Er zijn al heel wat alternatieven voor koemelk terug te vinden in de winkelrekken, maar de kans bestaat dat dat binnenkort nog eentje op basis van ewrten wordt aan toegevoegd. De toonaangevende supermarkt Whole Foods voorspelt dat erwtenmelk een van de trends van 2019 wordt. [naar artikel]
Een op de drie vrouwen en tot een op de vijf mannen ouder dan vijftig krijgt vroeg of laat een fractuur als gevolg van osteoporose of botontkalking. “Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één extra portie zuivel bij ouderen kan leiden tot 33 procent minder botbreuken”, vertelt voedingsdeskundige Inge Coene. Wat verstaan we onder één portie zuivel? En hoeveel porties consumeer je best per leeftijd om het risico te beperken? [naar artikel]
Wat doe je als het klimaat er steeds slechter aan toe is, maar mensen toch nog massaal vlees en zuivel willen blijven eten? Juist ja, je gaat op zoek naar alternatieven. Dat is toch wat de Fransman Thomas Jonas gedacht moet hebben. Hij ontdekte microben in het Amerikaanse nationale park Yellowstone die weleens uitkomst zouden […] Het bericht Binnenkort eten we zuivel en vlees gemaakt van microben verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
09:40 De aanhoudende droogte laat zich voelen in de Belgische landbouw. [naar artikel]
Heel de week zijn de temperaturen al richting 30 graden aan het gaan. Heerlijk, behalve als je een tochtje moet maken met de trein, tram of bus.... [naar artikel]
Spaghetti bolognese maken voor een grote familie? Jeroen Meus klaart dinsdag de klus in Dagelijkse Zomerkost, wanneer hij te gast is bij Roos en Sus Van Olmen in Noorderwijk (Herentals). [naar artikel]
Een Schotse whiskydistilleerderij heeft de allereerste klimaatpositieve gin ontwikkeld. Producent Arbikie maakte hiervoor gebruik van erwtjes en gaf de sterke drank de naam Nàdar, wat ‘natuur’ betekent in het Schots-Gaelisch. Arbikie heeft voor het eerst een klimaatpositieve gin ontwikkeld op basis van erwten. In tegenstelling tot tarwe, gerst of maïs wordt er voor erwten geen […] Het bericht Een nieuwe gin op basis van erwten die klimaatpositief is verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
In de reeks "Baanbrekende plekken" ontdekken VRT-journalist Jos Vandervelden en fotograaf Alexander Dumarey de plaatsen waar ooit nieuwe tijden werden ingeluid. Maar waar de sporen van de geschiedenis zo goed als weggevaagd zijn en voorbijgangers niet beseffen dat ze geschiedenis onder hun voeten hebben. Vandaag: de Leuvense fabriek waar de eerste groenten werden ingeblikt, en meer [naar artikel]
Een vrachtwagen met dertig ton erwten voor een groentebedrijf in Langemark kantelde ’s nachts plots om bij een rotonde in Geluveld. De lading belandde deels op de weg en vernielde een haag, een verkeersbord en de afsluiting van een discotheek. Brandweer en takeldiensten waren een hele nacht in de weer om de vrachtwagen te takelen en de erwten op te ruimen. “Als dit overdag gebeurd was, zou er heel wat hinder geweest zijn: dit is een van de drukste rotondes in Groot-Zonnebeke.†[naar artikel]
Plan 500 gram, allemaal goed en wel. Maar als je in de supermarkt rondloopt, lijkt alles supergezond. Hoe weet je nu of ontbijtgranen echt zo voedzaam zijn als ze beloven? Zijn groenteburgers wel deftige vleesvervangers? En wat moeten we geloven van de superfoods? In deze aflevering gaan Elias, Stefanie en diëtist Michaël Sels op supermarktsafari, en leren ze je hoe je door de marketing heen kijkt. “Die hummus? Dat is eigenlijk mayonaise met de smaak van kikkererwten.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.