Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Zo maak je een licht slaatje zonder vlees dat toch lekker en voedzaam is (én heerlijk winters!)

19/11/2018 - 12:02
"We houden van slaatjes omdat ze zo licht zijn, maar toch blijft het belangrijk dat je je dagelijkse portie proteïnen en -- gezonde! -- vetten binnenkrijgt. Daarom dit heerlijk winterse slaatje, aangevuld met linzen, avocado en pitten en zaden, de perfecte vleesvervangers."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vlees vs. slaatje? Kiezen is verliezen, dus in dit zomerse gerecht krijgen beide een glansrol (28/05/2018 - De Morgen)

Het leven is niet zwart-wit. Dus kiezen tussen een lekker stuk vlees of een fris slaatje: hoef je niet te doen. Dit gerecht kan met zijn zomerzoet avocado-mangoslaatje en koteletten in een honingsausje zowel carnivoren als herbivoren bekoren. Dubbele jackpot! [naar artikel]


2. We love deze vispapillot: mager, supersnel, simpel én met deze groenten lekker winters (15/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Je steekt wat groenten met een stukje vis -- en zonder vetstoffen! -- in aluminiumfolie en schuift het pakje de oven in. Heerlijk toch, hoe snel,... [naar artikel]


3. Granola bij de lunch maakt deze frisse lentesalade extra crunchy én voedzaam (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een slaatje is pas compleet als het ook crunch bevat. Haal je geliefde granola uit de ontbijtkast (of maak er zelf!), et voilà: met die voedzame... [naar artikel]


4. Een lekker voedzaam herfstontbijt: omelet met pompoen en kool (30/09/2016 - De Morgen)

Het is een van de eerste gerechten die we zelf leren maken in de keuken: een omelet. Terecht, want eieren zijn erg voedzaam en je kan er eindeloos mee variëren. Reden genoeg om de eieren in de verf te zetten met een gezond, stevig herfstomelet. [naar artikel]


5. Zo maak je tofu, seitan en tempé lekker klaar (12/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

De Belg eet dan wel alsmaar minder vlees, dat wil nog niet zeggen dat iedereen weet hoe je lekker vegetarisch kookt. Zeker met de oer klassieke... [naar artikel]


6. Vijf maal barbecue: een heerlijk stukje vlees voor papa op de rooster (11/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Vuur in de kolen en een lekker stukje vlees op de grill: het barbecueseizoen is volop bezig en daar genieten we van. Barbecuespecialist Joris Verkoyen van Barbelicious in Eksel maakte er zijn beroep van. [naar artikel]


7. Met deze tip maak je het gezondste, kleurrijkste én meest ecologische slaatje (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een extreem verrukkelijk slaatje maken is helemaal niet zo moeilijk. Doe net zoals foodblogster Fouett Magic en ga voluit voor seizoensgroenten.... [naar artikel]


8. Zomerzoet gerecht: koteletjes met een frisse avocado-mangosla (28/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het leven is niet zwart-wit. Dus kiezen tussen een lekker stuk vlees of een fris slaatje: hoef je niet te doen. Dit gerecht kan met zijn zomerzoet... [naar artikel]


9. Superfood op z'n kleurrijkst! Maak zelf deze heerlijke rainbow bowl met quinoa (05/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een maaltijd die voedzaam, lekker, makkelijk te bereiden en héél Instagramable is, is dat too much to ask? Nee, deze rainbowbowl van health queen... [naar artikel]


10. Waar eet je de lekkerste nacho’s met pulled pork van Limburg? “Heerlijk vlees met lichte rooksmaak” (13/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Zomers terrasje met een lekker drankje en een portie nacho’s om te delen met vrienden, heerlijk toch? Wij gingen op zoek naar de lekkerste nacho’s met juicy pulled pork. “Nacho’s met een smaakje? Liever niet!” [naar artikel]


11. Dit is de perfecte winterse warme salade met de perfecte winterse ingrediënten (13/12/2018 - De Morgen)

Ook in de winter kan een gezond slaatje op het menu staan. Met superfood spruitjes in de hoofdrol voor een stevige portie vitamines, bijvoorbeeld, vergezeld van winterse lekkernijen als champignons en veenbessen. En alles lekker warm natuurlijk. Heerlijk! [naar artikel]


12. Patatje kapsalon maar dan niet vettig, wel voedzaam: zo doe je het (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een patatje kapsalon kennen we allemaal: een heerlijke hoop frietjes, vlees, kaas, groenten en saus. Geen zin in zo’n vette hap? Maak de frietjes... [naar artikel]


13. Vijf topadresjes in Antwerpen voor 40 Dagen zonder Vlees (02/03/2017 - Gazet van Antwerpen)

Tournée Minérale is voorbij en de Dagen Zonder Vlees zijn begonnen. Veertig dagen waarin opgeroepen wordt om bewuster om te gaan met je vleesconsumptie en de impact op het klimaat. Wij geven je alvast vijf tips om heerlijk vegetarisch te eten. [naar artikel]


14. Welk vlees past het best op de BBQ en hoe grill je het? Topchef Luc Bellings geeft advies: “Te veel tegelijk bakken is veelgemaakte fout” (29/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.” [naar artikel]


15. Man neemt hap van dode kikker in slaatje: "Zo vies. Ik voel me nog steeds ellendig" (06/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het zal je maar gebeuren. Je bestelt een slaatje en zit lekker te eten. Dan hap je plots in iets vies, en het blijkt een dode kikker. Het overkwam... [naar artikel]


16. Genieten van heerlijke tartaar: 3 topreceptjes (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Altijd lekker, zelfs een tikje feestelijk en je kan er heerlijk creatief mee omspringen. Tartaar van vis, vlees of groenten: telkens weer een schot... [naar artikel]


17. Met deze supergroente in je chili sin carne mist niemand vlees (en is hij gezonder!) (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een chili zonder vlees is, als je het goed aanpakt, minstens zo lekker als eentje met. Met supergroente butternut in de mix krijg je een even... [naar artikel]


18. Deze slager weet wel raad met een "lekker stuk vlees" (03/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Voor een lekker stukje vlees moet u bij de beenhouwer zijn. Dat nam slager Darren Gerrand uit het Australische dorp Lancelin wel heel erg [naar artikel]


19. GEPROEFD. In dit pop-up Fonduehuis is het even gezellig als in een winterse alpenhut (15/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Niets zo winters als gezellig tafelen met vrienden en familie rond de fonduepot. In het Fonduehuis in Hasselt waan je je nog tot eind maart in een Alpense skihut. Maar is het vlees ook even lekker als in de Oostenrijkse bergen? [naar artikel]


20. Zomer op je bord met een zalig frisse salade Niçoise (12/07/2018 - De Morgen)

Op zoek naar een licht slaatje boordevol gezonde ingrediënten? C’est chic et très classique: met dit gerecht zet je het lekkerste van de Middellandse Zee in een handomdraai op tafel. Het slaatje ziet er vrolijk uit, heeft een krokante bite en zit vol goede vetten. So nice, recht uit Nice! [naar artikel]


21. Lekker net over de grens (11/04/2019 - De Morgen)

Buitenland, maar toch dichtbij: in Lille vind je bij L'Ecume des mers nog de klassieke Franse keuken, in een sinds drie jaar opgefrist, licht interieur. Veel vis maar ook vlees in een ongedwongen sfeer. 'De toiletten? Hier de trap op, zevende verdieping!' [naar artikel]


22. Man bestelt slaatje, maar er zit dode kikker in: "Zo vies. Ik voel me nog steeds ellendig" (06/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het zal je maar gebeuren. Je bestelt een slaatje en zit lekker te eten. Dan hap je plots in iets vies, en het blijkt een dode kikker. Het overkwam... [naar artikel]


23. Heerlijk winters: Loïc maakt ajuinsoep met croque (04/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!