De tonijn is één van de meest bedreigde vissoorten en op 2 mei vieren we de internationale dag van de tonijn om die schaarste meer in de kijker te zetten. “Ook voor tonijn in blik bestaan er heel wat duurzame opties", vertelt Jelle Beeckman, beter bekend als ‘The Messy Chef’. Hoe herken je dan de duurzaam gevangen tonijn uit blik? En wat maak je met de blikvis klaar buiten de traditionele gevulde perziken? Hij deelt tips én recepten om je vingers bij af te likken. [naar artikel]
Voedselfraude om vette winsten op te strijken. Het is een nieuwe vorm van criminaliteit die de jongste jaren fors de kop heeft opgestoken. Dat daarbij de volksgezondheid in gevaar wordt gebracht, kan de organisaties duidelijk niets schelen. Want zelfs met babyvoeding wordt er gesjoemeld. [naar artikel]
De Amerikaanse fastfoodketen Subway - eveneens ‘s werelds grootste broodjeszaak - is verwikkeld geraakt in een rechtszaak nadat twee klanten in Californië beweerden dat er helemaal geen tonijn in hun tonijnbroodjes zit. Subway ontkende dat. Toch slaagde een recente laboratoriumtest er niet in om tonijn terug te vinden in de broodjes. Dat schrijft The New York Times. [naar artikel]
Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve in Kruishoutem proeft voor ons twaalf blikjes met tonijn natuur/eigen nat/water, drie benamingen om aan te duiden dat er geen olie aan te pas komt. Topkwaliteit verwacht hij niet, wel mooie stukjes tonijnvlees, niet te veel ‘pulp’ en als het even kan een correcte tonijnsmaak. Dit is zijn oordeel. Tine Bral, foto’s Maarten De Bouw [naar artikel]
Drie nieuwe tentoonstellingen in cultuurcentrum Hasselt die zowel om de hoek blikken als verderop, naar het oosten van Europa. [naar artikel]
Uit onderzoek van Greenpeace in Nederlandse supermarkten blijkt dat heel wat van de tonijn uit blik die in de winkelrekken ligt helemaal niet ecologisch wordt gevangen. En dat terwijl er op de blikjes vaak termen terug te vinden zijn als 'duurzaam gevangen' en 'met respect voor de natuur'. Greenpeace zelf noemt het "blik vol valse beloftes". [naar artikel]
De moeder van een meisje dat verlamd raakte en ook niet meer kan praten, meent dat dit te wijten is aan tonijn uit blik. De achtjarige Lexi-Mae [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum opende tien blikjes tonijn van de huismerken. Daarna ging hij met zijn vork ook nog eens door die van de A-merken Rio Mare en Saupiquet. Doel van de proeverij? Testen of die A-merken écht dat extra geld waard zijn. Of vind je net zo lekkere - of zelfs betere - tonijn bij de goedkopere huismerken? “Er is er een die me écht gelukkig maakt én fors minder kost.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.