Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 October 2021
00:05 uur

Minister Verlinden: "Voorbereidingen getroffen om coronapas in Brussel eventueel te veralgemenen"

VRT NWS

03/09/2021 - 23:15

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) treft voorbereidingen om de coronapas in Brussel in meer situaties te verplichten. Dat heeft ze gezegd in De afspraak op vrijdag. Verlinden wil de coronapas niet opleggen in Vlaanderen, waar de vaccinatiegraad hoog is. Maar ze sluit het ook niet uit mocht de situatie weer verslechteren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Verlinden: "Voorbereidingen getroffen om coronapas in Brussel te veralgemenen" (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) treft voorbereidingen om de coronapas in Brussel in meer situaties te verplichten. Dat heeft ze gezegd in De afspraak op vrijdag op VRT NWS. Verlinden wil de coronapas niet opleggen in Vlaanderen, waar de vaccinatiegraad hoog is. Maar ze sluit het ook niet uit mocht de situatie weer verslechteren.
  [naar artikel]
 2. Minister Verlinden: “Voorbereidingen getroffen om coronapas in Brussel te veralgemenen” (04/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) treft voorbereidingen om de coronapas in Brussel in meer situaties te verplichten. Dat heeft ze gezegd in De Afspraak op Vrijdag op Canvas. Verlinden wil de coronapas niet opleggen in Vlaanderen, waar de vaccinatiegraad hoog is. Maar ze sluit het ook niet uit mocht de situatie weer verslechteren.
  [naar artikel]
 3. MR-voorzitter Bouchez over invoering coronapas in Brussel: "Mislukking van Brusselse coronabeleid" (08/09/2021 - VRT NWS)
  Georges-Louis Bouchez de voorzitter de Franstalige liberalen (MR) is in "Terzake" erg scherp over de coronapas die wellicht wordt ingevoerd in de hoofdstad. "Het toont de mislukking van het Brusselse coronabeleid aan", zegt hij scherp. Vergelijkingen met Frankrijk doet hij van de hand: "In de rest van het land is een hoge vaccinatiegraad bereikt zonder zo'n coronapas."
  [naar artikel]
 4. Minister Verlinden herhaalt oproep:  "Blijf de coronaregels volgen, hoe moeilijk en vervelend dat ook is" (30/04/2021 - VRT NWS)
  "Corona is nog niet achter ons, dus vind ik het ook alleen maar fair dat we ons best blijven doen om ons aan de maatregelen te houden." Dat zegt Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in "Laat". Ze raadt mensen sterk af om deel te nemen aan illegale evenementen zoals La Boum 2.
  [naar artikel]
 5.  Minister Verlinden wil komaf maken met vechtpartijen en geweld in recreatiedomeinen met "nationale databank van amokmakers" (10/06/2021 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft tijdens in het parlement aangekondigd dat er een nationale databank komt van mensen die in een bepaald recreatiedomein amok maken en er op een zwarte lijst zijn gezet. Andere politiezones en recreatiedomeinen kunnen die lijst dan raadplegen. Vlaams minister van Brussel en Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) is het plan genegen. "Ik vind het logisch dat die mensen geregistreerd worden", zegt Dalle in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 6. Minister van Binnenlandse Zaken Verlinden (CD&V): "Inzet drones moet gebeuren met respect voor privacy" (14/12/2020 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vindt het geen goed idee om drones in te zetten om de coronaregels af te dwingen. Dat heeft ze gezegd tijdens een interview in "De ochtend" op Radio 1. Verlinden liet ook verstaan dat ze geen voorstander is van een verstrenging van de coronamaatregelen in aanloop naar het Overlegcomité van vrijdag.
  [naar artikel]
 7. "Voorstel story. // Voorstel tweet": wat zat er achter het vreemde bericht van minister Verlinden? (03/08/2021 - VRT NWS)
  "Voorstel story. // Voorstel tweet: om 3.30u vannacht is het zover. Mijn wekker is gezet. Veel succes met de halve finale Red Lions!" Deze opmerkelijke tweet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gaat momenteel rond op sociale media. "Politiek is ploegsport, daar heeft Twitter gisteren een stukje van gezien", verklaarde ze in "De ochtend".
  [naar artikel]
 8. Minister Annelies Verlinden (CD&V): "Tweede lockdown? Kans bestaat dat we strengere maatregelen invoeren" (30/10/2020 - VRT NWS)
  Een maand geleden werd Annelies Verlinden (CD&V) uit het niets Minister van Binnenlandse Zaken. Radio 2 Antwerpen polste de politica naar haar eerste weken in de Wetstraat. "Ik ben in Schoten nog maar één keer herkend door een wielerclub terwijl ik aan het joggen was", vertelt ze in Start Je Dag. Verlinden blikte ook vooruit naar het Overlegcomité en de verwachte strengere maatregelen.
  [naar artikel]
 9. Minister Verlinden (CD&V) stelt zich burgerlijke partij in elke zaak van geweld tegen politie (19/11/2020 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) stelt zich vanaf nu burgerlijke partij in elke zaak van geweld tegen de politie. De afgelopen dagen kregen agenten rake klappen tijdens verschillende incidenten in Brussel. "Dit is er ver over", zei Verlinden in het parlement vanmiddag. "Ik ga me dan ook burgerlijke partij stellen in elke strafzaak", aldus de minister. Burgerlijke partijen zijn personen of instanties die schade ondervonden door een misdrijf. Wie zich burgerlijke partij stelt, wordt op de hoogte gehouden van het onderzoek en proces.
  [naar artikel]
 10. Minister-president Jambon: "Heb minister Verlinden gewaarschuwd voor slordig werk, maar ze luisterde niet" (05/09/2021 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zegt dat hij wel degelijk opmerkingen heeft gemaakt bij het ministerieel besluit over evenementen die binnen plaatsvinden. Hij heeft het zelfs over "slordig werk" van federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
  [naar artikel]
 11. Minister Verlinden over regels tot maart: "Sommigen hebben liever worstcasescenario", motivatiepsycholoog: "Onbegrijpelijk" (13/01/2021 - VRT NWS)
  Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) vindt de communicatie van de overheid over de verlengde maatregelen niet motiverend. Integendeel. "Het is onbegrijpelijk", zegt hij. Gisteren, in de late namiddag, werd in het Staatsblad gepubliceerd dat de huidige maatregelen tot 1 maart aanhouden. "We hebben een datum genomen die na de krokusvakantie valt", legt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) uit.
  [naar artikel]
 12. Oud-burgemeester Schoten: "Annelies Verlinden zal voor CD&V rond Antwerpen meer betekenen dan Kris Peeters" (01/10/2020 - VRT NWS)
  Wie is Annelies Verlinden, de nieuwbakken CD&V-minister van Binnenlandse Zaken? Harrie Hendrickx (CD&V) die burgemeester was van Schoten toen Verlinden er in de gemeenteraad zat, looft zijn dorpsgenote: "Annelies stak er vroeger al bovenuit en heeft veel dossierkennis", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 13. Was die massale troepenmacht en zoektocht naar Jürgen Conings wel nodig? "Ja", zegt minister Verlinden (CD&V) (20/06/2021 - VRT NWS)
  Een burgemeester en een jager vonden vandaag - als bij toeval - het lichaam van Jürgen Conings. De afgelopen 35 dagen werd er met man en macht naar hem gezocht, met soms honderden speurders en militairen tegelijk. Was die grote machtsontplooiing dan wel nodig? "Ja", volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). "We konden niets aan het toeval overlaten."
  [naar artikel]
 14. Minister Verlinden over overstromingen: "Hebben we wel voldoende mensen bij Civiele Bescherming en brandweer?" (01/09/2021 - VRT NWS)
  Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) moeten we ons de vraag stellen of veiligheidsdiensten als civiele bescherming en brandweer wel voldoende goed opgeleide mensen in huis hebben. Zijn die wel in staat om een crisis van de omvang van de overstromingen deugdelijk aan te pakken? Verlinden pleit voor meer investeringen: "We moeten keuzes maken over het niveau van de bescherming dat we willen."
  [naar artikel]
 15. Na "Pano" over politiegeweld: hoe wil minister van Binnenlandse Zaken Verlinden (CD&V) het probleem aanpakken?  (04/03/2021 - VRT NWS)
  "Buitensporig politiegeweld moet totaal afgekeurd worden en we moeten er alles aan doen om zo'n zaken te onderzoeken en het gepaste gevolg te geven". Zo reageert minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) op de "Pano"-uitzending van gisterenavond. Die bracht verschillende getuigenissen over politiegeweld in beeld. Ook politievakbonden VSOA en NSPV veroordelen het gebruik van buitensporig geweld, maar nuanceren de incidenten ook.
  [naar artikel]
 16. BEKIJK - Koning en koningin bezoeken zwaar getroffen Chaudfontaine: "Diep geraakt door de omvang van de ramp" (15/07/2021 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn op dit moment in Chaudfontaine, dat zwaar getroffen is door de overstromingen. Ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is erbij.
  [naar artikel]
 17. Politicoloog Carl Devos over voorstel nieuwe staatshervorming: "Verlinden heeft onbedoeld geprovoceerd" (18/02/2021 - VRT NWS)
  Een voorstel voor een nieuwe staatshervorming van minister voor Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) valt in slechte aarde in Franstalig België. Verlinden deed het voorstel tijdens een hoorcollege van politicoloog Carl Devos (UGent). "Ze heeft geprovoceerd terwijl ze dat niet bedoeld had", zegt Devos in "De ochtend".
  [naar artikel]
 18. Alles om het niet-gevaccineerden zo lastig mogelijk te maken: Brussel is op weg naar pasjessysteem (06/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De “voorbereidingen” zijn getroffen. Het ziet ernaar uit dat Brussel de Franse tactiek gaat toepassen om de vaccinatiegraad op te krikken. Die bestaat eruit het leven van ongevaccineerden zo vervelend mogelijk te maken. Op café, restaurant, congressen, musea… overal zal je je coronapas moeten presenteren.
  [naar artikel]
 19. "Zijn de Bart Scholsen en de Kolacny's nu ook spoorgooiers?" (29/08/2018 - VRT NWS)
  "Marginalen", "Boerenkinkels", "Analen", "Marginaal nest"… Na het racistisch incident in Aarschot regende het gisteren op sociale media spottende reacties over de stad. "Het is zo triest dat het racistisch incident wordt misbruikt om gigantisch te veralgemenen", zegt Aarschots ereburger en muzikant Steven Kolacny.
  [naar artikel]
 20. Turkije is "klaar" om het noorden van Syrië binnen te vallen (09/10/2019 - VRT NWS)
  Turkije is naar eigen zeggen klaar om een militaire operatie te lanceren tegen Koerdische strijders in Syrië. "Alle voorbereidingen zijn getroffen", laat de Turkse minister van Defensie weten. "We zullen de Syrische grens binnenkort oversteken", aldus ook een woordvoerder van president Erdogan. Gisteren heeft Turkije nog extra pantservoertuigen naar de grens met Syrië gestuurd.
  [naar artikel]
 21. Ontbijten met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V): "Ik ga pas iets zeggen als ik iets te zeggen heb" (03/10/2020 - VRT NWS)
  Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het nieuwe wekelijkse zaterdaginterview in "De ochtend" op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat", met aandacht voor persoonlijke verhalen. Vandaag: Annelies Verlinden, de kersverse minister van Binnenlandse Zaken voor CD&V.
  [naar artikel]
 22. Verlinden (CD&V) wil uitbatingsvergunning na politieactie gisteren: "Tegen pizzeria's waar nooit een pizza buitenging" (10/03/2021 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) werkt aan een nieuwe wet waarmee restaurants die gebruikt zouden worden om drugsgeld wit te wassen, makkelijker gesloten kunnen worden. Ze kondigt een systeem van uitbatingsvergunningen aan waardoor lokale besturen beter kunnen ingrijpen tegen dergelijke malafide ondernemers. "We kennen allemaal zogenaamde pizzazaken waar nog nooit een pizza is buitengedragen", aldus Verlinden.
  [naar artikel]
 23. Vlaams minister Crevits: "Coronapas niet algemeen invoeren, maar wel snel duidelijkheid over voorwaarden" (12/09/2021 - VRT NWS)
  Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) wil dat de Vlaamse regering een kader uitwerkt voor het gebruik van een coronapas in Vlaanderen, maar is geen voorstander van een algemene invoering. "Op veel plaatsen is 90 of 95 procent gevaccineerd. Je moet voor een stuk de totale vrijheid kunnen teruggeven", zegt Crevits.
  [naar artikel]
 24. Coronapas in Brussel (en daarbuiten) blijft beroeren; komt hij er in Vlaanderen ook? (10/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Coronapas in Brussel (en daarbuiten) blijft beroeren; komt hij er in Vlaanderen ook? Komt er nu een coronapas of niet? En in welke vorm? Terwijl de Vlaamse liberalen in de hoofdstad, met kopman Sven Gatz (Open Vld) kranten en radio opzochten om uit te leggen dat zo’n coronapas best verdedigbaar was, trok de MR snoeihard in de aanval. Zeker nadat de Ecolo-minister van Volksgezondheid Alain Maron de volledige uitrol […] Lees dit artikel: Coronapas in Brussel (en daarbuiten) blijft beroeren; komt hij er in Vlaanderen ook?
  [naar artikel]
 25. Covid Safe Ticket voor trouwfeesten? Minister Verlinden: "Niet evolueren naar pasjesmaatschappij" (03/08/2021 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil tegen het einde van de maand bekijken of kleinere feesten weer in zo normaal mogelijke omstandigheden kunnen plaatsvinden. Terwijl grotere evenementen georganiseerd mogen worden met het Covid Safe Ticket, wil Verlinden dat toegangssysteem niet meteen invoeren voor kleinere feesten.
  [naar artikel]
 26. Minister Verlinden verdedigt politieoptreden na La Boum 2: "Analyse de komende dagen afwachten" (02/05/2021 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) verdedigt het politieoptreden van gisteren bij La Boum 2 in het Ter Kamerenbos. Daar waren zo'n 2.000 mensen bijeengekomen. De politie ontruimde het park en meer dan 130 aanwezigen werden opgepakt. Op sociale media gaan verschillende filmpjes rond waarop te zien is hoe mensen hard worden aangepakt door de politie. "Het is te vroeg daar een oordeel over te vellen", klinkt het.
  [naar artikel]
 27. Minister Verlinden wil slachtoffers van verkrachting ook online aangifte laten doen (04/06/2021 - VRT NWS)
  Om ervoor te zorgen dat verkrachtingen vaker worden aangegeven, wil minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) slachtoffers de mogelijkheid bieden die aangifte ook online te doen. Ze is daar persoonlijk voorstander van, zei ze in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 28. Verlinden verontwaardigd over massabijeenkomst in Ter Kamerenbos: “Kaakslag” (01/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) laakt de massabijeenkomst in het Ter Kamerenbos. Ze roept op de maatregelen nauwgezet te volgen en vindt het "onaanvaardbaar" dat agenten gewond raakten tijdens hun opdracht. "De uit de hand gelopen aprilgrap vandaag in het Terkamerenbos is een kaakslag voor al die mensen die hun best doen om de coronamaatregelen te respecteren.”
  [naar artikel]
 29. "Voorstel story. // voorstel tweet": Red Lion Florent van Aubel viert goud met knipoog naar minister Verlinden (CD&V) (05/08/2021 - VRT NWS)
  Sterspeler Florent van Aubel van de Red Lions laat de running joke rond de ongelukkige tweet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) niet aan zich voorbijgaan. Nadat de Belgische hockeymannen vanmiddag goud hadden gewonnen op de Olympische Spelen, stuurde ook hij een gelijkaardig "Voorstel story. // voorstel tweet:"-bericht de wereld in om de overwinning te vieren.
  [naar artikel]
 30. "Vier keer meer vraag naar vaccinatie in Wallonië nu de coronapas eraan komt" (23/10/2021 - VRT NWS)
  Op één november wordt ook in Wallonië het gebruik van de coronapas uitgebreid, zoals dat nu al in Brussel het geval is. De Waalse minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) zegt dat vier keer meer mensen zich nu inschrijven voor een vaccinatie. In Wallonië is nu 70 procent van de totale bevolking minstens deels gevaccineerd.
  [naar artikel]
 31. Een "coronapas" voor de festivals: hoe moet dat eruitzien volgens experts? "Gratis tests voor niet-gevaccineerden" (12/05/2021 - VRT NWS)
  Als de regering een "coronapas" invoert om bijvoorbeeld binnen te mogen op een festival, dan moet dat aan strenge voorwaarden voldoen. Dat adviseert het Raadgevend Comité voor Bio-ethiek. "Een vaccin is gratis, dus een PCR-test voor een festival zou ook gratis moeten zijn voor wie nog geen kans kreeg om gevaccineerd te worden", zegt Patrick Loobuyck van het comité in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 32. Fitnessen of op restaurant met een "coronapas"? Brussels minister-president Rudi Vervoort is voor (03/05/2021 - VRT NWS)
  De Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) is voorstander van een coronapas, zoals die in Denemarken wordt gebruikt. Daarmee kan je bewijzen dat je coronaveilig naar de kapper, naar de fitness of op restaurant kunt gaan. Vervoort wil die wel pas als iedereen de kans heeft gehad om een vaccin te krijgen.
  [naar artikel]
 33. Hoe zit het nu met studenten op kot? Minister Verlinden: "Zij kunnen een huishouden zijn, als zij sinds start lockdown samenwonen" (16/02/2021 - VRT NWS)
  Studenten die samen op kot zitten kunnen nu al beschouwd worden als een huishouden, waardoor voor hen de regels van een gezin gelden. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) aan VRT NWS, nu er weer discussie is over de kotbubbel. Zij moeten dan wel effectief samenwonen.
  [naar artikel]
 34. BEKIJK - Minister Annelies Verlinden (CD&V): "Wie van Jürgen Conings een held of een Rambo-figuur maakt, vergist zich" (21/05/2021 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) brengt geen begrip op voor de duizenden Vlamingen die onder meer op de sociale media hun steun betuigen aan Jürgen Conings, de voortvluchtige militair die met een heel wapenarsenaal op de loop is en bedreigingen heeft geuit. Verlinden noemt zijn extremistisch gedachtegoed verwerpelijk en voegt eraan toe dat wie van hem een held probeert te maken zich vergist.
  [naar artikel]
 35. Annelies Verlinden (CD&V), de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken: "Geen taboes over richting van staatshervorming" (03/10/2020 - VRT NWS)
  Als grote onbekende kwam Annelies Verlinden de Wetstraat binnen. De topadvocate, die onder meer optrad in het Arcodossier, wordt voor CD&V minister van Binnenlandse Zaken én van Institutionele Hervormingen. En opvallend, een staatshervorming kan voor haar in beide richtingen. Al wil ze, net als haar partij, vooral meer bevoegdheden bij de regio's leggen. "Er zijn geen taboes."
  [naar artikel]
 36. Minister Verlinden na brand in Anderlecht: "Moeten ons aan de maatregelen houden om voldoende ziekenhuiscapaciteit te hebben" (19/04/2021 - VRT NWS)
  De Brusselse hulpdiensten hebben de afgelopen nacht moeite gehad om voldoende ziekenhuisbedden te vinden voor de slachtoffers van de grote brand in Anderlecht. Door het coronavirus liggen vele ziekenhuizen al vol patiënten. Daarom doet minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een oproep aan de bevolking, om zich aan de coronamaatregelen te houden, " zodat er bij rampen als deze voldoende capaciteit is om patiënten naar de ziekenhuizen en de intensieve zorg te brengen".
  [naar artikel]
 37. Minister Verlinden: “We zullen er alles aan doen om mensen zo snel mogelijk te helpen” (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V) leeft mee met iedereen die getroffen is door de dodelijke overstromingen van vorige week. “Je moet het bijna met je eigen ogen zien om te weten wat voor oorlogsgebied het is”, zegt ze in gesprek met VTM Nieuws. “Ongelofelijk wat zich daar heeft afgespeeld”. Verlinden verduidelijkt dat er vanuit de federale regering een aanvraag is gebeurd bij het Europees solidariteitsmechanisme om de getroffenen te helpen.
  [naar artikel]
 38. Minister Verlinden: “We zullen er alles aan doen om mensen zo snel mogelijk te helpen” (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V) leeft mee met iedereen die getroffen is door de dodelijke overstromingen van vorige week. “Je moet het bijna met je eigen ogen zien om te weten wat voor oorlogsgebied het is”, zegt ze in gesprek met VTM Nieuws. “Ongelofelijk wat zich daar heeft afgespeeld”. Verlinden verduidelijkt dat er vanuit de federale regering een aanvraag is gebeurd bij het Europees solidariteitsmechanisme om de getroffenen te helpen.
  [naar artikel]
 39. "Burgerlijke partijstelling van minister Verlinden bij geweld tegen politie zal de zaken niet versnellen" (20/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zich in elke zaak tegen de politie burgerlijke partij gaat stellen, dan zal dat er mogelijk voor zorgen dat veel zaken trager en ingewikkelder worden afgehandeld. Dat zei Frank Verbruggen, professor Strafrecht aan de KU Leuven, in De Ochtend.
  [naar artikel]
 40. Minister Verlinden verbolgen over nepfestival: “Kaakslag voor wie zijn best doet” (02/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is verontwaardigd over de uit de hand gelopen samenkomst in het Ter Kamerenbos in Brussel. Ze roept op om de coronamaatregelen nauwgezet op te volgen.
  [naar artikel]
 41. Onderzoek naar beelden van agent te paard die feestvierder omver loopt, politie: "Paarden niet zomaar ingezet" (02/04/2021 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gaat de beelden waarop een politieman te paard iemand omverliep gisteren in het Ter Kamerenbos, laten onderzoeken. "Het is te vroeg om te oordelen, maar uiteraard moet het optreden altijd proportioneel zijn", reageert de minister aan VRT NWS. Op sociale media circuleren heel wat beelden van de ontruiming van het Ter Kamerenbos in Brussel gisteren. De context van de beelden wordt onderzocht.
  [naar artikel]
 42. Lugubere muurschildering duikt op in Brussel (21/01/2017 - De Redactie)
  Na de "masturbatiemuur", de "penismuur", de "anusmuur", de "penetratiemuur" en de "geboortemuur" heeft Brussel sinds enkele dagen een "onthoofdingsmuur". De stad wil de tekening zo snel mogelijk weg.
  [naar artikel]
 43. Brussels gezondheidsminister Alain Maron (Ecolo) trekt invoering coronapas in horeca in twijfel: "Nog over nadenken" (09/09/2021 - VRT NWS)
  Brussels gezondheidsminister Alain Maron (Ecolo) heeft twijfels bij de invoering van een coronapas in de horeca. "Samen met de mensen op het terrein moeten we nadenken over of dat wel efficiënt en uitvoerbaar is", zegt hij. Hij wil de evolutie van de besmettingscijfers, de situatie in de ziekenhuizen en vaccinatiegraad afwachten. Maron schaart zich wel achter de invoering van een coronapas in het nachtleven.
  [naar artikel]
 44. Politievrouw die is aangevallen bij coronacontrole getuigt: "Waarom trekt ons uniform zoveel geweld aan?" (26/11/2020 - VRT NWS)
  Eén van de drie agenten die twee weken geleden gewond geraakten toen ze een coronacontrole deden in Brussel, is nog steeds thuis. Ze heeft het mentaal erg moeilijk, vertelt ze in "Het Journaal" (zie video bovenaan). Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) ontmoette de drie gewonde agenten vandaag op het politiecommissariaat, om hen een hart onder de riem steken.
  [naar artikel]
 45. Zijn er genoeg agenten in Brussel? Courtois (MR): "Wat doet de minister?" (04/10/2018 - VRT NWS)
  "We hebben meer wijkagenten nodig", klinkt het bij Bianca Debaets (CD&V). "Nee, we hebben meer mensen nodig bij het parket, en die geeft de minister ons niet", zegt eerste schepen Alain Courtois (MR). Wie is er verantwoordelijk voor dat het complexe Brussel wel eens een "hellhole" wordt genoemd? Gaat het veiligheidsbeleid verloren door de verschillende bestuursniveaus? 
  [naar artikel]
 46. Expert: "Plan van minister Verlinden zal ervoor zorgen dat veel geweld tegen politie net trager bestraft wordt" (20/11/2020 - VRT NWS)
  Als de minister van Binnenlandse Zaken zich altijd burgerlijke partij stelt in zaken van politiegeweld, dan wordt een lik-op-stukbeleid onmogelijk. Dat zegt professor strafrecht Frank Verbruggen (KULeuven) in "De ochtend" op Radio 1. Volgens hem zal het plan van de minister leiden tot tragere, ingewikkeldere en duurdere onderzoeken.
  [naar artikel]
 47. Komt er wel of geen coronapas in Vlaanderen? Druk groeit, maar Vlaamse regering lijkt verdeeld (22/10/2021 - VRT NWS)
  Nu de coronacijfers stijgen willen heel wat lokale besturen een coronapas kunnen invoeren voor onder meer evenementen. Maar komt die coronapas er nu, of niet? Het antwoord vanuit de Vlaamse regering was eerst "neen", al lijkt de druk te stijgen - vanuit de gouverneurs, maar ook vanuit Open VLD en CD&V - om het op zijn minst toch "te bespreken".
  [naar artikel]
 48. Minister van Welzijn Beke over coronapas in zorgvoorzieningen: "Geen principiële bezwaren, maar nog aantal vragen" (14/09/2021 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft geen principiële bezwaren tegen de invoering van een coronapas voor bezoek van zorgvoorzieningen, maar onderstreept dat er nog een aantal belangrijke vragen overblijven. Zo benadrukt hij dat het beperken van bezoek een beperking van het recht op een privéleven is. "De vraag stelt zich of deze beperking proportioneel is ten opzichte van het aantal besmetignen dat we in de zorgvoorzieningen zien", aldus Beke.
  [naar artikel]
 49. Verlinden wil kleinere feesten opnieuw zo normaal mogelijk laten verlopen “zonder te evolueren naar pasjesmaatschappij” (03/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden wil tegen het einde van de maand bekijken of kleinere feesten weer in "zo normaal mogelijke" omstandigheden kunnen plaatsvinden. "We moeten bekijken of we kleinere activiteiten vrij kunnen laten plaatsvinden zonder al te veel regels, zonder mondmaskers, zonder afstand en zonder te veel cijfers in het achterhoofd te moeten houden", zo zei de CD&V-minister vanmorgen in het VRT-radioprogramma De Ochtend.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.