Het Nederlandse bedrijf SoFine claimt een 100 procent plantaardige filet te hebben ontwikkeld die lijkt op zalm. De visvervanger is vanaf morgen te... [naar artikel]
Op bovenstaande foto is een Panamese AquAdvantage zalm te ziem, samen net een “gewone” leeftijdsgenoot. De eerste wordt diep in het Panamese regenwoud door een Amerikaans bedrijf gekweekt, niet ver van de grens met Costa Rica en ver van pottenkijkers en bemoeials. De AquAdvantage zalm groeit zes keer sneller dan een normale. Sinds begin augustus […] The post Genetisch gemanipuleerde zalm is 6 keer groter dan een normale zalm; in Canada ligt hij al in de winkel appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Burger zonder rundvlees [naar artikel]
In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]
Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]
Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]
Het Nederlandse bedrijf SoFine claimt een 100 procent plantaardige filet te hebben ontwikkeld die lijkt op zalm. De visvervanger is vanaf morgen te... [naar artikel]
Nu de brexit al enkele weken een feit is: hoe verloopt de Europese export naar Groot-Brittannië en vice versa? Vooral aan de kant van het Verenigd Koninkrijk loopt het mank: ‘Een mens vraagt zich af hoe de Britse firma’s zo naïef hebben kunnen zijn.’ [naar artikel]
Op de hoek van de Grote Markt en de Zandstraat in Herentals zijn de werken gestart om de lege plek op te vullen die het Gildenhuis na een desastreuze brand in 2015 heeft achtergelaten. De familie Rastelli, nu al eigenaar van hotel De Zalm, breidt het hotel uit met dertig kamers. Er komt ook een volledig nieuw restaurant op de bouwplek, samen met diverse vergaderzalen. De werken zouden klaar moeten zijn tegen maart 2025. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.