Dat is het grootste nadeel aan (kerst)diners: dat je achteraf met een berg afwas zit. Behalve wanneer je het slim (en ecologisch!) aanpakt en je... [naar artikel]
Ben je de keuken ingedoken met een recept dat je tot op de letter volgde, maar smaakt het eindresultaat een tikkeltje flauwer dan gehoopt? Dan zijn er heel wat trucjes om je feestmaal toch nog te redden. Loopt het vervolgens weer mis en krijg je na de toevoeging een té pikante maaltijd? Ook daar bestaan oplossingen voor. Onze culinaire journaliste zorgt ervoor dat je feestmenu niet te zoet, te zuur of te bitter proeft: gewoon net goed. [naar artikel]
Het aftellen naar kerstmis is begonnen, en dat betekent dat we stilaan ook mogen beginnen uitkijken naar het feestmaal. Inclusief dessert. Wie [naar artikel]
Gevulde kalkoen, foie gras, varkensrollades en rundstong: traditioneel staat kerst gelijk aan een ongegeneerd vleesfestijn. Toch schuiven steeds meer Vlamingen met kerst hun stuk vlees opzij, en daar spelen ook winkels en traiteurs gretig op in. Kunnen onze ganzen binnenkort weer opgelucht ademhalen? [naar artikel]
“Je wil niet weten hoeveel brieven ik vorig jaar heb gekregen van mensen die schreven: dank u, Jonas, dat we onze miserie even konden vergeten.” Miserie uit de wereld helpen doet Jonas Van Geel (31) met zijn show ‘Jonas & Van Geel’ niet, ze kortstondig wegtoveren wel. Vanavond is hij terug met het tweede seizoen. [naar artikel]
Met Kerstmis en Nieuwjaar die eraan zitten te komen, zal de gin ongetwijfeld weer rijkelijk vloeien. Het mixdrankje met tonic en allerlei botanicals is en blijft populair. We lezen op het internet echter dat je je geliefkoosde gin & tonic beter in een copa de balon schenkt in plaats van een longdrinkglas, maar is dat wel zo? [naar artikel]
Wat doen bekende chefs tijdens de feestdagen en wat zetten ze op tafel? Wij schotelden zes chefs onze eindejaarsvraagjes voor. Vandaag is het de beurt aan Roger Van Damme, chef van 'Het Gebaar' en sinds dit jaar ook van nieuwe kiprestaurant 'Toque Tok' . Nog meer tips van Roger krijg je vrijdagavond in het nieuwe programma 'Het Perfecte Feestmenu' op zender njam!, waar hij toont hoe je zelf een lekker en haalbaar driegangenmenu in elkaar steekt. [naar artikel]
Tijdens het aperitief wil je als gastvrouw of gastheer natuurlijk ook graag gezellig bij de familie zitten. Met dit recept is dat geen probleem! [naar artikel]
Je hoeft je kids echt niet alleen oer-Belgische kost voor te schotelen. Meer nog: het is zelfs aangewezen om ze van jongs af aan al te laten... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.