Kilo's verliezen en ze niet meer terugzien: het kan. Dat bewijst een Amerikaans onderzoek dat mensen na hun dieet tien jaar heeft gevolgd. [naar artikel]
Een grote gapende wonde en veel bloed: Sonja Plessers (54) uit Hasselt belandde donderdag op spoed nadat een glazen colafles ontplofte. “De druk was enorm, anders kan het niet zo’n diepe snijwonde veroorzaakt hebben”, zegt ze. Coca-Cola liet de scherven meteen ophalen voor analyse. [naar artikel]
Een grote gapende wonde en veel bloed: Sonja Plessers (54) uit Hasselt belandde donderdag op spoed nadat een glazen colafles ontplofte. “De druk was enorm, anders kan het niet zo’n diepe snijwonde veroorzaakt hebben”, zegt ze. Coca-Cola liet de scherven meteen ophalen voor analyse. [naar artikel]
Laat jij je voor het eten soms inspireren door ‘influencerchefs’? Dan ben je niet alleen. En dat is niet altijd zo slecht: uit onderzoek van Viktor Proesmans (UGent) naar consumentengedrag blijkt dat het eetpatroon van volgers van gezonde chefs vaker écht opschuift naar een gezondere levensstijl. Natacha (49), Katrien (46) en Lore (34) getuigen over wie en wat hun leven veranderde. “Van shakes drinken tot koolhydraten schrappen: ik trapte in elk dieet, maar vandaag ken ik de oplossing.” [naar artikel]
In haar boek ‘Het Natuurlijke Proteïnedieet’ weerlegt diëtiste Saartje Roelens de hardnekkigste mythes over eiwitten. Dit type dieet wordt al... [naar artikel]
Wie wil vermageren moet vooral niét op dieet gaan. Maar hoe pak je het dan aan als je echt wat kilo’s kwijt wil of moet? “Er zijn vijf regels waaraan je elk eetpatroon kan aftoetsen op haalbaarheid op lange termijn”, legt voedingsexperte Rosa Luyten van expertisecentrum ‘Gezond Leven’ uit. Ze deelt de vijf simpele tips en beoordeelt vijf populaire diëten - zoals low carb en keto - op basis van de criteria. “Let op voor bijwerkingen zoals hoofdpijn en constipatie.” [naar artikel]
Daar zijn ze weer: de goede voornemens. Meer bewegen, minder stressen en vooral: gezonder eten. Misschien lukt het dit jaar wel om enkele kilo’s te verliezen, met de tips van voedingsexpert en -coach Arno Monsecour. “Het ontbreekt mensen niet aan kennis. Het draait om het vinden van een nieuwe mindset.” [naar artikel]
“Hoe mag uw vlees gebakken zijn?” Het is een vraag die iedereen al eens heeft moeten beantwoorden op restaurant. Nogal wat mensen hebben hun biefstuk graag sappig en dus nog rood vanbinnen. Maar wanneer er bij het doorsnijden een rode vloeistof uit het vlees komt, is dat geen bloed. [naar artikel]
Hou jij er van als je vlees saignant of bleu gebakken wordt en de binnenzijde dus nog bloederig is? Volgens een professor aan de Universiteit van [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.