Schepdaal is een wielerbedevaartsoord rijker. In het centrum van de Dilbeekse deelgemeente openden de deuren van de R.EV store, een aan wereldkampioen wielrennen Remco Evenepoel gelinkte koffiebar- en fanshop. Barista van dienst is niemand minder dan papa Patrick. [naar artikel]
Kan de technologie de ellenlange wachtrijen in populaire koffiebars verkleinen? Een koffiebar in de Amerikaanse stad San Francisco neemt de proef op de som en doet sinds kort beroep op de diensten van koffierobot. Koffierobot Gordon kan – bijna- alles wat een echte barista doet. Bovendien is hij een harde werker die zelf geen koffiepauzes nodig heeft. [naar artikel]
Nergens beter dan thuis zeggen ze wel eens, behalve als het gaat over koffie. De koffie die je in een koffiebar bestelt, proeft simpelweg niet hetzelfde als degene waarvoor je thuis op de knop duwt. Barista Joke De Coninck brengt daar vanaf nu verandering in, door enkele tips te geven om je innerlijke barista naar boven te halen. Welke koffie heeft thuis het meeste kans op slagen, welk toestel heb je daarvoor nodig en vooral: hoe creëer je dat perfecte laagje melkschuim? [naar artikel]
Van een carrièreswitch gesproken: Ivo Calsius (59) werkte meer dan drie decennia in de banksector, maar besloot bijna drie jaar geleden om een koffiebar te openen. [naar artikel]
Het lijkt de zoveelste hippe koffiebar, maar achter deze hippe koffiebar schuilt een bijzonder verhaal. In Koffieklap, op Klapdorp in Antwerpen, krijgen vrouwen uit een kwetsbare situatie gelinkt aan prostitutie en uitbuiting al tien jaar een opleiding tot barista. “Deze vzw gaf me de kans om opnieuw te starten”, vertelt Asha, die het Schipperskwartier na zeven jaar de rug toekeerde. “Hier kreeg ik mijn leven terug.” [naar artikel]
Henri Boelens was jarenlang loodsbaas bij een transportbedrijf. Omdat hij op zijn 53ste iets anders wilde doen, opende hij op 2 maart in Pelt een koffiebar. “En dat is me erg bevallen. Na twee maanden hebben we al heel wat vaste klanten”, zegt Henri. [naar artikel]
In Antwerpen opende Amici - Coffee & Books haar deuren. Een hippe koffiebar met barista's met een mentale beperking waar behalve koffie ook vriendschap wordt geserveerd. [naar artikel]
Het seizoen van de ‘iced coffee’, of ijskoffie, is geopend. En hoewel het op papier zeer eenvoudig lijkt, is het toch niet zo gemakkelijk om die perfect te maken. Maar met deze drie tips van Joke Deconinck, barista van de Antwerpse koffiebar ‘Black & Yellow’, is het een fluitje van een cent. [naar artikel]
Noem hem maar de begrafenis-barista. Sam Verheyen (35) uit Borgerhout komt sinds een paar weken tegemoet aan de hartverscheurende beperkingen bij begrafenissen. “Koffietafels mogen niet. Daarom kom ik met mijn bakfiets op het plein voor de kerk of begraafplaats staan.” [naar artikel]
Op maandag 1 oktober is het Wereldkoffiedag: het ideale moment om de nieuwe werkweek te starten met enkele kopjes. Maar hoe haal je nu het beste uit de smaak zonder dat je er veel voor hoeft te doen? Valentine Wanders, beste barista van België in 2017 en eigenares van koffiebar Het Moment in Gent, geeft tips. [naar artikel]
Noem hem maar de begrafenis-barista. Sam Verheyen (35) uit Borgerhout komt sinds een paar weken tegemoet aan de hartverscheurende beperkingen bij begrafenissen. “Koffietafels mogen niet. Daarom kom ik met mijn bakfiets op het plein voor de kerk of begraafplaats staan.” [naar artikel]
Koffiebars schieten als paddenstoelen uit de grond. Het aantal in België, maar vooral in Vlaanderen, blijft stijgen: Vlaanderen telt er ondertussen 268. De koffiebar is het nieuwe café geworden: hebben we de limiet van koffiebars bijna bereikt? En wat maakt ze zo popualir? Retailexpert Gertjan Slob, barista Joke De Coninck en een koppel koffieliefhebbers leggen uit. “Vroeger dronk met een kop koffie op café, nu gebeurt dat in de koffiebar.” [naar artikel]
De Chinese taxi-app Didi verzamelt volgens autoriteiten in China illegaal persoonsgegevens van gebruikers. De Chinese cyberwaakhond CAC beveelt appstores om die reden de app van Didi Global te verwijderen. Didi is de grootste speler op de taximarkt in China. [naar artikel]
25 Gentenaars met een vlucht- of migratieverleden volgen momenteel een opleiding om professioneel barista te worden, via het sociale project "Komaf Koffie". De bedoeling is dat de nieuwkomers binnenkort op pad gaan met een mobiele koffiekar en tijdens het serveren een babbeltje slaan met andere Gentenaars. 11 van de barista's in spe lopen vandaag hun laatste stagedag in verschillende koffiebars in Gent, om het project in de kijker te zetten en de Week van de Fair Trade af te trappen. [naar artikel]
Misschien kocht je per ongeluk koffiebonen in plaats van de gemalen versie, of heeft je logeeradres onverwacht toch geen koffiemolen. Voor die situaties heeft barista en YouTuber James Hoffman nu de oplossing. Van een hamer over een vijzel, een scherp mes en zelfs een pepermolen: hij toont wat er gebeurt met de bonen én of de koffie die je erdoor verkrijgt wel drinkbaar is. [naar artikel]
Geen hippe koffiebar in je onmiddellijke buurt? Met dank aan de lading uitstekende koffiemachines die de afgelopen jaren opdoken in de... [naar artikel]
De stad Antwerpen voert vanaf 1 april een nieuw reglement in dat mobiele installaties ook op het openbaar domein toelaat. De Antwerpse start-up UZE zette haar mobiele snelladers al in voor elektrische deelwagens, maar door het nieuwe reglement zullen binnenkort ook particulieren zo'n mobiele lader kunnen aanvragen. [naar artikel]
Als je verse koffiebonen koopt voor in je koffiemachine thuis, gebruik je niet meteen de hele zak of koop je misschien meerdere zakken tegelijkertijd om te besparen. Maar hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit en de smaak van die koffiebonen goed bewaard blijven als de zak al open is? En hoe bewaar je gesloten zakken het best? Koffie-expert Raf Van Den Bruel geeft tips die gelden voor zowel bonen uit de supermarkt als bonen van een lokale branderij. [naar artikel]
Als je verse koffiebonen koopt voor in je koffiemachine thuis, gebruik je niet meteen de hele zak of koop je misschien meerdere zakken tegelijkertijd om te besparen. Maar hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit en de smaak van die koffiebonen goed bewaard blijven als de zak al open is? En hoe bewaar je gesloten zakken het best? Koffie-expert Raf Van Den Bruel geeft tips die gelden voor zowel bonen uit de supermarkt als bonen van een lokale branderij. [naar artikel]
Gezellig relaxen in jouw favoriete koffiebar zit er voorlopig nog niet in. Maar niet getreurd: haal de barista in jezelf naar boven met deze... [naar artikel]
Hoe zet je de perfecte espresso? Chemici en wiskundigen beantwoorden die vraag in het vakblad Matter. Hun conclusie: barista’s moeten de bonen iets... [naar artikel]
Vanaf 1 juni worden de leien ‘geknipt’ om het Operaplein aan te leggen. Dat betekent dat het verkeer vanaf dan niet meer van noord naar zuid en omgekeerd kan via de Leien. Die situatie duurt tot begin 2019. Dan moet het Operaplein klaar zijn. [naar artikel]
Koffiebars schieten als paddenstoelen uit de grond. Het aantal in België, maar vooral in Vlaanderen, blijft stijgen: Vlaanderen telt er ondertussen 268. De koffiebar is het nieuwe café geworden: hebben we de limiet van koffiebars bijna bereikt? En wat maakt ze zo popualir? Retailexpert Gertjan Slob, barista Joke De Coninck en een koppel koffieliefhebbers leggen uit. “Vroeger dronk met een kop koffie op café, nu gebeurt dat in de koffiebar.” [naar artikel]
Mis jij ook je favoriete koffiebar op weg naar en van het werk? Niet getreurd, met enkele kleine ingrepen kan je thuis zelf voor barista spelen. Een vleugje goede raad om het perfecte bakje troost op tafel te toveren. [naar artikel]
KV Mechelen-speler Steven Defour is van’t straat. De ex-Rode Duivel verloor zijn hart aan de Antwerpse Joke De Coninck, die een koffiebar uitbaat op het Antwerpse Eilandje. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.