‘Honderd procent Belgisch’, dat is de slogan waarmee tien artisanale chocolatiers hun schouders hebben gezet onder ‘La maison des maîtres chocolatiers’ op de Grote Markt van Brussel. Op 15 oktober zou de gemeenschappelijke etalage moeten openen in een van de oudste gebouwen, het huis ‘De Zak’. [naar artikel]
Ah, Pasen: de zalige feestdag waarop bakken chocolade smikkelen helemaal oké is en zelfs aangemoedigd wordt. Goesting Magazine laat zich dat geen [naar artikel]
De coronacrisis kan op geen slechter moment vallen voor de chocolatiers. Zondag is het Pasen, een hoogdag voor de chocolademakers, maar in deze coronatijden zullen er minder eitjes en paashazen geraapt worden dan andere jaren. Maar de Limburgse chocolatiers, die overigens gewoon open zijn, laten het niet te fel aan hun hart komen. [naar artikel]
De Mechelse chocolatier Edouard Gauthier beloofde zijn vrouw ooit op zijn 65ste te stoppen, maar ondertussen is hij 82 en gaat hij nog altijd lustig voort. Vijf jaar geleden begon Edouard die, 56 jaar in het vak staat, nog chocolade te maken puur vanuit de boon. Gault&Millau bedacht hem voor het eerst met een plekje in haar gids met de beste chocolatiers van België en Luxemburg. [naar artikel]
Met een speciale polis zet verzekeraar en marktleider DKV ziekenhuizen via patiënten onder druk om de ereloonsupplementen in te dijken. Dat schrijft De Standaard vandaag. Wie bij een ziekenhuisopname voor een eenpersoonskamer kiest, moet een behoorlijk deel van de factuur uit eigen zak betalen. Dat bedrag stijgt jaar na jaar. DKV dwingt de ziekenhuizen nu […] [naar artikel]
In 2014 bekocht hij zijn strijd bijna met zijn leven, vandaag presenteert Emmanuel de Merode (50) een nieuw wapen tegen de spiraal van geweld in Oost-Congo: chocolade. Cacao planten om vrede te oogsten: vanuit zijn tent in het Virungapark legt de Belgische prins uit hoe dat werkt. [naar artikel]
Liefhebbers van de betere eclairs kunnen in hun handen wrijven, want deze zondag doen enkele Belgische chocolatiers een gooi naar een [naar artikel]
Restaurantgids Gault&Millau heeft drie Belgische chocolatiers uitgeroepen tot ‘Chocolatier of the Year’. Het gaat om Zuut in Leuven, Frederic Blondeel uit Brussel en Sigoji in het Waalse Ciney. De chocolademakers zijn het ‘neusje van de chocolade’, klinkt het bij Gault&Millau, die de titel voor de eerste keer toekent. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.