We horen steeds vaker dat bereide vleeswaren voor op de boterham zoals ham, kipfilet en salami niet goed voor ons zijn. Zo zou charcuterie amper... [naar artikel]
Een vegetarische burger in de pan gooien om de klassieke burger van vlees te vervangen? Het is niet per se een gezonde optie, zo rapporteert Test-Aankoop. Van de twintig geproefde vegetarische burgers waren er immers negen in de test faliekant gebuisd. Maar wat eet je dan in hemelsnaam wél je als je vegetarisch een kans wil geven en het snel moet gaan? [naar artikel]
Wie een paar kilootjes wil kwijtspelen, doet het ongetwijfeld: calorieën tellen. Minder calorierijke voeding eten blijft nu eenmaal dé manier om af... [naar artikel]
Paschka verjaart! De smeerpasta van verse kaas en chocolade kwam vijftig jaar geleden op de markt en kon sindsdien generatie na generatie bekoren. Tijdens een bezoek aan het Paschkahoofdkwartier in Olen leerden we hoe een Russische paasklok veranderde in de lekkerste Kempense bijval. [naar artikel]
Nu de herfst is ingezet, vind je onder elk kastanjeboom de ingrediënten voor heel wat lekkere gerechten. Zolang je je niet vergist tussen de wilde en de tamme kastanje, tenminste. Hoe herken je de eetbare versie? Wat kan je ermee doen in de keuken? En wat als jij (of je huisdier) toch een giftige kastanje eet? Patrick De Cock van het Antigifcentrum maakt je wegwijs. [naar artikel]
Vandaag is het World Veggie Day. Hoogste tijd dus om die Quornnuggets of Beyond burgers boven te halen. En je hoeft er zelfs niet voor naar de... [naar artikel]
Dat vegetarisch of vegan eten toch nog een omstreden punt blijft, blijkt nog maar eens na de commotie die ontstond door de aankondiging dat op de Gentse feesten meer veggie eten zal geserveerd worden. “Ik eet nog 2 tot 3 keer per week vlees, maar dan wél van goede kwaliteit”, klinkt het bij flexitariër Wim Ballieu. Samen met Sam De Bruyn en Lieve Blancquaert vertelt hij waarom ze bewust (soms) minder vlees eten. Ze delen tips om gemakkelijk te starten én een eigen recept. [naar artikel]
Je hebt volgende wijsheid ongetwijfeld al vaak horen voorbijkomen: you can't have it all. Maar dat geldt níét voor deze pasta! Dankzij Ine en... [naar artikel]
Een plantaardig dieet heeft veel voordelen voor de gezondheid. Maar hoe beperkter de voedselkeuze, hoe groter het risico op een voedingstekort en een verhoogde blootstelling aan schadelijke stoffen. Dat zegt de Hoge Gezondheidsraad in een uitgebreid rapport over vegetarisch eten. Wie echt alle voedsel afkomstig van dieren wil afzweren, gaat best langs bij een voedingsdeskundige. In dat geval is er namelijk een zeer grote variatie van plantaardig voedsel nodig om alle belangrijke voedingsstoffen op te nemen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.