Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Vijftien schrijvers kiezen hun boeken van het jaar 2012

07/04/2019 - 10:35
"Wat was voor u het beste fictieboek? Wat was het Beste non-fictieboek? Welk boek werd ten onrechte over het hoofd gezien? Welk boek mogen we van u verwachten in 2013? / Aan welk boek werkt u momenteel?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vijftien schrijvers kiezen hun boeken van het jaar 2012 (07/04/2019 - De Morgen)

Wat was voor u het beste fictieboek? Wat was het Beste non-fictieboek? Welk boek werd ten onrechte over het hoofd gezien? Welk boek mogen we van u verwachten in 2013? / Aan welk boek werkt u momenteel? [naar artikel]


2. Boeken, boeken, boeken (09/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Vijftien weetjes over vijftien jaar De Romeo’s: trio viert verjaardag in Stadsschouwburg (19/10/2018 - Gazet van Antwerpen)

Een feestband die De Romeo’s zou heten, het leek Chris Van Tongelen en Davy Gilles vijftien jaar geleden in de nasleep van de musical Romeo & Julia een leuk idee. Hun gemeenschappelijke kameraad Gunther Levi kwam mee aan boord, en zo begon een succes- verhaal dat het trio viert met verjaardagsconcerten in de Stadsschouwburg en de Ethias Arena. Vijftien weetjes over vijftien jaar De Romeo’s. [naar artikel]


4. Het leven is al traag en saai genoeg. Veel schrijvers doen het in hun boeken nog eens extra traag en saai over (17/02/2018 - De Morgen)

Op zijn berg in de Oostkantons schrijft Marnix Peeters over vrijheid, vogels en zijn vrouw. [naar artikel]


5. Op het nachtkastje van... 8 schrijvers tippen hun favoriete boeken voor herfst en winter (31/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Geen Boekenbeurs in Antwerpen dit jaar. Maar dat betekent nog niet dat we het deze herfst en winter zonder leesvoer moeten stellen. Wel integendeel. Op het nachtkastje van deze acht Vlaamse schrijvers stapelen de goede boeken zich in ieder geval al aardig op. Goed voor een stapel leestips om vooral niét bij in slaap te vallen! [naar artikel]


6. Waarom boeken van Italiaanse schrijvers niet meer aan te slepen zijn: ‘Ze hebben publicitair hun zaakjes goed voor elkaar’ (23/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Tien schrijvers over de boeken in hun reiskoffer: 50 doordachte leestips voor uw vrije weken (18/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Van bib of Senaat tot VRT MAX: lezers, boeken en schrijvers boven op de eerste Vlaanderenleestdag (23/04/2023 - VRT NWS)

"Pak een boek dat je pakt": dat is de slagzin van de allereerste editie van Vlaanderenleestdag, met activiteiten overal te lande. Om het plezier van het lezen in de verf te zetten voor groot en klein. [naar artikel]


9. "Niets bestaat dat niet iets anders aanraakt": collega-schrijvers kiezen mooiste zinnen van Jeroen Brouwers (12/05/2022 - VRT NWS)

Saskia De Coster, Tom Lanoye en Christophe Vekeman doken in hun bibliotheek, op zoek naar de mooiste zinnen van hun overleden collega-schrijver en grote voorbeeld Jeroen Brouwers. [naar artikel]


10. Ook in 2024 blijven de Bomma en Albert van de partij in ‘Familie’: “Als we verdwijnen mogen de schrijvers kiezen hoe” (01/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Annie Geeraerts (97) en Ray Verhaeghe (97) werden recent nog officieel gehuldigd als het oudste soapkoppel ter wereld. Ook in 2024 denken ze nog niet aan stoppen: “Toen ik in het begin een contract van drie maanden kreeg vond ik dat al fantastisch lang, niet wetende dat het 32 jaar zou duren”, zegt Annie fier. “Het enige jammere is dat Albert nauwelijks nog zijn typische borreltjes mag drinken”, voegt Ray eraan toe. Showbits-reporter Jarne hoort het olijke duo uit over wat hun personages betekenen voor de trouwe soapfans. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!