Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Dierenluxe: écht vlees, geen gluten

12/04/2019 - 06:20
"Echte groenten en vlees voor je hond in plaats van vermalen beenderen. Sommigen zien er onnodige luxe in, maar drie ondernemers lanceren binnenkort zo'n merk van 'echte' voeding. Wellness voor huisdieren is in elk geval een hit."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Dierenluxe: écht vlees, geen gluten (12/04/2019 - De Morgen)

Echte groenten en vlees voor je hond in plaats van vermalen beenderen. Sommigen zien er onnodige luxe in, maar drie ondernemers lanceren binnenkort zo'n merk van 'echte' voeding. Wellness voor huisdieren is in elk geval een hit. [naar artikel]


2. [VIDEO] - "Vermageren door gluten weg te laten is geen effect van gluten zelf" (14/12/2016 - De Redactie)

Het glutenvrije dieet heeft er een aanhanger bij: Koning Filip. Hij eet geen brood, pasta of koekjes meer, want gluten zitten in granen als tarwe, gerst en haver. Het is niet bekend of koning Filip gluten mijdt omdat hij een voedselintolerantie heeft, dan wel of hij één van de believers is dat het gezonder zou zijn. [naar artikel]


3. Fransman gaat op date met Amerikaanse, maar laat haar onmiddellijk zitten: “Geen gluten? Maar gluten zijn croissants!” (30/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Een Franse acteur die momenteel in Los Angeles verblijft, deelt de cultuurshock die hij beleeft op sociale media. In een van zijn recente video’s beweert hij dat hij onlangs een eerste afspraakje had met een Amerikaanse vrouw, maar dat was naar eigen zeggen een ramp. Vooral toen ‘Kimberley’ hem vertelde dat ze geen gluten eet of alcohol drinkt. “Maar gluten zijn croissants!”, klinkt het verontwaardigd in de video die intussen al miljoenen keren werd bekeken. Het is niet duidelijk in welke mate hij acteert en overdrijft, maar zijn volgers zijn het erover eens: “Dat van die croissants en baguettes… Een instant classic!” [naar artikel]


4. Mede dankzij een streng dieet zonder suiker, gluten of vlees: waarom Novak Djokovic de fitste 36-jarige ter wereld is (13/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Voor de achtste keer sluit Novak Djokovic het jaar af als nummer 1 op de ATP-ranking. Achter de Serviër troept nochtans een dozijn twintigers samen, maar zelfs op zijn 36ste troeft hij dat peloton jonkies af. Welke rol speelt een streng dieet in zijn eeuwige jeugd? [naar artikel]


5. Gevoeligheid voor gluten begint soms écht tussen de oren (behalve als je deze aandoening hebt) (01/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Veel mensen eten minder gluten omdat ze geloven dat dat gezonder is of omdat gluten bij hen buikkrampen veroorzaakt. Maar twee nieuwe studies aan de universiteiten van Maastricht en Leeds tonen aan dat er bij veel mensen die na het eten van gluten buikpijn krijgen helemaal niets aan de hand is. Hoe kan dat? Maag-darmarts Danny De Looze (UZ Gent) legt uit. [naar artikel]


6. Geen gluten voor Mila, geen suiker voor Louis, geen lactose voor Emma… Dan maar geen taart (05/09/2019 - Het Nieuwsblad)

In basisschool De Straal in Rotselaar mogen de kindjes op hun verjaardag niet langer trakteren met taart, cake of koekjes. “In elke klas zit er intussen wel een leerling(e) die allergisch of intolerant is voor gluten of lactose”, zegt directeur Frederik Beersaerts. “Die mogen dan nooit van dat lekkers eten en krijgen iets anders. Terwijl het net een feest moet zijn voor de volledige klas.” [naar artikel]


7. Hoe rijper, hoe rijker Soms rijpt het vlees tien weken. Zelfs twaalf. 'De smaak wordt veel rijker', zegt Filip Rondou, de slager waar Jeroen Meus zijn vlees haalt. Soms komt dat vlees van koeien uit Spanje, maar even vaak van beesten die in het n (11/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


8. De vakman zijn vlees Slager, dat ben ik 'Bij de verbouwingen zei de architect: 'We zullen de traiteur vooraan plaatsen.' 'Neen', zei ik. 'Vlees. De mensen moeten vlees zien. Ik ben een slager.' Hendrik en Evelyne Dierendo (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Het ‘leeuwendieet’ bestaat uit vlees, vlees en nog eens vlees: ‘We zijn echt niet goed bezig met onze voeding’ (10/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. “Rood vlees eten brengt meer schade aan het milieu dan aan je gezondheid”: wat doet rood en bewerkt vlees écht met ons lichaam? (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!