De Europese groentenverwerkers luiden de alarmbel over de aanhoudende droogte. “De ergste situatie van de voorbije veertig jaar” voor de groententelers en -verwerkers, klinkt het. Voor sommige soorten valt de oogst tot 50 procent lager uit, aldus sectororganisatie Profel. “Door het hete en droge weer in juli in de meeste streken van Europa, blijven de […] Het bericht Tot de helft minder groenten door hitte verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Europese groentenverwerkers luiden de alarmbel over de aanhoudende droogte. "De ergste situatie van de voorbije veertig jaar" voor de... [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
De weerman heeft geen medelijden met wie de warmte beu is: ook dit weekend belooft meer van hetzelfde. [naar artikel]
De weerman heeft geen medelijden met wie de warmte beu is: ook dit weekend belooft meer van hetzelfde. [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.