In het najaar wil brouwerij Het Anker in de schaduw van de Mechelse Sint-Romboutstoren een sociaal vernieuwende brasserie openen. Klanten mogen er zelf kiezen hoeveel ze betalen voor een restaurantbezoek. “Iedereen moet op restaurant kunnen. Ik wil geen rode kaken omdat mensen hun rekening niet kunnen betalen”, zegt brouwer Charles Leclef. Hij wil zo het fairisme uitrollen in onze samenleving. [naar artikel]
Eén gerecht, vier prijzen. En de klant kiest na de maaltijd zelf hoeveel hij wil neertellen. Dat is het concept achter Fresh and Joy, een... [naar artikel]
Een opvallend en gedurfd horecaproject in Mechelen. Daar heropent brouwerij Het Anker na jarenlange leegstand in oktober de bekende brasserie De Thien Gheboden op de Wollemarkt als restaurant. De rekening is er niets om je zorgen over te maken, want klanten mogen er betalen wat ze financieel aankunnen. “Iedereen moet op restaurant kunnen, ook als je het minder breed hebt”, zegt brouwer Charles Leclef (56). [naar artikel]
In Mechelen broedt brouwerij Het Anker op een nieuw brasserie- of restaurantconcept waarbij de klanten zelf kunnen kiezen hoeveel ze betalen voor een maaltijd. Het concept zou dit najaar een kans krijgen in het pand van de voormalige brasserie “Thien Gheboden” aan de voet van de Sint-Romboutstoren. Het Anker benadrukt dat het initiatief zelfbedruipend moet zijn, het succes zal dus afhangen van klanten die bereid zijn om meer te geven, om te compenseren voor wie het minder breed heeft. [naar artikel]
Een klant die donderdagavond op restaurant ging aan de Lijnwaadmarkt, werd het slachtoffer van een diefstal. Verdachten konden de bankkaart van de klant stelen. De politie kwam snel ter plaatse en kon de bankkaart recupereren. Een verdachte werd gevat, hij wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. [naar artikel]
Brasserie Royal in Begijnendijk krijgt nieuwe eigenaars, die het restaurant zullen omvormen tot Anders. Daar kunnen klanten voor een vaste prijs zo veel eten bestellen als ze willen, maar ze moeten hun bord wel leegeten. “Want wie dat niet doet, betaalt 2 euro extra.” [naar artikel]
Een plek waar iedereen zich welkom voelt, dat is waar Rokko voor staat. Daarom lanceert de Gentse boekenwinkel met café een nieuwe menukaart met twee prijzen op. Je kiest zelf of je het standaard- of verminderd bedrag betaalt. [naar artikel]
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij samen met Steven Plompen van Copandi een woning in de schaduw van de Mechelse Sint-Romboutstoren. De eigenaars kochten het gebouw met een brasserie en een flat voor 309.000 euro en verbouwden het tot een kantoor op de benedenverdieping en een duplex van 220 m² met prachtig dakterras. Hoeveel krijgen ze bij een eventuele verkoop? [naar artikel]
Schrikt u tegenwoordig ook zo vaak van de drankrekening op restaurant? Waar je zelfs in de betere brasserie voor een gin-tonic of glas champagne intussen al makkelijk 15 euro betaalt, wordt voor wijn bij de maaltijd pas echt doorgerekend. Al jaren geldt dat de prijs van een fles maal drie wordt gedaan. Maar blijft het daar tegenwoordig nog wel bij? En klopt het dat je voor de prijs van een glas van de goedkoopste wijn op restaurant in de handel een hele fles zou kunnen kopen? Experts maken de rekening. [naar artikel]
Er komt weer leven in het statige hoekpand op het Keizersplein waar ooit danscafé Cocoon, restaurant So en brasserie Kamiel gevestigd waren. Niemand minder dan burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) zelf begint er een restaurant. [naar artikel]
Een klant heeft dinsdagavond voor een grote ravage gezorgd in brasserie Afrit 26 op de Ringlaan in Lummen. De man vergiste zich vermoedelijk van pedaal en vlamde recht de zaak binnen. Daar raakte niemand gewond. [naar artikel]
De uitbaters van brasserie ’t Park in het Mechelse Vrijbroekpark sluiten eind november de deuren van hun zaak. Sam De Graeve (80) en Lisette Mertens (77) moeten voor nieuwjaar de brasserie verlaten, die ze 47 jaar hebben gerund. Ondanks hun leeftijd opent het koppel begin januari, even buiten de Mechelse stadsgrenzen, een nieuwe zaak. “Omdat we ’t niet kunnen laten en omdat het ons leven is”, vertelt Sam. [naar artikel]
Een plek waar iedereen zich welkom voelt, dat is waar Rokko voor staat. Daarom lanceert de Gentse boekenwinkel met café een nieuwe menukaart met twee prijzen op. Je kiest zelf of je het standaard- of verminderde bedrag betaalt. [naar artikel]
De uitbaters van brasserie ’t Park in het Mechelse Vrijbroekpark sluiten eind november de deuren van hun zaak. Sam De Graeve (80) en Lisette Mertens (77) moeten voor nieuwjaar de brasserie verlaten, die ze 47 jaar hebben gerund. De provincie gaat het gebouw renoveren om er een kleinschalige horecazaak van te maken. Ondanks hun leeftijd opent het koppel begin januari, even buiten de Mechelse stadsgrenzen, een nieuwe zaak. “Omdat we ’t niet kunnen laten en omdat het ons leven is”, vertelt Sam. [naar artikel]
H&M gaat in de nabije toekomst samenwerken met het Zweedse betaalbedrijf Klarna. Dat doet het modemerk om de winkelervaring van de klant slimmer, persoonlijker en gemakkelijker te laten verlopen. De klant zal hierdoor zelf kunnen bepalen wanneer hij voor zijn aankoop betaalt. [naar artikel]
De familie Steveniers moet haar brasserie De Nachtegaal in Antwerpen zo snel mogelijk ontruimen. Die brandde eind 2023 bijna volledig uit na een aanslag die wordt gelinkt aan het drugsmilieu. Daardoor kan het restaurant niet meer opengaan en wil de familie de huursom niet betalen. Daarop besliste het vastgoedbedrijf van de stad Antwerpen om de huurovereenkomst stop te zetten. [naar artikel]
Belgen blijven koppig hamsteren, zelfs als dat niet nodig is en dat zorgt voor gaten in de winkelrekken. Daarom heeft... The post Colruyt zet maximumaantal op pakken WC-papier per klant: ‘Iedereen moet er kunnen kopen’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Columnist Hugo Camps kiest voor brasserie Livingroom in Knokke-Heist. [naar artikel]
Kapriz. Dat is de naam van het nieuwe restaurant op de Grote Markt waar enkele bekende gezichten uit de Mechelse horeca in meewerken. Zaakvoerder is Herman Van Eetvelde van brasserie Plaisances, de chef is Jef Dillen van het vroegere De Lanteern in Battel. [naar artikel]
Het Parkhotel aan de Genkersteenweg in Hasselt staat te koop. Concreet gaat het over het aanpalende hotel, dat negen kamers telt, het restaurant en de brasserie, die recent nog als ijssalon uitgebaat werden. [naar artikel]
De coronacrisis zette chef Olivier Van Camp aan tot creatief nadenken. Met de volledige heropening van de horeca in zicht besloot hij om zijn café-brasserie een upgrade te geven naar een volwaardig restaurant : La Pipe 3.0. [naar artikel]
Op restaurant gaan is altijd gezellig. Tot de rekening komt. Want zullen we de rekening splitsen en betaalt iedereen evenveel?Wat doet de persoon die géén vlees mee eet? En wie betaalt wanneer je een etentje boekt voor je verjaardag? Etiquette-expert Kevin Strubbe geeft tips die het voor eens en altijd makkelijker maken op het einde van de avond. “Natuurlijk heb je het recht om niet te betalen voor wat je zelf niet hebt besteld.” [naar artikel]
Voor heel veel mensen staat gezond eten gelijk aan weinig eten, wat helemaal niet het geval is volgens Robbe Vandenhoucke (28). Samen met zijn vriendin Laura De Meyer (26) opent hij eind januari een nieuw restaurant in Gent waar je voeding op maat kan krijgen. Jij geeft als klant je geslacht, je gewicht en je lengte door, waarop zij kunnen zeggen hoeveel en wat je moet eten om je doel te behalen: vermageren, bijkomen of hetzelfde blijven. “Ideaal voor een snelle hap, maar dan gezond. We willen het klassieke broodje als lunch vervangen, en zo de juiste voedingswaarden meegeven.” [naar artikel]
Voor heel veel mensen staat gezond eten gelijk aan weinig eten, wat helemaal niet het geval is volgens Robbe Vandenhoucke (28). Samen met zijn vriendin Laura De Meyer (26) opent hij eind januari een nieuw restaurant in Gent waar je voeding op maat kan krijgen. Jij geeft als klant je geslacht, je gewicht en je lengte door, waarop zij kunnen zeggen hoeveel en wat je moet eten om je doel te behalen: vermageren, bijkomen of hetzelfde blijven. “Ideaal voor een snelle hap, maar dan gezond. We willen het klassieke broodje als lunch vervangen, en zo de juiste voedingswaarden meegeven.” [naar artikel]
Een Luiks restaurant gaat 2 euro per rekening bijtellen om de stijgende energieprijzen te compenseren. Limburgse restauranthouders zeggen dat hun kosten met 20 procent zijn gestegen, maar dat ze die voorlopig niet zullen doorrekenen aan de klant. “Anders blijft het restaurant leeg.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.