Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 November 2020
20:16 uur

Koning hint naar regeringscrisis en klimaatmars in nieuwjaarsspeech: “Dit jaar begint op ongewone wijze”

Het Nieuwsblad

29/01/2019 - 11:58

Koning Filip heeft dinsdagochtend zijn nieuwjaarstoespraak voor de hoogste gezagsdragers van het land gehouden. Daarin blikt de koning vooruit op wat het jaar zal brengen, maar er is ook ruimte voor reflectie. Het zijn turbulente tijden, klonk het: “Rondom ons zijn meerdere landen in de greep van verdeeldheid en verlamming.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Japanse keizer Naruhito hoopt in eerste nieuwjaarsspeech op jaar zonder natuurrampen (02/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse keizer Naruhito, die vorig jaar op 1 mei de troon betrad, heeft voor de eerste keer een nieuwjaarsspeech gehouden. Tienduizenden...
  [naar artikel]
 2. Nieuwjaarsspeech De Wever: “Jaren twintig zullen opnieuw van ons zijn” (11/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever toont in zijn nieuwjaarsspeech vertrouwen in het Vlaamse regeerakkoord. Maar over de federale onderhandelingen blijft hij vaag.
  [naar artikel]
 3. Nieuwe klimaatmars op 27 januari, morgen ook actie voor federaal parlement (17/12/2018 - De Morgen)
  Op zondag 27 januari organiseren klimaatactivisten en milieubewegingen een nieuwe klimaatmars. De organisatoren hopen op even groot succes als tijdens de vorige klimaatmars op 2 december. Toen kwamen zo’n 65.000 manifestanten naar Brussel.
  [naar artikel]
 4. Jongeren schilderen spandoeken voor klimaatmars op donderdag (27/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In het jongerencentrum Kavka schilderen jongeren spandoeken die ze zullen gebruiken op de klimaatmars. De vrijwilligers organiseerden een evenement waarbij jongeren in de namiddag op spandoeken konden schilderen. Ze maakten slogans zoals “make the world green again” die ze morgen tijdens de klimaatmars zullen laten zien. Het is de vijfde klimaatmars in Antwerpen en Greta Thunberg zal ook meewandelen van het Operaplein naar de Groenplaats.
  [naar artikel]
 5. Terzake Extra: Hoe evolueert de regeringscrisis? (08/12/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Terzake Extra" van zaterdag 8 december over de regeringscrisis. Omstreeks 20 uur is de ministerraad over de regeringscrisis over het VN-migrantenpact van start gegaan.
  [naar artikel]
 6. Dertiende klimaatmars lokt amper 500 betogers naar naar Brussel (04/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer 500 deelnemers zijn deze voormiddag opgedaagd aan Brussel-Noord voor een nieuwe klimaatmars. Dat blijkt uit een officiële telling van de...
  [naar artikel]
 7. CD&V negeert verkiezingsprogramma in regeringscrisis (11/10/2016 - De Tijd)
  20:26 Dat CD&V een regeringscrisis over heeft om een meerwaardebelasting te kunnen invoeren is des te opmerkelijker omdat de partij in haar verkiezingscampagne het omgekeerde signaal gaf.
  [naar artikel]
 8. VRT NWS Update live over gelehesjesprotest en regeringscrisis (08/12/2018 - VRT NWS)
  Bekijk hier live de VRT NWS Update van 16.40 uur over het gelehesjesprotest in onder meer Brussel en Parijs en de mogelijke ministerraad naar aanleiding van de regeringscrisis over het VN-migratiepact.
  [naar artikel]
 9. VRT NWS Update live over gelehesjesprotest en regeringscrisis (08/12/2018 - VRT NWS)
  Bekijk hier live de VRT NWS Update van 18.07 uur over het gelehesjesprotest in onder meer Brussel en Parijs en de mogelijke ministerraad naar aanleiding van de regeringscrisis over het VN-migratiepact.
  [naar artikel]
 10. Koning Filip begint aan consultaties, CD&V-voorzitter Coens als eerste op gesprek (10/12/2019 - Knack)
  De Koning heeft maandag Paul Magnette in audiëntie ontvangen in het Paleis te Brussel. Hij heeft aan de Koning een eindverslag uitgebracht en heeft verzocht van zijn opdracht ontheven te worden. De Koning houdt zijn beslissing in beraad en vat dinsdagvoormiddag consultaties aan met CD&V, N-VA en Groen.
  [naar artikel]
 11. 140 deelnemers voor klimaatmars in Lommel (15/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  In een eerste Lommelse klimaatmars stapten een honderdtal jongeren en volwassenen mee. Onder politiebegeleiding wandelen ze naar het stadhuis. Volgens de politie gaat het om 140 deelnemers.
  [naar artikel]
 12. Twee zinnetjes over de politieke crisis en een verwijzing naar zijn uithuizige dochter. Dit viel onze royaltywatcher op in de speech van koning Filip (24/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Twee zinnetjes, meer aandacht heeft koning Filip niet besteed aan de val van de regering-Michel II in zijn traditionele kerstboodschap. Hij riep daarna wel de politici op tot verantwoordelijkheidszin. Waarom bleef hij zo bondig over de zwaarste crisis in zijn regeerperiode? Wat zei hij over de klimaatmars en de gele hesjes? En gaf hij omfloerst toe dat hij zijn uithuizige dochter Elisabeth miste? Dit is wat onze royaltywatcher Wim Dehandschutter opviel in de toespraak van onze koning.
  [naar artikel]
 13. Koning koopt tijd, na weekend waarin PS en CD&V heftig botsen: Rousseau en De Croo meest logische namen (17/02/2020 - Express)
  De koning begint vandaag met z’n raadplegingen. Voorlopig zijn we zelfs ver van een aanstelling van een opdrachthouder. Heel het weekend wisselden PS en CD&V vijandigheden uit. In het nieuws: Vanmiddag begint de koning met het zien van de partijvoorzitters. Onder meer Meyrem Almaci van Groen, Bart De Wever van N-VA en Maxime Prévot van […] The post Koning koopt tijd, na weekend waarin PS en CD&V heftig botsen: Rousseau en De Croo meest logische namen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Klimaatmars in Antwerpen: 2.500 deelnemers (28/02/2019 - VRT NWS)
  Naar schatting 2.500 mensen stappen mee op in de klimaatmars in Antwerpen. Dat blijkt uit de eerste voorlopige tellingen van de politie. Net als vorige week in Brussel is ook nu de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg erbij.
  [naar artikel]
 15. Massa spijbelende jongeren opnieuw present in Brussel voor derde klimaatmars (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de enorme opkomst van 12.500 klimaatspijbelaars vorige week donderdag is het vandaag uitkijken naar de derde klimaatmars van Youth for Climate...
  [naar artikel]
 16. Dertiende klimaatmars lokt amper 500 betogers naar naar Brussel, “1.200 deelnemers” volgens Youth for Climate (04/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer 500 deelnemers zijn deze voormiddag opgedaagd aan Brussel-Noord voor een nieuwe klimaatmars. Dat blijkt uit een officiële telling van de...
  [naar artikel]
 17. Catalaanse onafhankelijkheid is N-VA geen regeringscrisis waard (02/10/2017 - De Standaard)
  De roep naar onafhankelijkheid in Catalonië brengt N-VA in een moeilijk parket. Ze steunt die eis met haar volle gewicht, maar het is de partij tegelijk geen regeringscrisis waard. N-VA heeft daar electoraal niks bij te winnen.
  [naar artikel]
 18. Rutten houdt nieuwjaarsspeech: geen woord over N-VA maar wel “l’union fait la force” (20/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In haar nieuwjaarsspeech heeft Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten nogmaals de banden aangehaald met de “vrienden van MR”. Ze verzet zich tegen diegenen die een stilstand, een splitsing of een blokkering van het land voor ogen heeft. “We maken onze boodschap duidelijk: L’union fait la force. Eendracht maakt macht.”
  [naar artikel]
 19. Zlatan Ibrahimovic hint met Instagram-bericht op terugkeer naar AC Milan (27/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zlatan Ibrahimovic staat volgens verschillende Italiaanse media dicht bij een terugkeer naar AC Milan. De 38-jarige Zweedse aanvaller geeft vrijdag zelf op Instagram een hint in die richting. Hij liet zijn ogen rood kleuren.
  [naar artikel]
 20. VIDEO. Massa spijbelende jongeren opnieuw present in Brussel voor derde klimaatmars (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de enorme opkomst van 12.500 klimaatspijbelaars vorige week donderdag is het vandaag uitkijken naar de derde klimaatmars van Youth for Climate...
  [naar artikel]
 21. Klimaatmars lokt amper 37 deelnemers naar Hasselt (28/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De klimaatmars in Hasselt lokte donderdagmiddag amper een 25-tal jongeren naar de Grote Markt van Hasselt. Zij kregen daar het gezelschap van een groep PvdA'ers aangevoerd door raadslid Kim De Witte.
  [naar artikel]
 22. Moet de koning zijn kersttoespraak aanpassen? (19/12/2018 - De Standaard)
  Koning Filip is volop bezig met consultaties nu de regering-Michel gevallen is. De regeringscrisis heeft nog gevolgen voor het staatshoofd. Zo moet hij mogelijk opnieuw opnames maken voor zijn kersttoespraak, die hij eerder deze week heeft ingeblikt. En wat met zijn vakantieplannen?
  [naar artikel]
 23. Asielcompromis duwt Duitse regeringscrisis even kop in (03/07/2018 - De Tijd)
  11:35 Met een compromis over asiel heeft de Duitse kanselier Merkel een regeringscrisis ontmijnd. Maar ondergronds woedt nog steeds een veenbrand.
  [naar artikel]
 24. Sri Lankaanse regeringscrisis mondt uit in vechtpartij in parlement (15/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De regeringscrisis in Sri Lanka heeft in het parlement geleid tot een gevecht in regel tussen de aanhangers van premier Mahinda Rajapaksa en de...
  [naar artikel]
 25. Oma (61) bevalt van dochtertje voor haar homoseksuele zoon (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Amerikaanse homo’s die dolgraag een kindje wilden, zijn op een wel heel ongewone wijze de trotse ouders geworden van een dochtertje. De...
  [naar artikel]
 26. Vandaag begint het post-Bhumibol-tijdperk in Thailand en dat houdt risico's in (30/10/2017 - VRT NWS)
  Meer dan een jaar lang lag de politiek in Thailand stil uit respect voor de overleden koning Bhumibol, maar daar komt nu een einde aan. Een onbekende factor daarbij is de nieuwe koning Maha Vajiralongkorn.
  [naar artikel]
 27. Dertiende klimaatmars lokt “1.200 deelnemers” naar Brussel (04/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer 1.200 jongeren zijn deze voormiddag opgedaagd aan Brussel-Noord voor een nieuwe klimaatmars. Dat meldt de VRT. Het is de dertiende week op...
  [naar artikel]
 28. LIVE. 70.000 betogers op Klimaatmars, 16 administratieve aanhoudingen (27/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Brussel vindt vanmiddag de tweede grote Klimaatmars plaats. Eindbestemming van de betoging is ditmaal het Luxemburgplein, midden in de Europese wijk. Daarmee willen de betogers druk zetten op Europa, dat volgens hen het voortouw moet nemen in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Volg de klimaatmars hier live.
  [naar artikel]
 29. LIVE. 70.000 betogers op Klimaatmars, 16 administratieve aanhoudingen (27/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In Brussel vindt vanmiddag de tweede grote Klimaatmars plaats. Eindbestemming van de betoging is ditmaal het Luxemburgplein, midden in de Europese wijk. Daarmee willen de betogers druk zetten op Europa, dat volgens hen het voortouw moet nemen in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Volg de klimaatmars hier live.
  [naar artikel]
 30. Gwendolyn Rutten houdt nieuwjaarsspeech: geen woord over N-VA maar wel “l’union fait la force” (20/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  In haar nieuwjaarsspeech heeft Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten nogmaals de banden aangehaald met de “vrienden van MR”. Ze verzet zich tegen diegenen die een stilstand, een splitsing of een blokkering van het land voor ogen heeft. “We maken onze boodschap duidelijk: L’union fait la force. Eendracht maakt macht.”
  [naar artikel]
 31. Chinezen zetten nieuwe jaar in met grootse shows en zee van licht (16/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  China vierde vandaag nieuwjaarsdag, waarmee het 'Jaar van de Hond' begint. Het nieuwe jaar werd op grootse wijze ingezet. En het is niet meteen...
  [naar artikel]
 32. De Morgen vroeg naar uw leukste foto’s van de klimaatmars. Dit zijn ze (27/01/2019 - De Morgen)
  ‘Woont u de klimaatmars bij en wilt u uw markantste kiekjes met ons delen? Stuur ze naar ons.’ Die oproep lanceerde De Morgen vanmiddag op Twitter. De respons was massaal, dit zijn enkele van jullie leukste beelden.
  [naar artikel]
 33. Koning herdenkt honderd jaar Grote Oorlog in Canadees Oorlogsmuseum (14/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het staatsbezoek aan Canada heeft koning Filip ook naar het Canadian War Museum gebracht. De koning stond er stil bij de honderdste verjaardag van...
  [naar artikel]
 34. En in volle regeringscrisis kiest VRT Journaal voor … herhaling van FC De Kampioenen:“Er zijn nog zekerheden in het leven” (08/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  “En hierna kan u kijken naar FC De Kampioenen.” Het was met deze grappige zin waarmee Annelies Van Herck het extra nieuwsjournaal over de persconferentie van N-VA afsloot. Vlak erna schakelde de VRT in volle regeringscrisis immers over naar het oorspronkelijke zendschema, met een herhaling van het komische programma als opvolger. Tot jolijt op sociale media. “Dit kan alleen in België.”
  [naar artikel]
 35. IN BEELD. Met deze opvallende slogans trokken klimaatbetogers vandaag naar Brussel (27/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag waren maar liefst 70.000 mensen aanwezig op de klimaatmars in Brussel. Daarmee is het de grootste klimaatmars ooit in ons land. Opvallend:...
  [naar artikel]
 36. Dertiende klimaatmars lokt “1.200 betogers” naar Brussel, amper “400 deelnemers” volgens politie (04/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer 1.200 jongeren zijn deze voormiddag opgedaagd aan Brussel-Noord voor een nieuwe klimaatmars. Het is de dertiende week op rij dat...
  [naar artikel]
 37. Michelle Obama en George W. Bush, een ongewone vriendschap (25/09/2016 - Knack)
  De officiële opening van een nationaal museum over de Afro-Amerikaanse geschiedenis en cultuur bracht dit weekend twee ongewone vrienden samen.
  [naar artikel]
 38. Burgemeester Ham loopt mee in grootste klimaatmars ooit: “Ik ben beschaamd over de klimaatkwestie” (02/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De grootste klimaatmars ooit in ons land. Dat record hebben de 65.000 deelnemers aan de klimaatmars Claim The Climatealvast op zak. Ook Dirk De Vis nam deel. “Ik ben beschaamd over de klimaatkwestie”, zegt de Hamse burgemeester, die de hand in eigen boezem steekt.
  [naar artikel]
 39. Japanse keizer Naruhito richt zich in eerste nieuwjaarsspeech tot Japanners (02/01/2020 - Metro)
  De Japanse keizer Naruhito, die op 1 mei de troon betrad, heeft donderdag voor de eerste keer een nieuwjaarsspeech gehouden. Tienduizenden Japanners zakten daarvoor af naar het keizerlijk paleis in Tokio. De 59-jarige Naruhito werd op 1 mei de 126ste keizer van Japan, een dag nadat zijn vader Akihito troonsafstand deed vanwege gezondheidsproblemen. De toespraak werd bijgewoond door keizerin Masako en de voormalige keizer Akihito zijn vrouw Michiko. Het is de eerste keer dat zij in het publiek verschijnen sinds hij afstand deed van de troon. Keizer Naruhito verklaarde in zijn speech dat het zowel voor hem als voor de keizerin heel ontroerend was om zo veel verschillende mensen in Japan en in het buitenland te ontmoeten. Bron: Belga   Het bericht Japanse keizer Naruhito richt zich in eerste nieuwjaarsspeech tot Japanners verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Dertiende klimaatmars lokt amper 500 betogers naar Brussel, “1.200 deelnemers” volgens Youth for Climate (04/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer 500 deelnemers zijn deze voormiddag opgedaagd aan Brussel-Noord voor een nieuwe klimaatmars. Dat blijkt uit een officiële telling van de...
  [naar artikel]
 41. Vage hint over 'Avengers 4' doet vele fans het hoofd breken (15/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De gebroeders Russo, regisseurs van de nieuwe 'Avengers'-film, lieten zopas een nieuwe hint los op het internet. Het gaat om een wazige foto, die...
  [naar artikel]
 42. Koning Filip dringt aan op snelle regeringsvorming (20/07/2019 - De Standaard)
  Koning Filip spreekt de natie elk jaar toe naar aanleiding van de nationale feestdag. Vorig jaar loofde hij het fair play van de Rode Duivels, dit jaar gaat de aandacht vooral naar dialoog en ‘het bundelen van krachten’.
  [naar artikel]
 43. Regeringscrisis in Sri Lanka mondt uit in vechtpartij in parlement (15/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De regeringscrisis in Sri Lanka heeft in het parlement geleid tot een gevecht in regel tussen de aanhangers van premier Mahinda Rajapaksa en de...
  [naar artikel]
 44. Italiaanse Senaat overlegt over regeringscrisis (12/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De fractieleiders in de Italiaanse Senaat komen vandaag bijeen voor overleg over de regeringscrisis in hun land. Voorman Matteo Salvini van de...
  [naar artikel]
 45. Vage hint over 'Avengers 4' doet vele fans zich het hoofd breken (15/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De gebroeders Russo, regisseurs van de nieuwe 'Avengers'-film, lieten zopas een nieuwe hint los op het internet. Het gaat om een wazige foto, die...
  [naar artikel]
 46. Warren Buffett geeft hint over opvolgers (05/05/2019 - De Tijd)
  08:18 Bekende belegger en miljardair Warren Buffett (88) heeft een hint gegeven wie hem en zijn 95-jarige zakenpartner Charlie Munger kunnen opvolgen bij hun investeringsfirma Berkshire Hathaway.
  [naar artikel]
 47. Kinderpardon wordt afgeschaft in Nederland, regeringscrisis voorbij (30/01/2019 - VRT NWS)
  De vier regeringspartijen in Nederland hebben gisteravond een akkoord bereikt over het zogenoemde kinderpardon, de regeling waarbij asielzoekers met kinderen een verblijfsvergunning krijgen wanneer ze langer dan 5 jaar in Nederland wonen. Die regeling wordt nu afgeschaft. De regeringscrisis is daarmee van de baan.
  [naar artikel]
 48. Greta Thunberg komt naar Antwerpse klimaatmars (27/02/2019 - De Morgen)
  De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg komt morgen naar Antwerpen voor de klimaatmars. Haar aanwezigheid is een opsteker voor de kleinschalige klimaatacties, die de voorbije weken slechts enkele honderden deelnemers konden lokken.
  [naar artikel]
 49. 100 jaar geleden: koning Albert kiest voor het offensief (28/09/2018 - VRT NWS)
  Op 28 september 1918 gaat het Belgisch leger in de aanval samen met de Britten en de Geallieerden. Koning Albert heeft zich jarenlang verzet om met zijn troepen deel te nemen aan een grote offensieve operatie. Maar in augustus 1918 begint de vorst anders te denken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.