Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”. [naar artikel]
22:11 Met een gewiekste tactiek lanceert Albert Heijn een kortingenbonanza waarvan zelfs de betrokken producenten uit de lucht vallen. ‘Albert Heijn wil samen met Delhaize het laagsteprijzenmodel van Colruy... [naar artikel]
18:02 Ahold Delhaize heeft vier Belgische Albert Heijn en één Delhaize verkocht. Het moet er nog acht verkopen om Delhaize en Albert Heijn te mogen laten samenwerken. [naar artikel]
De AD Delhaize supermarkt aan het retailpark T-Forum in Tongeren wordt omgevormd tot een Albert Heijn. Het is de eerste keer dat dit gebeurt, aldus een woordvoerder van Delhaize. [naar artikel]
Lekker bij een pintje, handig als aperitiefhapje of smakelijk bij een frietje: de bitterbal is een allemansvriend. Naast de klassieke versie voor in de friteuse, heb je vandaag ook oven- en airfryerversies. Zijn ze allemaal even lekker? Luc Bellings proeft negen verschillende soorten, waaronder één veggie en één vegan variant verstopt zitten. Welke komt als lekkerste uit de test? [naar artikel]
Vanaf de lente levert Albert Heijn boodschappen aan huis in de regio Antwerpen. De supermarkt gaat zo de concurrentie aan met grote spelers Delhaize en Carrefour, die al langer de optie aanbieden. Is dat een verstandige zet van Albert Heijn? En wat bieden de andere ketens aan op het vlak van thuislevering? [naar artikel]
Met Kerstmis wil je niet urenlang in de keuken staan om een feestdiner op tafel te toveren, maar volop kunnen genieten van het samenzijn met wat lekkers erbij. Sterrenchef Luc Bellings checkt hoe smaakvol de kant-en-klare bereidingen uit de diepvries of versafdeling van de supermarkt zijn, en geeft advies om er een eigen toets aan te geven. “Met verse kruiden en garnituren die de aanwezige smaken versterken, geef je ovenhapjes meer pit.” [naar artikel]
Wie zijn boodschappen bij Colruyt doet, is gemiddeld het goedkoopst af. Dat blijkt uit de jaarlijkse supermarktenquête van Test-Aankoop. “Maar heel opvallend: een Colruyt die niet in de buurt van een Albert Heijn-winkel ligt, is 3 procent duurder dan een Colruyt die wel in de buurt van een Albert Heijn-winkel ligt”, zegt Simon November van Test-Aankoop. “Colruyt moet dus echt moeite doen om onder de prijzen van Albert Heijn te gaan.” [naar artikel]
Het nieuw warenhuis van Colruyt aan de Heuveneindeweg in Zonhoven is klaar en open voor publiek. Naast Lidl, Delhaize en Albert Heijn is dit de vierde supermarkt op die weg. [naar artikel]
Een portie pompoensoep kan de perfecte opkikker zijn op gure herfstdagen. Maar smaakt die kant-en-klaar even lekker als huisgemaakt? Sterrenchef Luc Bellings zocht het voor ons uit én geeft zijn eigen recept. “Het loopt vaak mis bij de kruiding en de garnituur van de soep” [naar artikel]
De lente is dit weekend en volgende week al een beetje in het land, hoog tijd dus om de barbecue aan te steken! Sterrenchef Luc Bellings proeft verschillende sauzen uit de supermarkt, want welke smaken nu écht het lekkerst? “Een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is volstaat. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar - foutief - menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf.” [naar artikel]
Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.” [naar artikel]
Morgen is het een feestdag én lekker weer. Het ideale moment om de barbecue aan te steken! Sterrenchef Luc Bellings proeft verschillende sauzen uit de supermarkt, want welke smaken nu écht het lekkerst? En welke kan je beter niet kopen? “Een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is volstaat. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar - foutief - menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf.†[naar artikel]
Acht weken lang ging sterrenchef Luc Bellings op zoek naar de lekkerste klassiekers aan de Belgische kust. Hij beoordeelde acht verschillende gerechten van veertig restaurants in twaalf gemeentes aan zee. Bellings deelde dit jaar twee nullen uit en maar liefst drie borden kregen een topscore van 10/10. Van spaghetti bolognese tot pannenkoek mikado: de lekkerste versies eet je op deze adressen. “Ik had zelfs bijna een 11/10 uitgedeeld.” [naar artikel]
De Nederlandse keten Albert Heijn blijft als aparte keten in België actief. Dat bevestigt moederbedrijf Ahold Delhaize. De komende jaren komen er ook 30 à 50 winkels van Albert Heijn bij. Er openen eveneens honderd nieuwe supermarkten van Delhaize. [naar artikel]
Niet alleen de boeren, ook supermarktketen Delhaize komt in opstand tegen de 'te' goedkope Albert Heijn. Delhaize eist van zijn leveranciers even lage tarieven als de Nederlandse concurrent krijgt. Anders zullen er merkproducten uit de rekken verdwijnen, dreigt Delhaize. [naar artikel]
14:37 Ahold Delhaize beet woensdag de spits af van het jaarvergaderingenseizoen. De vergadering van het moederbedrijf van Delhaize, Albert Heijn en Bol.com verliep erg geanimeerd. [naar artikel]
Lidl neemt drie Albert Heijn-vestigingen over, plus de plannen voor een andere vestiging. De halalketen Tanger neemt één Albert Heijn en één Proxy Delhaize over. Daarmee komt Ahold Delhaize al deels tegemoet aan de fusievoorwaarden. [naar artikel]
Het geduld van de Nederlanders met de slechte resultaten van Delhaize is op. Moederbedrijf Ahold Delhaize wil stevig ingrijpen in België, maar kan dat voorlopig niet, want één Antwerpse winkel houdt de fusie van Albert Heijn en Delhaize in ons land tegen. [naar artikel]
Klanten van de Nederlandse winkels van Albert Heijn zullen vier weken lang kunnen proeven van Belgische producten uit het aanbod van zustersupermarktketen Delhaize. Dat heeft Albert Heijn dinsdag bekendgemaakt. [naar artikel]
De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn test bij het hoofdkantoor in Zaandam een kassaloze winkel. Alles wat de klant in het mandje doet, wordt automatisch van zijn rekening gehaald. De ambities zijn hoog, maar of en wanneer er een testfase komt in België is nog niet bekend. [naar artikel]
De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn test bij het hoofdkantoor in Zaandam een kassaloze winkel. Alles wat de klant in het mandje doet, wordt automatisch van zijn rekening gehaald. De ambities zijn hoog, maar of en wanneer er een testfase komt in België is nog niet bekend. [naar artikel]
Met stip op een nog altijd het favoriete dessert aan de feestdis: de kerststronk. Maar welke smaakt nu écht het lekkerst? Sterrenchef Luc Bellings proeft er tien uit de supermarkt. “Wie hier één stuk helemaal van opeet, zal daar nadien weinig plezier aan beleven, maar vooral met buikpijn in de zetel belanden.” [naar artikel]
Delhaize kondigt aan dat de bestaande AD Delhaize T-Forum op de Luikersteenweg in Tongeren begin 2022 getransformeerd zal worden naar een Albert Heijn winkel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.