Jarenlang hebben we te veel betaald voor onze garnalen. De belangrijkste handelaars in Noordzeegarnalen maakten prijs- en marktafspraken, maar betalen nu een hoge boete. [naar artikel]
Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien je kan ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]
Chef Stijn Rotthier van brasserie Fortuin uit Kontich werkt normaal heel graag met grijze noordzeegarnalen, maar door de huidige schaarste besliste hij de lekkernij van de kaart te halen en te vervangen door gerechten met wijting. Daarmee slaat hij twee vliegen in één klap. [naar artikel]
De prijs van garnalen heeft een recordhoogte bereikt. Het lage aanbod is de belangrijkste oorzaak van de prijsstijging zegt het Departement Landbouw en Visserij. [naar artikel]
De gemiddelde visprijs is deze eeuw nog nooit zo hoog geweest. Tong, schol, rog en – zeker – garnalen lieten allemaal topprijzen noteren op de veilingen, zo blijkt uit cijfers van het visserijwezen. Omdat de vissers hun tactiek aangepast hebben. “We hebben leren inspelen op de markt. Eindelijk.” [naar artikel]
Hendrik Nienhuis (85), bij onze noorderburen beter bekend als de ‘godfather van de garnalenhandel’, heeft in hoger beroep bot gevangen bij de rechter: de gewezen topman en grootaandeelhouder van de Nederlandse garnalengigant Heiploeg moet toch 13 miljoen euro betalen voor illegale prijsafspraken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.