Niks fleurt een interieur meer op dan een uniek hebbeding of meubelstuk dat al wat jaren op de teller heeft. Maar waar strik je die bijzondere [naar artikel]
Een chocolade paashaas in de etalage van een bakkerij zal in deze periode niet voor verbazing zorgen. Behalve wanneer die een mondmasker draagt. [naar artikel]
‘Honderd procent Belgisch’, dat is de slogan waarmee tien artisanale chocolatiers hun schouders hebben gezet onder ‘La maison des maîtres chocolatiers’ op de Grote Markt van Brussel. Op 15 oktober zou de gemeenschappelijke etalage moeten openen in een van de oudste gebouwen, het huis ‘De Zak’. [naar artikel]
Het is weer de tijd van het jaar dat we overal chocolade eieren en paashazen zien opduiken. Pasen komt eraan, hét belangrijkste feest voor de christenen. Wat heeft die huppelende paashaas met zijn chocolade eieren eigenlijk te maken met Pasen? Peter Decroubele, expert religie bij de VRT NWS, legt het uit. [naar artikel]
Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]
Pasen is pas eind april maar toch duiken Paaseieren en chocoladefiguren al overal op. En dat is ook het geval bij Ikea. De Zweedse meubelgigant komt op de proppen met een Paashaas uit chocolade die je zelf in elkaar moet knutselen. [naar artikel]
In Parijs is ‘Salon du Chocolat’ volop aan de gang, een beurs die volledig in het teken staat van - je raadt het al - chocolade. Chocolatiers van... [naar artikel]
De coronacrisis kan op geen slechter moment vallen voor de chocolatiers. Zondag is het Pasen, een hoogdag voor de chocolademakers, maar in deze coronatijden zullen er minder eitjes en paashazen geraapt worden dan andere jaren. Maar de Limburgse chocolatiers, die overigens gewoon open zijn, laten het niet te fel aan hun hart komen. [naar artikel]
De winkels lopen vol met paasdecoraties en chocolaatjes. Ook de Zweedse meubelwinkel IKEA speelt nu in op de hebbedingetjes, met een chocolade paashaas op de markt waar je niet alleen van kan smullen, maar die je ook zelf in elkaar kan steken. Ikea geeft zijn eigen twist aan de paashaas, de VÅRKÄNSLA. Net zoals een standaard […] Het bericht IKEA verkoopt zelfbouwpakketten van chocolade paashazen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Niet alleen voor katholieke zieltjes is Pasen een hoogdag, ook voor chocolatiers is dat het geval. Ondanks de lockdown doen de paasklokken hun best om in uw tuin of – bij gebrek daaraan – in uw keukenkast te geraken. Sommige paashazen nemen zelfs een taxi. [naar artikel]
Sinterklaas en chocolade, dat is zoals Gent en cuberdons. Maar wat ligt aan de oorsprong van die combinatie? En welke vormen zijn nu het populairst? We gingen te rade bij een kenner en drie chocolatiers. [naar artikel]
Met deze warme temperaturen zien chocolatiers hun verkoop dalen. Wie toch een stukje chocolade eet, bewaart de heerlijkheid best op een droge koele plek en niet in de koelkast. [naar artikel]
Ruim 400 enthousiaste kinderen en hun ouders stonden zaterdag ongeduldig te wachten tot de paashaas en zijn helpers de chocolade-eitjes uit het raam zwierden. In afwachting werden ze geanimeerd door de Paashaas met leuke liedjes en dansjes. Stipt om 14 uur gingen de ramen open en werd de lekkere snoep gedropt op de massa die voor het stadhuis stond. Tussen de eitjes zaten drie gouden verstopt met een aankoop bon van 250 euro bij de Truiense juweliers. De organiseerde middenstandsorganisatie Shop & the City Sint-Truiden kan terugkijken op een geslaagde paasactie. [naar artikel]
Chocolatiers krijgen door de coronacrisis veel minder klanten over de vloer, al zijn ze wel open. Zeker met Pasen voor de deur is dat een gemiste kans: "Voor chocolatiers is de paasperiode normaal gezien een erg drukke periode", vertelt Guy Gallet van Choprabisco, de Koninklijke Belgische Vereniging van de Chocolade-, Praline- Biscuiterie- en Suikergoedindustrie, bij "De inspecteur" op Radio 2. "Deze coronacrisis kan qua tijdstip voor onze sector eigenlijk niet slechter vallen. Maar chocolatiers mogen effectief open zijn. Dus een warme oproep van er zeker eens langs te gaan." [naar artikel]
Vraag je aan een buitenlandse toerist wat voor hem of haar typisch Belgisch is, dan is de kans groot dat hij “chocolade” antwoordt. Of bier, maar dat is weer een heel ander verhaal. Het is alleszins niet overdreven om te zeggen dat België hét chocoladeland bij uitstek is. Of je nu kiest voor een reep […] Het bericht Dit zijn volgens Gault&Millau de beste chocolatiers van België verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Net voor de paasvakantie begon, trotseerde de paashaas het gure weer om de leerlingen van de Vrije Basisschool in Borgloon ter hulp te roepen. Per leerjaar trokken de kinderen erop uit om de gouden paaseieren te zoeken die de paashaas verloren had. Koude handen en voeten beletten de leerlingen niet om de eieren op het uitgestippelde parcours te vinden. De paashaas was de kinderen erg dankbaar en schonk hen als beloning een zakje gevuld met lekkere chocolade paasfiguurtjes. Samen werden voeten en handen terug opgewarmd in de klas. De Paashaas gaf voor zijn vertrek - hij had nog veel werk voor de boeg voor Pasen - een afscheidsknuffel. [naar artikel]
Voor het eerst in ruim honderd jaar lanceerde Callebaut een nieuwe chocolade. De caramel Gold verguldt alvast de ambachtelijke chocolatiers, zoals Laurens Couwels uit Massenhoven. [naar artikel]
De bestuursleden van KWB Hoeselt OLVrouw gingen ook deze maand weer op pad om hun leden te verrassen, dit keer met een paasattentie. Samen met het blad 'Raak' ontvingen alle leden een lekkere chocolade paashaas als verrassing. [naar artikel]
De Okra-paashaas had de weerberichten blijkbaar goed gevolgd. Chocolade eieren zouden door de zon kunnen smelten, daarom verkoos hij om dit jaar lekkere paaskoeken bij de leden achter te laten. En of die gesmaakt zullen hebben. [naar artikel]
Op een foto van een campagnebijeenkomst lijkt het of een chocolade paashaas een interview afneemt met Donald Trump Jr., de oudste zoon van de Amerikaanse president Donald Trump. Op Twitter blijft het maar grappige reacties regenen. Donald Trump Jr. wordt geïnterviewd door een chocolade paashaas. Het is niet echt zo, maar door een optische illusie […] Het bericht Chocolade paashaas interviewt Donald Trump Jr. verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Mechelse chocolatier Edouard Gauthier beloofde zijn vrouw ooit op zijn 65ste te stoppen, maar ondertussen is hij 82 en gaat hij nog altijd lustig voort. Vijf jaar geleden begon Edouard die, 56 jaar in het vak staat, nog chocolade te maken puur vanuit de boon. Gault&Millau bedacht hem voor het eerst met een plekje in haar gids met de beste chocolatiers van België en Luxemburg. [naar artikel]
Pasen mag dan wel in aantocht zijn, van de paasklokken is geen nieuws. Of anders gezegd: slecht nieuws, want ook de chocolatiers sloten verplicht de deuren. Zowel bij Chocolate Nation als The Chocolate Line een deel van hun chocolade weg te schenken, onder andere aan verplegend personeel in ziekenhuizen. [naar artikel]
Met valentijn zie je overal speciale chocolade bij chocolatiers zoals Leonidas, Neuhaus en Pierre Marcolini opduiken. Welke chocolade is nu écht lekker en welke box is je geld waard? Glenn Rosch en Nicole Schellekens van restaurant Rosch in Hasselt testen samen acht valentijnsboxen voor je uit. Het koppel beoordeelt zowel de smaak als de verpakking: “in deze chocolade zit een boodschap verscholen zoals in een fortune cookie, superleuk om samen te ontdekken.” [naar artikel]
Ze zien er geweldig uit en ze zijn nog eens lekker ook. Deze jurken uit chocola werden speciaal gecreëerd voor het Salon du chocolat in Parijs. Nog tot 3 november is het congresgebouw Porte de Versailles de place to be voor zoetekauwen en cacaoverslaafden. Chocolatiers van over de hele wereld gaan er aan de slag met het donkere goud in ateliers, demonstraties en workshops. Het Salon bestaat dit jaar 25 jaar en is het grootste chocolade-evenement ter wereld. [naar artikel]
Restaurantgids Gault&Millau heeft drie Belgische chocolatiers uitgeroepen tot ‘Chocolatier of the Year’. Het gaat om Zuut in Leuven, Frederic Blondeel uit Brussel en Sigoji in het Waalse Ciney. De chocolademakers zijn het ‘neusje van de chocolade’, klinkt het bij Gault&Millau, die de titel voor de eerste keer toekent. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.