Een sector in crisis. Dat is de horeca in ons land sinds vandaag officieel. Een verrassing, want alleen de varkensboeren – getroffen door de... [naar artikel]
Minister van Middenstand en Kmo’s Denis Ducarme (MR) heeft in een omzendbrief de horeca erkend als sector in crisis. Dat schrijven de kranten van Sudpresse. Dat betekent dat makkelijker tegemoet kan worden gekomen aan aanvragen om de betaling van socialezekerheidsbijdragen aan te passen, uit te stellen of kwijt te schelden. “De horeca zorgt niet alleen […] Het bericht Minister Ducarme erkent horeca als sector in crisis verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Minister van Landbouw Denis Ducarme laat de mogelijkheid onderzoeken om de varkensvleesindustrie als sector in crisis te erkennen. In de loop van de week zal er een omzendbrief komen, aldus de woordvoerster van de minister van Landbouw. [naar artikel]
Minister van Landbouw Denis Ducarme laat de modaliteiten onderzoeken die moeten toelaten om de varkensvleesindustrie als sector in crisis te... [naar artikel]
Volgens Horeca Vlaanderen zijn de gestegen prijzen in de sector vooral het gevolg van de invoering van de witte kassa. Eerder op de dag had minister van Economie Kris Peeters (CD&V) de telecomsector en de horeca met de vinger gewezen voor de stijgende inflatie. [naar artikel]
De roep om gekwalificeerd horecapersoneel klinkt luider dan ooit en als er niets gebeurt, komen de Vlaamse eetcultuur en gastvrije traditie in het gedrang. Om de horeca op de kaart houden, is er actie nodig op verschillende fronten, en in het bijzonder in het onderwijs. Dat zegt Horeca Vorming Vlaanderen maandagavond. “De horecasector staat op […] Het bericht Roep om gekwalificeerd personeel in Vlaamse horeca klinkt luider dan ooit verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vertegenwoordigers van de fruitteeltsector zaten maandag rond de tafel met Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege voor overleg over de crisis waaronder de sector te lijden heeft. Onder meer het Russisch verbod op de import van Europese land- en tuinbouwproducten weegt zwaar op de sector. Er worden nu acties uitgewerkt die vooral inzetten op innovatie en samenwerking. [naar artikel]
De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De beslissing van het Overlegcomité om de horeca in het hele land volledig te sluiten, valt de sector zwaar. Het rapport waarop het Overlegcomité zich baseerde, citeert wel degelijk wetenschappelijke studies die in de richting van de horeca wijzen. Al erkent minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) dat er eigenlijk gewoon geen andere keuze was. [naar artikel]
‘Het is Black Friday, maar voor onze sector is het Bloody Friday.’ Het is de zoveelste welgemikte sappige quote waarmee Matthias De Caluwe (38) de aandacht weet te vestigen op zijn noodlijdende sector. De baas van Horeca Vlaanderen is heel aanwezig. Maar wie is hij eigenlijk? ‘Hij is heel charmant, maar weet verdomd goed wat hij wil.’ [naar artikel]
‘Het is Black Friday, maar voor onze sector is het Bloody Friday.’ Het is de zoveelste welgemikte sappige quote waarmee Matthias De Caluwe (38) de aandacht weet te vestigen op zijn noodlijdende sector. De baas van Horeca Vlaanderen is heel aanwezig. Maar wie is hij eigenlijk? ‘Hij is heel charmant, maar weet verdomd goed wat hij wil.’ [naar artikel]
‘Het is Black Friday, maar voor onze sector is het Bloody Friday.’ Het is de zoveelste welgemikte sappige quote waarmee Matthias De Caluwe (38) de aandacht weet te vestigen op zijn noodlijdende sector. De baas van Horeca Vlaanderen is heel aanwezig. Maar wie is hij eigenlijk? ‘Hij is heel charmant, maar weet verdomd goed wat hij wil.’ [naar artikel]
"Het is vreemd dat een sector met dezelfde toegevoegde waarde als de farmaceutische sector niet werd vermeld." Dat zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen na de persconferentie van de overheden. "Voor onze sector is het Bloody Friday." De federatie pleit ervoor "veel strenger op te treden tegen wie de regels niet volgt.” [naar artikel]
De beslissing van het Overlegcomité om de horeca in het hele land volledig te sluiten, valt de sector zwaar. Met het argument dat er geen wetenschappelijke basis is om de horeca aan te duiden als de grote boosdoener, overweegt Horeca Vlaanderen nu zelfs gerechtelijke stappen. Maar het rapport waarop het Overlegcomité zich baseerde, citeert wel degelijk wetenschappelijke studies die in de richting van de horeca wijzen. Al erkent minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) dat er eigenlijk gewoon geen andere keuze was. [naar artikel]
‘Het is Black Friday, maar voor onze sector is het Bloody Friday.’ Het is de zoveelste welgemikte sappige quote waarmee Matthias De Caluwe (38) de aandacht weet te vestigen op zijn noodlijdende sector. De baas van Horeca Vlaanderen is heel aanwezig. Maar wie is hij eigenlijk? ‘Hij is heel charmant, maar weet verdomd goed wat hij wil.’ [naar artikel]
De Vlaamse productiehuizen waarschuwen vandaag in De Morgen voor een crisis die de hele sector bedreigt. Oorzaken zijn de haperende taxshelter,... [naar artikel]
De sector is niet te spreken over enkele maatregelen in het zomerakkoord van de regering Michel. Horeca Vlaanderen vreest oneerlijke concurrentie, en is het beu dat de sector weinig expliciete steun krijgt van de overheid. [naar artikel]
De Vlaamse productiehuizen waarschuwen vrijdag in De Morgen voor een crisis die de hele sector bedreigt. Oorzaken zijn de haperende taxshelter, besparingen bij de zenders en de zware concurrentie. [naar artikel]
De horeca wil zo snel mogelijk duidelijkheid over hoe de cafés en restaurants weer moeten opengaan en kijkt daarvoor ook naar Nederland. Daar kan een terrasje vanaf maandag. Vandaag pleit de sector ook voor extra steunmaatregelen in het parlement. [naar artikel]
Het is crisis in de horeca, mijnheer. Het rookverbod. De witte kassa. Met cafés en of restaurants zou je het zout op je patatten niet meer kunnen verdienen. Zegt men dan in de sector, met enige zin voor overdrijving. [naar artikel]
Sp.a wil dat Europa de fruitsector erkent als sector in crisis waardoor telers tijdelijk uitstel van betaling krijgen. Voorts moet de droogteschade van vorige zomer vervroegd worden uitbetaald. [naar artikel]
Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken. Sinds de sluiting van de horeca in […] Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca [naar artikel]
Horeca Vlaanderen zit nog met veel vragen over de opening van de terrassen op 8 mei, en de opening van binnenruimtes in de horeca in juni. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.