Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Yotam Ottolenghi kookt in Antwerpen: “Stress in de keuken is het laatste dat ik wil”

11/02/2019 - 18:54
"In Gent moesten de 700 bezoekers van de Vooruit het doen met Yotam Ottolenghi op een podium, maar in Antwerpen gaf de beroemde Brits-Israëlische kok maandagmiddag een workshop voor veertig mensen. Na vijf jaar lobbyen was Wouter Cajot van ’t Stad Leest erin geslaagd om de populaire kok naar zijn boekhandel te halen. Maar omdat koken in een boekhandel nogal lastig is, huurde hij een keuken om een pandje verderop in de straat tot keuken in te richten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Yotam Ottolenghi kookt in België, en thuis? “Nee, meestal doet mijn man dat. De kinderen vinden niet al mijn gerechten lekker” (12/02/2019 - Het Belang van Limburg)

In Gent moesten de zevenhonderd bezoekers van de Vooruit het doen met Yotam Ottolenghi op een podium, maar in Antwerpen gaf de beroemde Brits-Israëlische kok maandagmiddag een workshop voor veertig mensen. “Heel bemoedigend om te zien dat die recepten echt gemakkelijk zijn”, vond Lieve Van Mechelen, een van de fans die een ticket kon bemachtigen. [naar artikel]


2. VIDEO. Kookgoeroe Yotam Ottolenghi is in België: de rockster die groenten weer sexy maakte (12/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Yotam Ottolenghi is een naam die bij velen geen belletje doet rinkelen, maar wie affiniteit heeft met koken, heeft zeker al eens iets van de... [naar artikel]


3. Yotam Ottolenghi komt naar Antwerpen: tickets voor kookdemo in een wip de deur uit (07/02/2019 - Gazet van Antwerpen)

De 700 tickets voor zijn lezing in Gent waren in 8 minuten uitverkocht, maar weinig mensen weten dat de immens populaire kok Yotam Ottolenghi maandag ook naar Antwerpen komt. Hij geeft een kookdemonstratie voor veertig klanten van boekhandel ’t Stad Leest in de Steenhouwersvest om zijn nieuwe kookboek Simple te promoten. [naar artikel]


4. Eten in tijden van oorlog (07/04/2019 - De Morgen)

Yotam Ottolenghi zette met zijn Palestijnse vriend Sami Tamimi de keuken van het Midden-Oosten op onze kaart. Samen hebben ze vier restaurants. En met het nieuwe 'Plenty More' heeft Ottolenghi nu ook alweer zijn vierde kookboek uit. [naar artikel]


5. Culinaire superster Yotam Ottolenghi op tournee in ons land: "Laat mijn recepten maar voor mij spreken" (11/02/2019 - VRT NWS)

Vanmorgen arriveerde Yotam Ottolenghi, bekend van kookboeken als "Plenty", "Jeruzalem" en "Simpel", in Brussel. Na signeersessies, een kookdemonstratie en interviews in Brussel, Antwerpen en Gent rijdt hij straks alweer door naar Amsterdam. Een dag uit het leven van een culinair fenomeen. [naar artikel]


6. De vijf culinaire boeken die het leven van Yotam Ottolenghi hebben veranderd (17/02/2019 - VRT NWS)

De Brits-Israëlische topchef Yotam Ottolenghi verkocht wereldwijd miljoenen kookboeken en veranderde zo heel wat levens. Vandaag keren we de rollen om. Speciaal voor VRT NWS kiest Ottolenghi de vijf culinaire boeken die zijn bestaan als kok mee hebben bepaald. (En een boek voor zijn kinderen als extraatje.)  [naar artikel]


7. Dominique Persoone proeft van Yotam Ottolenghi (08/12/2017 - De Morgen)

De Brits-Israëlische chef Yotam Ottolenghi heeft met 'Sweet' zijn eerste boek over desserten in de rekken. Chocolatier Dominique Persoone was er snel bij om zijn pecantruffels met prosecco uit te testen. ‘Truffels en alcohol zijn een mooie combinatie.’  [naar artikel]


8. Nooit meer smakeloze gerechten: chefs Yotam Ottolenghi & Noor Murad delen 5 onmisbare smaakmakers in de keuken (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]


9. Bestseller-kok Ottolenghi komt eindelijk op de Vlaamse tv (09/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zijn ingrediënten als 'za'atar' en 'ras el hanout' u nog onbekend? Binnenkort wellicht niet meer, want de Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi (52) is vanaf 18 juli ook bij ons te zien op tv. Kookzender Njam! start dan met de uitzendingen van 'Ottolenghi's Mediterranean Feast', een culinaire reis rond de Middellandse Zee. [naar artikel]


10. 3 recepten uit het nieuwe kookboek van Ottolenghi: “Elk simpel gerecht kan speciaal gemaakt worden door één kruid of specerij" (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag brengt wereldberoemde kookboekenauteur Yotam Ottolenghi (53) zijn nieuwste kookboek ‘Extra Lekker’ uit in ons land. Het is het tweede deel in de ‘Ottolenghi Test Kitchen’-reeks. Samen met de Bahreinse Noor Murad kroop de Brits-Israëlische auteur opnieuw de keuken in. Deze keer op het menu: smaakvolle en doordeweekse gerechten met dé ‘Ottolenghi-twist’. HLN Eten deelt 3 exclusieve recepten om mee aan de slag te gaan. [naar artikel]


11. Wereldchef Ottolenghi lanceert kleurrijk servies met designmerk Serax (05/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Brits-Israëlische wereldchef Yotam Ottolenghi gaat in zee met het Antwerps designlabel Serax. Ze brengen samen een collectie servies op de markt die het typische Ottolenghi-gevoel oproept van ‘uitbundige eenvoud’. [naar artikel]


12. Van Libanees tot Syrisch, de Midden-Oosterse keuken is hip: hier vind je de lekkerste zaakjes (12/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Chef Yotam Ottolenghi heeft er ongetwijfeld ook iets mee te maken, maar de Midden-Oosterse keuken is vooral populair dankzij haar eenvoud, authenticiteit en herkenbaarheid. Ook bij ons openen steeds meer Libanese en Syrische restaurantjes. [naar artikel]


13. Van Yotam Ottolenghi tot Seppe Nobels en Sergio Herman: 7 topchefs delen overheerlijke veggie recepten (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Beter voor de planeet, minder dierenleed, minstens even lekker. Naar aanleiding van Wereldveggiedag bundelen we vegetarische recepten van zeven getalenteerde chefs uit binnen- en buitenland: Seppe Nobels, Sandra Bekkari, Yotam Ottolenghi, Jamie Oliver, Sergio Herman, Maxence Sys en Jeroen Meus. Vlees of vis? Afwezig. Smaaksensatie? Check! [naar artikel]


14. Ottolenghi kan even goed podcasts maken als koken (24/01/2019 - De Morgen)

In de rubriek Podgrond gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: kookpodcast Simple Pleasures met Yotam Ottolenghi [naar artikel]


15. Ottolenghi komt naar Gent … maar hij laat andere topchefs koken (25/01/2019 - Het Nieuwsblad)

Yotam Ottolenghi, de Brits-Israëlische chef-kok die miljoenen boeken met gezonde gerechten verkocht, is op 11 februari te gast in de Gentse Sint-Pietersabdij. [naar artikel]


16. Waarom de keuken uit het Midden-Oosten zo populair is (10/06/2019 - De Morgen)

Toen Yotam Ottolenghi begin dit jaar naar ons land kwam, waren de 900 tickets in 8 minuten tijd de deur uit. Hoe komt het toch dat de keuken uit het Midden-Oosten zo populair is? Deze twee kunnen het weten: de Brits-Iraanse kookboekenauteur Sabrina Ghayour en de Tsjechisch-Antwerpse restauranthouder Daniela Olmova. [naar artikel]


17. Exclusief: 3 recepten uit Yotam Ottolenghi’s nieuwste boek. “Je moet niet noodzakelijk elk ingrediënt in huis hebben om het te maken” (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Alles uit de kast halen. Dat is wat Yotam Ottolenghi (52) wil dat je doet met zijn nieuwe boek ‘Shelf Love’. Het is een ode aan koken met wat je in huis hebt, niet meer, niet minder. De Brits-Israëlische bestseller-kookboekenauteur maakte het met zijn Ottolenghi Test Kitchen in Londen, waar de Bahreinse Noor Murad de leiding heeft. NINA strikte de twee voor een exclusief dubbelinterview en mag drie nieuwe recepten in primeur publiceren. “Zelfs als we iets koken waarmee mensen uit de westerse wereld heel vertrouwd zijn, zoals lasagne, vragen we ons af: hoe maken we het Ottolenghi?” [naar artikel]


18. Ottolenghi's nieuwe kookboek bevat lijst aan ‘onvindbare' ingrediënten: culinair journaliste ging na waar je ze kan kopen (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Sumak, za’atar en tahin zijn dankzij de immense populariteit van Yotam Ottolenghi en zijn kookboeken inmiddels al te vinden in de meeste... [naar artikel]


19. Ottolenghi gaat in zee met Serax (03/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Het Antwerpse designlabel Serax heeft de handen in elkaar geslagen met de wereldberoemde kok Yotam Ottolenghi. De Brits-Israëlische chef maakte een heel kleurrijke lijn met speelse accenten voor het label. En óf je er zin van krijgt in een barbecue met tal van bijgerechtjes. [naar artikel]


20. Gebakken eitje met kurkuma, gebrande kip, en meringue met appels: doordeweekse recepten met een twist van Ottolenghi (06/10/2022 - Het Belang van Limburg)

In het tweede deel van hun Test Kitchen-reeks tonen bestsellerauteur en groentekok Yotam Ottolenghi en zijn team hoe je smaakvolle, doordeweekse recepten iets extra’s geeft. [naar artikel]


21. Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten (27/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Wie zegt dat indrukwekkend koken voor de feestdagen meteen stukken van mensen moet kosten? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels weten als geen ander hoe je met niet meer dan een paar pure, simpele ingrediënten toch showstoppers op tafel zet. Wij mogen telkens twee gerechten uit hun nieuwste kookboeken delen: op gastronomisch niveau, maar met een bescheiden samenstelling. Van avocado met gamba’s tot Gentse waterzooi: take your pick. [naar artikel]


22. Ottolenghi duikt in zijn voorraadkast en pimpt er deze drie gerechten mee (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Het nieuwste kookboek van Yotam Ottolenghi en Noor Murad draait rond de voorraadkast. Omdat koken met dingen waarvan je al vergeten was dat je ze had, je vindingrijker maakt als kok. “En omdat er dan een lege plek ontstaat, met extra speelruimte.” [naar artikel]


23. Weg met peper en zout: chefs Yotam Ottolenghi & Noor Murad delen onmisbare smaakmakers om je gerechten minder saai te maken (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]


24. QUIZ. Jeroen Meus versus Yotam Ottolenghi: wereldberoemde kok komt naar België, maar kan jij hun recepten uit elkaar houden? (11/02/2019 - Het Nieuwsblad)

In amper acht minuten tijd waren de 900 tickets voor zijn evenement in de Vooruit en de Gentse Sint-Pietersabdij uitverkocht. Vlaanderen kijkt uit naar de komst van Yotam Ottolenghi maandagavond, de beroemde Brits-Israëlische chef-kok. Hij kookte over de hele wereld en mocht door de jaren heen talloze prestigieuze prijzen op zijn naam zetten. Maar wat weet u eigenlijk van de chef? En kan u zijn recepten eigenlijk wel uit elkaar houden met die van onze eigenste Jeroen Meus? Doe hier de test. [naar artikel]


25. ‘Volledig vegan? Dan raken we mensen kwijt’: Yotam Ottolenghi en Noor Murad (23/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!