creatievere oplossingen. Op TikTok duiken steeds... [naar artikel]
Nadat een vrouw uit Puurs is overleden na het drinken van gemanipuleerde rode wijn, stuurt het Antwerpse parket een waarschuwing uit. [naar artikel]
Liefhebber van rode wijn of van chocolade? Die guilty pleasure blijkt zo slecht nog niet: Engelse wetenschappers hebben ontdekt dat beide de... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.