De 700 tickets voor zijn lezing in Gent waren in 8 minuten uitverkocht, maar weinig mensen weten dat de immens populaire kok Yotam Ottolenghi maandag ook naar Antwerpen komt. Hij geeft een kookdemonstratie voor veertig klanten van boekhandel ’t Stad Leest in de Steenhouwersvest om zijn nieuwe kookboek Simple te promoten. [naar artikel]
In Gent moesten de 700 bezoekers van de Vooruit het doen met Yotam Ottolenghi op een podium, maar in Antwerpen gaf de beroemde Brits-Israëlische kok maandagmiddag een workshop voor veertig mensen. Na vijf jaar lobbyen was Wouter Cajot van ’t Stad Leest erin geslaagd om de populaire kok naar zijn boekhandel te halen. Maar omdat koken in een boekhandel nogal lastig is, huurde hij een keuken om een pandje verderop in de straat tot keuken in te richten. [naar artikel]
De Brits-Israëlische chef Yotam Ottolenghi heeft met 'Sweet' zijn eerste boek over desserten in de rekken. Chocolatier Dominique Persoone was er snel bij om zijn pecantruffels met prosecco uit te testen. ‘Truffels en alcohol zijn een mooie combinatie.’ [naar artikel]
Wie écht hip wil zijn, schotelt zijn gasten gerechten van Yotam Ottolenghi (48) voor. Al dan niet uit zijn nieuwste boek, Sweet. Maar wie is de Israëlisch-Britse chef? Een gesprek over de moeilijke band met zijn vaderland, zijn kinderwens als homoseksuele man, en zijn visie op voedsel. "Ik wil drama in de mond." [naar artikel]
In amper acht minuten tijd waren de 900 tickets voor zijn evenement in de Vooruit en de Gentse Sint-Pietersabdij uitverkocht. Vlaanderen kijkt uit naar de komst van Yotam Ottolenghi maandagavond, de beroemde Brits-Israëlische chef-kok. Hij kookte over de hele wereld en mocht door de jaren heen talloze prestigieuze prijzen op zijn naam zetten. Maar wat weet u eigenlijk van de chef? En kan u zijn recepten eigenlijk wel uit elkaar houden met die van onze eigenste Jeroen Meus? Doe hier de test. [naar artikel]
Vanmorgen arriveerde Yotam Ottolenghi, bekend van kookboeken als "Plenty", "Jeruzalem" en "Simpel", in Brussel. Na signeersessies, een kookdemonstratie en interviews in Brussel, Antwerpen en Gent rijdt hij straks alweer door naar Amsterdam. Een dag uit het leven van een culinair fenomeen. [naar artikel]
Yotam Ottolenghi is een naam die bij velen geen belletje doet rinkelen, maar wie affiniteit heeft met koken, heeft zeker al eens iets van de... [naar artikel]
In Gent moesten de zevenhonderd bezoekers van de Vooruit het doen met Yotam Ottolenghi op een podium, maar in Antwerpen gaf de beroemde Brits-Israëlische kok maandagmiddag een workshop voor veertig mensen. “Heel bemoedigend om te zien dat die recepten echt gemakkelijk zijn”, vond Lieve Van Mechelen, een van de fans die een ticket kon bemachtigen. [naar artikel]
De Brits-Israëlische topchef Yotam Ottolenghi verkocht wereldwijd miljoenen kookboeken en veranderde zo heel wat levens. Vandaag keren we de rollen om. Speciaal voor VRT NWS kiest Ottolenghi de vijf culinaire boeken die zijn bestaan als kok mee hebben bepaald. (En een boek voor zijn kinderen als extraatje.) [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.