Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 January 2022
22:34 uur

Tesla brandt uit aan laadpaal

Gazet van Antwerpen

02/06/2019 - 00:14

In Luithagen-Haven is een Tesla zaterdagavond volledig uitgebrand. Het voertuig stond was aangesloten aan een laadpaal en daarbij ontstond rookontwikkeling.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tesla’s in de ‘laadpaalfile’ op weg naar skivakantie (24/02/2020 - Express)
  Elektrisch rijden, dat is ook wel plannen, ondervinden een duizendtal eigenaars van een Tesla. Die stonden in een aparte file onderweg naar de skigebieden: een laadpaalfile. Een Tesla kan een 300-tal kilometer rijden voor u hem moet opladen aan een laadpaal. Tesla’s zijn bijzonder, in die zin dat ze een ‘Supercharger’ hebben: binnen een uurtje […] The post Tesla’s in de ‘laadpaalfile’ op weg naar skivakantie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Het geheim van een goede klantendienst volgens Tesla-baas Elon Musk (10/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tesla-eigenaar Loic Le Meur had een probleem met een laadpaal in zijn buurt. Hij beslist om niet bij de pakken te blijven zitten en stuurt een tweet naar CEO Elon Musk. Resultaat: zes dagen later is het probleem constructief opgelost. “Klantendiensten zoals ze horen te zijn,” klinkt het.
  [naar artikel]
 3. Mechelen experimenteert met nieuw type laadpaal in de hoogte op voorgevels (06/12/2021 - VRT NWS)
  De stad Mechelen wil een nieuw type laadpaal voor elektrische wagens uitproberen: de Lupys. Het gaat om een laadpaal die in de hoogte, tegen de voorgevel van een huis wordt gemonteerd. Op die manier heb je geen oplaadkabel op de rijbaan of op het voetpad. De stad zoekt nu Mechelaars die willen meewerken.
  [naar artikel]
 4. Een laadpaal thuis: dit is het volledige kostenplaatje (05/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een elektrische auto kan je thuis aan het stopcontact opladen. Een laadpaal of wallbox is echter veel veiliger. Een laadpaal heeft immers een eigen zekering, wat het risico op overbelasting van je elektriciteitsnet verkleint. Bovendien gaat het opladen natuurlijk sneller. Afhankelijk van de technische specificaties van je elektrische wagen en van de beperkingen van je thuisinstallatie, gaat laden via een thuislaadpaal tot 10 keer sneller.
  [naar artikel]
 5. Vluchtmisdrijf na omverrijden van laadpaal in Landen (17/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Aan het Stationsplein heeft een (vracht)wagen een laadpaal voor elektrische voertuigen omvergereden. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.
  [naar artikel]
 6. Laat die elektrische auto maar komen: dit bedrijf geeft elke werknemer een laadpaal (30/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Iedereen een elektrische laadpaal thuis? Bij Planet Group op The Loop is het binnenkort geen sciencefiction meer, maar realiteit. Het ICT-bedrijf heeft al het grootste elektrische wagenpark van het land en wil tegen 2024 alléén nog elektrische bedrijfswagens. En dus krijgen werknemers die niet in de stad wonen, een eigen laadpaal thuis. “Op kosten van de firma.”
  [naar artikel]
 7. Hasseltse ondernemer ontwikkelt laadpaal voor rijhuisbewoners (23/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hasseltse ondernemer ontwikkelt laadpaal voor rijhuisbewoners De Hasseltse ondernemer Danny Vaes heeft een slimme laadpaal voor elektrische wagens ontwikkeld die een oplossing voor mensen zonder oprit of garage moet bieden. Het nieuwe systeem is maandag in Hasselt voorgesteld, in aanwezigheid van de Vlaamse ministers Bart Somers en Lydia Peeters (Open Vld). Het nieuwe LUPYS-systeem (Line UP Your Street) ziet er in […] Lees dit artikel: Hasseltse ondernemer ontwikkelt laadpaal voor rijhuisbewoners
  [naar artikel]
 8. Vlaanderen wil laadpaal voor elektrische auto binnen 250 meter van woonplaats (20/12/2021 - Express)
  Vlaanderen wil tegen 2025 een laadpaal voor bestuurders van elektrische wagens binnen de 250 meter van de woonst. Wie geen mogelijkheid heeft om op privaat terrein een laadpaal te plaatsen zal er een kunnen aanvragen binnen die perimeter. Dat maakt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) vandaag bekend. Minister Peeters zet op het […]
  [naar artikel]
 9. Laadpaal op maximum 250 meter van uw voordeur (20/12/2021 - De Tijd)
  10:00 Wie een elektrische auto heeft, maar geen plaats om te laden, kan een laadpaal aanvragen bij de gemeente. Nu wordt die geplaatst in een straal van een halve kilometer rond de woning, maar Vlaams minis...
  [naar artikel]
 10. Slimme laadpaal van Bosch maakt zelf herlaadafspraak met je elektrische wagen (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse autotoeleverancier Bosch heeft vandaag een prototype voorgesteld van een intelligente laadpaal voor elektrische auto's. Het bedrijf wil...
  [naar artikel]
 11. Laadpaal in Koersel (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Recent werd op het Kerkplein in Koersel een laadpaal voor elektrische voertuigen geïnstalleerd. Die bevindt zich naast de mindervalidenparkeerplaats vlak bij de rotonde in het centrum en kan gelijktijdig twee voertuigen laden.
  [naar artikel]
 12. Zes dingen die je moet beseffen als je voor een Tesla gaat: "Tesla-rijders zijn vaak proefkonijn" (11/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla is niet uit het nieuws te branden. Tesla is hot. Ik ging dus maar eens kijken bij iemand die een Tesla Model S bezit en er al meer dan 50.000...
  [naar artikel]
 13. Borgloon heeft eerste publieke laadpaal voor elektrische wagens (11/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De eerste publieke laadpaal voor elektrische wagens in Limburg staat in Borgloon. De voorzitter van Infrax Limburg, Eric Awouters, heeft de laadpaal vandaag ingehuldigd samen met de burgemeester van Borgloon.
  [naar artikel]
 14. Smappee introduceert laadpaal voor zakelijk gebruik (22/09/2020 - Knack)
  Het Belgische cleantechbedrijf Smappee heeft dinsdag zijn EV Base voorgesteld, een slimme laadpaal voor elektrische wagens die voornamelijk gericht is naar bedrijven.
  [naar artikel]
 15. Een elektrische auto maar geen oprit of garage? Vraag een elektrische laadpaal aan binnen 250 meter van je thuis (20/12/2021 - VRT NWS)
  Als je met een elektrische auto rijdt, maar thuis geen laadpaal kan zetten, dan zal je er bij je gemeente één kunnen aanvragen binnen een straal van 250 meter van je woning. Dat schrijven de kranten van het Mediahuis. Het is aan de gemeente om dan goed te keuren of en waar er een laadpaal kan komen.
  [naar artikel]
 16. Elektrische laadpaal achter gemeentehuis (10/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Achter het gemeentehuis staat een publieke elektrische laadpaal. Stabroek breidde zijn wagenpark ook uit met twee plug-in-hybridewagens.
  [naar artikel]
 17. Elektrische laadpaal op parking gemeentehuis (22/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Kortessem heeft Infrax de opdracht gegeven om een elektrische laadpaal te installeren op de parking achter het gemeentehuis.
  [naar artikel]
 18. Laadpaal voor elektrische wagen op 700 meter? Te ver (04/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Omdat de 68-jarige Greta Van Hoeck uit Wilrijk een elektrische wagen wilde kopen, deed ze een aanvraag om een publieke laadpaal in de buurt van haar woning te laten installeren. De vrouw heeft zelf immers geen oprit of garage. Na maanden wachten op een antwoord van de bevoegde diensten blijkt de enige geschikte locatie voor een laadpaal zich nu op een afstand van 700 meter van Greta's huis te bevinden. "Te ver", vinden Greta en haar dochter. Bovendien is de carpoolparking 's avonds ook slecht verlicht.
  [naar artikel]
 19. Wie elektrische laadpaal aanvraagt bij de gemeente, krijgt die straks dichter bij huis (20/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wie een elektrische auto heeft, maar geen plaats om te laden, kan een laadpaal aanvragen bij de gemeente. Nu wordt die geplaatst in een straal van een halve ­kilometer rond de woning, mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) verkleint die tot 250 meter.
  [naar artikel]
 20. Wie elektrische laadpaal aanvraagt bij de gemeente, krijgt die straks dichter bij huis (20/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Wie een elektrische auto heeft, maar geen plaats om te laden, kan een laadpaal aanvragen bij de gemeente. Nu wordt die geplaatst in een straal van een halve ­kilometer rond de woning, mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) verkleint die tot 250 meter.
  [naar artikel]
 21. Tesla krijgt een cabriomodel dankzij Italiaanse ontwerper (30/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Italiaanse koetswerkbouwer Ares Design heeft de Tesla Model S omgebouwd tot een cabrio. Dit is de Tesla die Tesla zelf zou moeten bouwen.Guido Cloostermans
  [naar artikel]
 22. Geen oprit? Burgers kunnen laadpaal vragen op maximaal 250 meter van hun deur (20/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wie een elektrische auto heeft, maar geen plaats om te laden, zal binnenkort dichterbij huis een laadpaal kunnen aanvragen. Nu is die straal nog 500 meter, minister Peeters verkleint dat tot 250 meter.
  [naar artikel]
 23. Dieven stelen laadpaal voor elektrische wagens (24/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  In een parking in de Parijsstraat hebben onbekenden in het paasweekend een laadpaal voor elektrische wagens gestolen. Ze konden de parking betreden en koppelden het laadstation los.
  [naar artikel]
 24. Laadpaal voor elektrische auto’s (13/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de parking achter de Sint Martinuskerk in Meeuwen is de eerste openbare elektrische laadpaal geïnstalleerd. Iedereen met een elektrische wagen kan zijn batterij aansluiten en via een betaalsysteem met een kaart stroom tappen. Hoe snel je een wagen kan opladen, is afhankelijk van de batterij.
  [naar artikel]
 25. Tesla-baas Elon Musk: van goeroe naar ongeleid projectiel (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Blowen op de radio, omstreden tweets de wereld insturen, Tesla wel van de beurs, Tesla niet van de beurs; het zijn rare fratsen die Tesla-topman...
  [naar artikel]
 26. Elektrische auto's die te lang bij laadpaal staan, worden niet beboet (08/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Laadpaalklevers, bestuurders van elektrische wagens die bij een laadpaal parkeren maar hun wagen niet of veel te lang laten opladen, worden niet...
  [naar artikel]
 27. Eerste nieuwe Tesla's komen in Zeebrugge aan (07/02/2019 - De Tijd)
  12:12 De autobouwer Tesla is deze week begonnen met de eerste Tesla's Model 3 te verschepen naar de haven van Zeebrugge. Dat bevestigt Tesla-oprichter Elon Musk.
  [naar artikel]
 28. Polemiek over automatische piloot Tesla (20/04/2021 - De Tijd)
  13:54 'Automatische piloot stond niet aan tijdens dodelijk ongeval met Tesla.' Dat tweette Tesla-CEO Elon Musk kort na de dodelijke crash met een Tesla in Texas. Uit de eerste bevindingen van de politie bli...
  [naar artikel]
 29. Autobouwer Tesla opent showroom in Hasselt (31/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  HasseltDe producent van elektrische auto’s Tesla heeft gisteren aan de Herkenrodesingel zijn Hasseltse vestiging geopend. Het is meteen de vierde Tesla Store in België. Limburgse kopers van Tesla moeten voor hun droomauto niet langer naar Brussel of Aartselaar.
  [naar artikel]
 30. Tesla verliest op één maand 20 miljard beurswaarde (07/09/2018 - De Tijd)
  19:51 Aandelen- én obligatiebeleggers in Tesla volgen de topmanagers van Tesla naar de exit.
  [naar artikel]
 31. Tesla's Model Y heeft lakproblemen, maar wie klaagt mag een jaar lang geen Tesla meer kopen (12/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kopers van de nieuwe Tesla Model Y klagen over lakschade. Maar wanneer ze hun auto willen inleveren, dreigt Tesla sancties op te leggen: een...
  [naar artikel]
 32. Straal wordt verkleind: “Laadpaal op maximaal 250 meter van uw woning” (20/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een elektrische auto heeft, maar geen plaats om te laden, kan een laadpaal aanvragen bij de gemeente. Nu wordt die geplaatst in een straal van een halve kilometer rond de woning, mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) verkleint die tot 250 meter. Dat schrijven de kranten van Mediahuis maandag.
  [naar artikel]
 33. Elektrische auto’s die te lang bij laadpaal staan, worden niet beboet (08/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Laadpaalklevers, bestuurders van elektrische wagens die bij een laadpaal parkeren maar hun wagen niet of veel te lang laten opladen, worden niet beboet. De Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) wil dat dat verandert, zo meldt Radio 2.
  [naar artikel]
 34. Bonheiden creëert met bidirectionele laadpaal eigen stroombiotoop: “Wagen dient als accu wanneer zon minder schijnt” (16/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdag werd aan het gemeentehuis in Bonheiden de eerste bidirectionele laadpaal in gebruik genomen. De paal levert niet alleen stroom aan elektrische voertuigen maar geeft via de voertuigen ook stroom terug aan het gekoppelde gebouw. Voor ons land is dit een primeur.
  [naar artikel]
 35. De auto die ook het licht doet branden: staat de slimste laadpaal in Bonheiden? (24/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De regering wil het bedrijfswagenpark de komende jaren drastisch vergroenen. Elektrisch rijden en de bijbehorende laadpalen worden daarbij erg belangrijk. Experts dringen erop aan om zo veel mogelijk voor slimme laadpalen te kiezen. In Bonheiden gaan ze -na een processie van Echternach- nog een stapje verder en hebben ze het neusje van de zalm staan: de eerste bidirectionele laadpaal.
  [naar artikel]
 36. Regels voor elektrische auto’s allesbehalve logisch: “Laadpaal aanvragen? Eerst moest ik auto kopen” (31/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaanderen wil tegen 2020 vijfduizend publieke laadpalen voor elektrische wagens installeren. Het Antwerpse aandeel bedraagt 272 laadpalen. Maar het is allesbehalve simpel om zelf een laadpaal aan te vragen, zo klaagt Frederik Saen van Antwerpen-Linkeroever aan.
  [naar artikel]
 37. Tesla komt ook met pick-uptruck (27/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla wil op alle mogelijke vlakken de concurrentie aangaan met gerenommeerde automakers. Tesla-topman Elon Musk kondigde in een tweet de komst van...
  [naar artikel]
 38. STANDPUNT. Komt in de stad parkeermeter terug in gedaante van laadpaal? (19/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf 2026 geldt alleen nog een fiscale aftrek voor geheel groene bedrijfswagens. Dat zal een forse stroomstoot geven voor de elektrische auto, maar gaan we die dan nog allemaal opgeladen krijgen? Komt in de stad de parkeermeter terug in de gedaante van de laadpaal?
  [naar artikel]
 39. Somers wil dat elke gemeente een laadpaal-plan opstelt (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) reikt de steden een reeks ideeën aan waarmee ze het aantal laadpalen kunnen opkrikken. Hij wil dat elke gemeente een laadpaal-plan opstelt, waarin ze aangeeft hoeveel laadpalen ze wil en hoe ze dat concreet gaat realiseren.
  [naar artikel]
 40. Tesla hoopt relatie met Chinese overheid te verbeteren (03/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Tesla hoopt relatie met Chinese overheid te verbeteren Tesla wil managers inhuren om relaties met de Chinese overheid te onderhouden. De Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen wil ‘een harmonieuze externe omgeving op bouwen om de bedrijfsontwikkeling van Tesla op de regionale markt te ondersteunen’. Dat blijkt uit twee vacatures op het WeChat-account van Tesla in april, meldt persagentschap Reuters. China neemt Tesla onder […] Lees dit artikel: Tesla hoopt relatie met Chinese overheid te verbeteren
  [naar artikel]
 41. Tesla-topman Elon Musk in België om Tesla’s Model 3 in ontvangst te nemen (08/02/2019 - De Morgen)
  Elon Musk, de man achter autofabrikant Tesla, is vrijdagavond geland op de luchthaven van Oostende. Aanleiding is de aankomst in de haven van Zeebrugge van de eerste Tesla's Model 3 voor de Europese markt.
  [naar artikel]
 42. Musk: De Tesla Bot komt eraan (20/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Musk: De Tesla Bot komt eraan Tesla is bezig met de ontwikkeling van een Tesla Bot. Het prototype wordt ergens volgend jaar verwacht. Het nieuws komt tijdens Tesla’s AI-dag, die donderdagavond werd gestreamd op de website van het bedrijf. De bot wordt voorgesteld als een niet-automatische robot. Een exemplaar dat verschillende taken kan overnemen waar mensen geen zin in hebben omdat […] Lees dit artikel: Musk: De Tesla Bot komt eraan
  [naar artikel]
 43. Musk: 'Autopilot stond uit in gecrashte Tesla' (15/07/2016 - De Tijd)
  11:11 De flamboyante topman van autobouwer Tesla moet gaan uitleggen voor een commissie in de Amerikaanse Senaat wat er misliep bij het ongeval met een Tesla op autopiloot.
  [naar artikel]
 44. Financiering voor mogelijke overname van Tesla helemaal nog niet rond (08/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla-topman Elon Musk heeft met het Japanse telecombedrijf en technologiefonds SoftBank gesproken over een investering in Tesla. Dat meldt...
  [naar artikel]
 45. Infrax installeerde eerste laadpaal voor auto's (15/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Omdat Infrax ondertussen in de Karmellaan de eerste Kampse laadpaal voor elektrische voertuigen installeerde, moest door de gemeenteraad een aanvullend verkeersreglement gestemd worden. Dit was nodig om de 2 aanpalende parkeerplaatsen voortaan enkel te laten gebruiken door elektrische voertuigen.
  [naar artikel]
 46. Waarom Tesla geen autoproducent is (13/02/2020 - Knack)
  Tesla is op de beurs meer waard dan de drie Duitse premiummerken Audi, BMW en Daimler samen. Bovendien is Tesla al groter dan Volkswagen Groep, in volume de grootste autobouwer van de wereld. "Noem Tesla geen traditionele autoproducent, maar een tablet op wielen."
  [naar artikel]
 47. Tesla wil hakken in prijs Chinese Model 3 (18/12/2019 - Express)
  Tesla overweegt om de aankoopprijs van de Model 3-voertuigen, die het in China zal bouwen, te verlagen. Met prijsdalingen tot 20 procent wil de autobouwer zijn positie op de grootste automarkt ter wereld verstevigen. In november is de productie in de zogenaamde Aziatische ‘gigafactory’ van Tesla opgestart. Die fabriek heeft Tesla-topman Elon Musk neergepoot in […] The post Tesla wil hakken in prijs Chinese Model 3 appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.