"Bakken is dé nieuwe hobby in coronatijden", blokletterde onze website afgelopen weekend. Eraan toevoegend: "Een gezellige namiddag wafels, pannenkoeken of een heerlijke chocoladecake bakken met het hele gezin. Het kunnen kleine lichtpuntjes zijn." Maar die kleine lichtpuntjes kunnen wel eens volledig de mist ingaan, wanneer het resultaat van al dat bakken duidelijk wordt. Want bakken is iets wat men moet leren, met vallen en opstaan dus. En dat er dan 'gevallen' kan worden, is evident. Gelukkig zijn er dan sociale media om de 'misbaksels' met de nodige humor en zelfrelativering aan de wereld te tonen. [naar artikel]
Nu we meer thuis zijn, bakken we vaker ons eigen brood. Dat voelen ze ook bij maalderij Evers. De verkoop van bloem is enorm gestegen en ze zien veel nieuwe gezichten in de winkel. [naar artikel]
We hebben het allemaal al weleens voorgehad: je bent je aan het verlekkeren op het bakken van een cake en beseft plots dat je geen bakpapier in huis hebt. Paniek! Of heeft dat gebak toch nog een kans op slagen zonder het bakpapier? Hebben we echt altijd bakpapier nodig om die taart of cake te bakken of kan het gerust eens een keertje zonder? We stelden de vraag aan Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broeck en meesterpatissier Hiljo Hillebrand. [naar artikel]
Niets heerlijker dan de geur van versgebakken brood. Behalve dan misschien de smaak! Bovendien word je van brood bakken instant rustig én het is... [naar artikel]
Siggi Rafn Hilmarsson is een IJslandse bakker, maar wel eentje met een heel ongewone oven. Hij stopt zijn deeg namelijk 24 uur lang onder de grond in de nabijheid van een warmwaterbron. Dankzij de kokende lava die het water opwarmt, kan zo ook het brood verder bakken. Lava is er in elk geval genoeg want het eiland telt niet minder dan 30 werkende vulkanen. Siggi bakt voornamelijk traditioneel roggebrood, naar een recept dat honderden jaren oud is. "Het heeft een unieke smaak die je niet krijgt door te bakken in een gewone oven", zegt hij. [naar artikel]
Goede bakvormen zijn het halve werk als je aan cake of taart begint. Maar hoe zorg je ervoor dat ze niet roesten en dat je halve cake niet telkens aan de bodem blijft plakken? Regula Ysewijn is dol op taarten bakken, en dus de ideale expert om advies te vragen over bakken en bakvormen. [naar artikel]
Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Je eigen brood bakken is een manier om die extra uitgave te drukken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Hij geeft ook drie simpele recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
Een protestants bakkerspaar uit Belfast heeft geen rechten geschonden toen het weigerde een taart te bakken met de tekst "Support Gay Marriage". Dat heeft het Britse Supreme Court vandaag bepaald in het "Gay Cake-proces". Anders dan rechters in Noord-Ierland oordeelde het hoogste Britse rechtscollege dat er in deze zaak geen sprake is van discriminatie. [naar artikel]
Je wilt graag een taart bakken maar je hebt geen idee hoe dat je de bodem moet blind bakken (help, wat is blind bakken?!). Dankzij deze lifehacks [naar artikel]
Gezond leven op het ritme van de seizoenen. En dit met respect voor de natuur. Velt geeft ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten. Deze keer bakken we brood in een houtoven... [naar artikel]
Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten. [naar artikel]
Duizenden jaren hebben we gebakken met desem. Tot gist zo'n 150 jaar geleden de bakkerswereld op z'n kop zette. Brood bakken was plots 'a piece of cake' en talloze desems stierven een langzame dood. Letterlijk. Maar kijk, 'traag brood' is helemaal terug. We gaan in Londen op zoek [naar artikel]
We hebben het allemaal al weleens voorgehad: je bent je aan het verlekkeren op het bakken van een cake en beseft plots dat je geen bakpapier in huis hebt. Maar hebben we echt altijd bakpapier nodig of kan het gerust een keertje zonder? Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broeck en meesterpatissier Hiljo Hillebrand leggen uit. [naar artikel]
Goede bakvormen zijn het halve werk als je aan cake of taart begint. Maar hoe zorg je ervoor dat ze niet roesten en dat je halve cake niet telkens aan de bodem blijft plakken? Regula Ysewijn is dol op taarten bakken, en dus de ideale expert om advies te vragen over bakken en bakvormen. [naar artikel]
Mieke Kenens uit Pelt bakte 36 jaar brood en gebak in haar oven. Toen die in februari de geest gaf, tobde Mieke drie maanden lang over zijn opvolger. Ze kocht een nieuwe oven van Neff, maar we zijn een half jaar verder en Mieke slaagt er nog steeds niet om in die oven een brood te bakken. [naar artikel]
Een koppel uit het Oost-Vlaamse Wichelen wacht deze nacht, na hun trouwfeest, nog een helse klus. Hun huis werd gebarricadeerd met 333 bakken [naar artikel]
Brood bakken is hip. Broccolibrood bakken nog veel hipper. Beleg een sneedje met gekruide kippenblokjes en verse salade en je krijgt een broodje om... [naar artikel]
Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
Een stalling voor duizend fietsen op het Stationsplein, die er zo'n tien jaar zal staan, oogst bakken kritiek. Omdat het lelijk is. "Het lijkt [naar artikel]
Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
De Amerikaanse Ryan Wilson is amper 14 jaar oud, maar dat belet hem niet om pareltjes van taarten te maken. De tiener leerde zichzelf koken en van daaruit ontstond zijn talent. “Ik heb veel naar Youtubefilms en kookkanalen gekeken.” Ondertussen heeft de knaap ook zijn eigen Youtubekanaal met meer dan 78.000 volgers. “De taarten bakken […] Het bericht VIDEO. 14-jarige jongen verrast iedereen met zijn talent voor taarten bakken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Drie personen zijn maandag rond 22 uur op heterdaad betrapt toen ze bakken met lege flessen stalen in een opslagplaats van een brouwer in Ciney. In totaal werden op verschillende dagen meer dan 400 bakken gestolen. [naar artikel]
Onze reporter bezocht één van de laatste Belgische watermolens die nog bloem produceert. De vraag naar bloem valt daar amper bij te houden, want ook in het zuiden van ons land bakken ze brood als nooit tevoren. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.