Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Kookbijbel van 21 kilo doet topchefs likkebaarden

13/04/2019 - 03:54
"In zes delen en 2.438 pagina’s verbindt multimiljonair en computergenie Myhrvold (zie kader) het ontstaan van vuur en moleculair koken met elkaar. ‘Dit verandert de manier waarop we naar de keuken kijken’, schreef driesterrenchef Ferran Adrià van het wereldberoemde El Bulli in het voorwoord."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. KOOKBIJBEL DUO (12/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Burger King lanceert hamburger die vegetariërs doet likkebaarden (09/07/2019 - Metro)

Vegetarische fast food opties rijzen tegenwoordig de pan uit. Na de vegetarische Happy Meal van McDonald’s en de vegetarische kip van KFC, komt Burger king nu met de ‘halloumi burger.’ Althans in Groot-Brittannië. De fastfoodketen probeerde de halloumi burger eerst uit in Zweden en na tal van Britse smeekbedes steekt de kaasburger nu de plas […] Het bericht Burger King lanceert hamburger die vegetariërs doet likkebaarden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


3. Internationale topchefs verzamelen in Kasteel van Ordingen (03/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Vijftien internationale topchefs verzamelen in Limburg, meer bepaald in het Kasteel van Ordingen, om hun kennis met elkaar te delen. Thema’s zoals duurzaamheid, allergieën en het gebruik van streekproducten komen aan bod. Vooral dat laatste is erg belangrijk en daarom springen de topchefs de vespa op en krijgen ze een rondleiding in Haspengouw. Zo bezoeken de chefs Clos d’ Opleeuw, een wijngaard in Borgloon. [naar artikel]


4. Topchefs op zoek naar personeel (21/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Topchefs zoals Sergio Herman en Dominique Persoone vinden amper nog personeel. Er studeren minder koks af en degenen die afstuderen, kiezen vaak [naar artikel]


5. Belgische topchefs willen op 1 maart opnieuw gasten ontvangen: ‘We zijn geen bron van besmettingen’ (29/01/2021 - De Morgen)

De Belgische topchefs willen op 1 maart opnieuw de deuren van hun restaurants openen. Dat schrijft The Mastercooks of Belgium & Young Masters, de vereniging van Belgische topchefs, vandaag in een persbericht. Volgens de vereniging had de heropening in juni geen impact op de coronacijfers en volgt er onvermijdelijk een economisch bloedbad als de restaurants nog lang gesloten blijven. [naar artikel]


6. Kone biedt 17 miljard voor liften ThyssenKrupp (28/01/2020 - De Tijd)

21:25 De stabiele inkomstenstroom uit liftonderhoud doet het kruim van 's werelds private-equity likkebaarden. [naar artikel]


7. Peppe en co serveren kooktips aan zee (30/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Een trio van topchefs - Roger van Damme, Peppe Giacomazza en Dominique Persoone - trok voor de derde keer op kookweekend om de njam!-kijkers kilo’s inspiratie te bezorgen voor de eindejaarsfeesten. [naar artikel]


8. Vijftien topchefs te gast in Kasteel van Ordingen (03/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Het Kasteel van Ordingen is het decor van de jaarlijkse Chefs conference van Relais & Châteaux, een mondiale vereniging van luxehotels en gastronomische restaurants. Vijftien internationale topchefs komen er brainstormen over hun vak. [naar artikel]


9. Delicatessen voor topchefs worden dierenvoeder: "Oogst gewoon vernietigen zou doodzonde zijn" (14/04/2020 - Het Nieuwsblad)

Dierenasiel De Ark van Pollare in Lennik kreeg een welgekomen cadeau, onder de vorm van extra dierenvoeder. Dat werd geleverd door kruidenkwekers die doorgaans leveren aan topchefs. [naar artikel]


10. De hofleveranciers van Oost-Vlaamse topchefs (07/04/2019 - De Morgen)

Als je kookt op topniveau, dan werk je ook met topproducten, het liefst van eigen regio. Oost-Vlaanderen telt heel wat topchefs, en die gaan natuurlijk ook winkelen. Voor hun zaak, of af en toe ook voor zichzelf, en uiteraard is enkel het beste goed genoeg voor hen. [naar artikel]


11. Obesitaspatiënte valt 115 kilo af en doet nu superfit mee aan triathlons (22/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Australische media raken niet uitgepraat over de 29-jarige triathlon-atlete Elle Goodall die in een jaar tijd maar liefst 115 kilo afviel. In [naar artikel]


12. Dit doet een pandemie met Marc Van Ranst: “9,5 kilo vermagerd. Ik vergeet te eten” (24/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Een pandemie managen, het doet wat met een mens. Viroloog Marc Van Ranst ziet er dezer dagen ‘meer getrokken’ uit in het gezicht, zoals iedereen kan opmaken uit foto’s van toen en nu. “Het klopt, sinds het begin van de crisis ben ik 9,5 kilo vermagerd” zegt Van Ranst. [naar artikel]


13. Flip Dejaeghere bezoekt jaarlijks 300 toprestaurants wereldwijd: “Topchefs zijn stuk voor stuk vrienden” (23/05/2022 - Het Belang van Limburg)

De Michelingids telt één zeer trouwe klant: Flip Dejaeghere (51). Hij runt zijn eigen boekhoudkantoor, maar tafelen in sterrenzaken is zijn hobby. Elk jaar reist hij de wereld rond om in gemiddeld 300 topzaken te eten. Soms doet hij er zelfs drie in één dag. “Die topchefs zijn stuk voor stuk vrienden.” [naar artikel]


14. Topchefs delen hun favoriete mosselrecept: scheutje pastis erin, een funky toets van miso of gewoon met veel groenten (05/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

De asperges verdwijnen van de menukaarten. Vanaf nu vind je in haast elk Belgisch restaurant mosselen op de kaart. Wij vroegen enkele Antwerpse topchefs om hun favoriete mosselrecept met ons te delen. [naar artikel]


15. Chique dineren bij topchefs voor een prikje: reservaties Jong Keukengeweld starten maandag (09/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf maandag 12 februari kunnen jongeren tussen 18 en 30 jaar weer reserveren bij de topchefs die deelnemen aan Jong Keukengeweld. In maart kunnen... [naar artikel]


16. Jongeren kunnen aan een spotprijsje gaan eten bij 51 topchefs (10/02/2017 - Het Nieuwsblad)

Jongeren tot 30 jaar kunnen in maart aan voordeeltarief opnieuw aanschuiven bij 51 topchefs jonger dan 35 jaar. De actie maakt deel uit van de campagne rond Jong Keukengeweld waarmee het agentschap de Vlaamse gastronomie in binnen- en buitenland in de etalage wil zetten. [naar artikel]


17. Limburgse topchefs zijn #Boerentrots: “Zonder boeren geen restaurants” (25/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Verschillende (Limburgse) topchefs hebben hun schouders onder #Boerentrots gezet. De campagne wil aantonen dat we trots mogen zijn op onze boeren en het eten dat dankzij hen iedere dag op ons bord belandt. [naar artikel]


18. Limburgse topchefs op Tomorrowland (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)

GENKNiet alleen voor dancemuziek moet u volgende week in Boom zijn, het wereldvermaarde festival Tomorrowland schotelt ook culinair lekkers voor. Zo zullen tal van topchefs het beste uit hun potten en pannen toveren op B-EAT. Onder hen ook twee Limburgers: Peppe Giacomazza van La Botte in Genk en Bert Meewis van De Slagmolen in Opglabbeek. [naar artikel]


19. Aziatische topchefs komen sterrenchef Gert De Mangeleer culinair uitwuiven in Hertog Jan en u kan daar bij zijn (06/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Zes Aziatische topchefs wilden hun vriend Gert De Mangeleer uitwuiven. En De Mangeleer zelf wilde iets doen om het Alexine Clarysse Fonds te... [naar artikel]


20. Flip Dejaeghere bezoekt elk jaar 300 toprestaurants over de hele wereld: “Die topchefs zijn stuk voor stuk vrienden” (23/05/2022 - Het Nieuwsblad)

De Michelingids telt één zeer trouwe klant: Flip Dejaeghere (51) uit Duffel. Hij runt zijn eigen boekhoudkantoor, maar tafelen in sterrenzaken is zijn hobby. Elk jaar reist hij de wereld rond om in gemiddeld 300 topzaken te eten. Soms doet hij er zelfs drie in één dag. “Die topchefs zijn stuk voor stuk vrienden.” [naar artikel]


21. Pijnlijk: jongen van 95 kilo doet 'bommetje' op man die uit waterglijbaan komt (17/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een Britse toerist klaagt het reisbedrijf Jet2Holidays aan nadat een jongen van 95 kilo een 'bommetje' maakte en daarbij per ongeluk pal op de man... [naar artikel]


22. Gevallen golfer maakt sensationele comeback (24/09/2018 - De Tijd)

21:28 Na een duister decennium is gewezen golfmessias Tiger Woods opgestaan uit de doden. De door schandalen en verslaving geplaagde Woods wint weer, wat bedrijven doet likkebaarden. [naar artikel]


23. Elk gezin verspilt 88 kilo eten per jaar: 6 tips tegen voedselverspilling (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Elk jaar wordt in Vlaanderen 907 miljoen kilo perfect eetbaar voedsel weggegooid. De gezinnen verspillen 241 miljoen kilo, of 88 kilo per... [naar artikel]


24. Zuid-Amerikaanse topchefs openen ecologische wijnbistro op ’t Eilandje (04/01/2022 - Gazet van Antwerpen)

Ecologisch, relax, laagdrempelig maar met verrassende topgerechtjes, plus uitdagende patisserie, bij een glas wijn. Dat is het concept van de wijnbistro die twee Zuid-Amerikaanse topchefs nu lanceren op het Schengenplein op ’t Eilandje. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!