‘Caulilini’ is een nieuwe variant van bloemkool. Ook de naam is afgeleid van het Engelse woord voor bloemkool ‘cauliflower’. [naar artikel]
We zijn tot in het buitenland bekend voor ons witloof, en toch valt de bittere groente niet bij iédereen in de smaak. Van 1 tot 7 februari zet VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) witloof extra in de kijker tijdens de ‘Week van het Witloof’. “Het succes van witloof schuilt in de bereiding ervan", legt Jelle Beeckman of The Messy Chef uit. Hoe kan je iedereen verleiden met de groente? Hij deelt wat je best wel én niet doet in de keuken. [naar artikel]
20 jaar lang werd er gekweekt en gekruist met verschillende soorten andijvie om tot deze nieuwe groente te komen: friseline. “Het is een frivole groente met een gekrulde rand die zowel in aperitiefhapjes als gemengde salades gebruikt kan worden”, zegt verdeler BelOrta. [naar artikel]
Ons land heeft er een nieuwe groente bij. De Yacon uit Kinrooi, een nieuw knolgewas, is dinsdag voorgesteld aan het publiek. Na een eerste testjaar in 2016 is men in Kinrooi helemaal klaar om de Yacon, oorspronkelijk afkomstig van het Andesgebergte, naar de consument te brengen. Vanaf dinsdag ligt de nieuwe groente al in enkele Limburgse supermarkten. [naar artikel]
Yacon (spreek het uit als jaaa-kon) hebt u wellicht nog niet geproefd, maar u moet het misschien wel eens doen. Het is een nieuwe knolgroente op de Vlaamse markt, met een gemengde smaak van appel, peer en watermeloen. Echt nieuw is de groente niet want ze groeit sinds mensenheugenis in het Andesgebergte. Maar nu dus ook in de Vlaamse land- en tuinbouw - met een kleine start weliswaar - in het Limburgse Kinrooi. [naar artikel]
Het is lekker met varkenswangetjes, als soep of in de wok. Heeft u al geproefd van de Yacon? Een nieuwe groente die, qua smaak althans, lijkt op fruit. [naar artikel]
Zeewier is een powerfood. Het zit vol gezonde voedingsstoffen en het is een duurzame vleesvervanger. Chef-koks, zoals Seppe Nobels, koken nu al met zeewier en voor onze eigen kust loopt al een proefproject om in de toekomst zeewier te telen. Ook Colruytgroup is betrokken en wil graag zeewier in de winkelrekken brengen. In deze tweede aflevering van "Het bord van morgen", een samenwerking tussen VRT NWS en De Tijd kom je te weten waarom we in de toekomst zeewier zullen eten. [naar artikel]
De parkeerplaatsen van het winkelcentrum Breebos op de Merksplassesteenweg waren woensdagvoormiddag bijna allemaal bezet. Heel wat mensen waren benieuwd naar de nieuwe winkel van Albert Heijn. [naar artikel]
In de aanloop naar de oefeninterland van de Rode Duivels dinsdag tegen Saoedi-Arabië, spreekt Vincent Kompany vandaag in Tubeke met de pers.... [naar artikel]
In de aanloop naar de oefeninterland van de Rode Duivels dinsdag tegen Saoedi-Arabië, spreekt Vincent Kompany vandaag in Tubeke met de pers.... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.