Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:19 uur

Ian Thomas geeft veganisme op en komt 15 kilo bij: zijn dierlijke producten dikmakers? Hoofddiëtist UZA geeft uitleg

Gazet van Antwerpen

14/09/2021 - 21:51

Na meer dan zeven jaar houdt zanger Ian Thomas het veganisme voor bekeken. De afgelopen maanden kwam hij 15 kilo bij. Is het feit dat hij weer vlees, vis, kaas en eieren eet de boosdoener? We vragen het aan Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Val je af dankzij een veganistisch dieet? En kom je bij als je stopt? Diëtist legt uit (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zanger Ian Thomas kwam het voorbije jaar zo’n 15 tot 20 kilo toe, geeft hij toe in een gesprek met Dag Allemaal. De popster eet na zeven jaar ook niet langer vegan. Hij wijdt zijn gewichtstoename vooral aan andere factoren, maar zegt ook: “als veganist voelde ik me fitter”. Heeft een vegan levensstijl veel invloed op je gewicht? Val je sowieso af als je vlees, vis en zuivel schrapt, en kom je bij als je daarmee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe.
  [naar artikel]
 2. Ian Thomas laat veganisme varen en is 15 kilo bijgekomen: “Ik wil niet meer in die uitersten vervallen” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Al sinds zijn 17de profileert hij zich als uithangbord van het veganisme, maar zanger Ian Thomas (24) heeft z’n vegan levensstijl nu overboord gegooid. “Ik eet nu weer alles”, geeft hij grif toe in dit gesprek over eten, extremisme en zijn strijd tegen de overtollige kilo’s. Bij belangenvereniging BE Vegan, die hiermee een van haar boegbeelden kwijt is, fronsen ze de wenkbrauwen: “Vreemd dat iemand als Ian zo onder sociale druk plooit.”
  [naar artikel]
 3. Val je af dankzij een veganistisch dieet? En kom je bij als je stopt? Diëtist: “Vegan is niet altijd gezond” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zanger Ian Thomas kwam het voorbije jaar zo’n 15 tot 20 kilo toe, geeft hij toe in een gesprek met Dag Allemaal. De popster eet na zeven jaar ook niet langer vegan. Hij wijdt zijn gewichtstoename vooral aan andere factoren, maar zegt ook: “als veganist voelde ik me fitter”. Heeft een vegan levensstijl veel invloed op je gewicht? Val je sowieso af als je vlees, vis en zuivel schrapt, en kom je bij als je daarmee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Een streng dieet is nooit goed.”
  [naar artikel]
 4. Ian Thomas eet terug vlees en komt 15 kilo bij: veganisme verliest een boegbeeld (14/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na meer dan zeven jaar houdt zanger Ian Thomas het veganisme voor bekeken. Daarmee wil hij zijn leven wat vergemakkelijken. Vooral op feestjes en etentjes vond de ster het vervelend dat iedereen rekening met hem moest houden. Be Vegan betreurt de beslissing van Thomas om te bezwijken onder de sociale druk.
  [naar artikel]
 5. Een pleidooi voor veganisme: 'We verstoppen het leed in ondefinieerbare schijven en ballen' (30/10/2018 - Knack)
  Journalist, historicus en veganist Erik Schumacher schreef met De koe knikte ja een pleidooi voor veganisme, het vermijden van het gebruik van dierlijke producten. Knack biedt u een passage uit het boek aan.
  [naar artikel]
 6. Eén jaar, 34 kilo lichter: het spectaculaire gewichtsverlies van Rebel Wilson en wat ze ervoor deed (23/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Australische actrice Rebel Wilson (41) is spectaculair afgevallen – 34 kilogram om precies te zijn. Haar ‘nieuwe’ lichaam, waarmee ze in een strak sportpakje pronkt op Instagram, heeft ze te danken aan de Mayr-methode. “Een dieetkuur met enkele goede elementen, maar ook met gevaarlijke extremen”, vindt Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA.
  [naar artikel]
 7. “Een pak koeken tussendoor? Daar gaan we het nu niet over hebben”: hoe Michaël Sels ons met één tip fitter en slanker wil krijgen (11/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Draait het bij diëten rond minder, dan verkondigt Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, de blijde boodschap van méér. En hij lanceert meteen ook een “500 gram challenge”. Want met meer bedoelt hij een halve kilo fruit en groenten per dag. “Weinig Belgen die dat halen. Er valt daar dus nog veel winst te behalen.”
  [naar artikel]
 8. Sorry, maar je kunt er wel nog iets aan doen: bijkomen is niet de schuld van je metabolisme … tenzij je al 60 bent (24/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wijt die extra kilo’s niet te snel aan een trager werkend metabolisme omdat je ouder wordt. Een nieuw internationaal onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science, wijst uit dat het metabolisme pas vertraagt rond ons zestigste … Daarvoor kun je je gewicht in principe onder controle houden. Geen nood: zelfs na je zestigste is dat mogelijk. Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, duidt de studie.
  [naar artikel]
 9. Is kokosvet nu echt zo gezond? Dit is wat dokter Google én een echte expert zeggen (02/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Menig foodinfluencer omschrijft het als een superfood, maar hoe zit het nu echt? We vroegen het aan dokter Google én aan Michaël Sels, hoofddiëtist...
  [naar artikel]
 10. Dit zijn de verborgen dikmakers in je salade (19/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een slaatje maken omdat je op dieet bent: het kan meer calorieën bevatten dan je denkt. Niet alleen de sausjes maar ook bepaalde ingrediënten zoals croutons zijn slecht voor de lijn. De Amerikaanse diëtiste Laura Geraty geeft een overzicht van verborgen dikmakers.
  [naar artikel]
 11. Een vegan interieur: zo pak je het aan (21/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Veganisme is voor steeds meer mensen ‘the way of life’. Maar wist je dat je niet enkele dierlijke producten kan bannen uit je voeding, kleding en...
  [naar artikel]
 12. Deze groente lust diëtist Michaël Sels echt niet: “Heel stugge bladeren met weinig smaak” (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Mensen meer groenten en fruit laten eten. Dat wil Michaël Sels aanwakkeren met zijn ‘500 gram challenge’, waar ook een app aan gekoppeld is. Al wil dat niet zeggen dat de hoofddiëtist van het UZA alle gezonde voeding met plezier eet. “IJsbergsla lust ik echt niet”, zegt hij in onze videorubriek ‘… kopt binnen’. “Ik vind het heel stugge bladeren met weinig smaak. De harde kern van een gewone krop sla zonder het lekkere groen dat erbij zit.”
  [naar artikel]
 13. ‘Veganist’ Ian Thomas eet weer vlees en komt 15 kilo bij: “Belangrijk om te luisteren naar je lichaam” (14/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Na meer dan zeven jaar houdt zanger Ian Thomas het veganisme voor bekeken. Daarmee wil hij zijn leven wat vergemakkelijken. Vooral op feestjes en etentjes vond de ster het vervelend dat iedereen rekening met hem moest houden. Be Vegan betreurt de beslissing van Thomas om te bezwijken onder de sociale druk.
  [naar artikel]
 14. Wereld Vegan Day: 3 x onze favoriete veganistische gerechtjes (01/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Waar veganisme tot voor enkele jaren nog een hoog geitenwollensokkenimago had, is het anno 2018 helemaal ingeburgerd om geen dierlijke producten...
  [naar artikel]
 15. GETEST. Elke dag 500 g groente en fruit, week 2: “Voor wie nog twijfelt: het gaat bijzonder goed met mijn stoelgang” (18/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  500 gram groenten en fruit binnenspelen per dag. Per persoon, welteverstaan. Columniste Jo Verhenne en haar gezin gingen de uitdaging van UZA-hoofddiëtist Michaël Sels aan: wat bakten ze ervan, vier weken lang? Dit is hun dagboek.
  [naar artikel]
 16. Hoe (on)gezond is hard seltzer? Diëtist neemt de ingrediënten onder de loep en test zeven merken: "Minder calorieën, maar verraderlijke hoeveelheid alcohol” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuw in de drakenrayon: hard seltzers. Dat is geen merk, maar een drankencategorie van alcoholische bruiswaters met een smaakje. Alleen al vorig jaar spendeerden Amerikanen hier maar liefst 4 miljard dollar aan. Onze drankproducenten en supermarkten springen dan ook gretig mee op de kar om de Belgische consument te overhalen. Maar daar zijn niet alle gezondheidsexperten zo blij mee. “Hard seltzer wordt voorgesteld als een ‘gezond’ caloriearm product, maar het gevaar schuilt in de alcohol”, zegt Michaël Sels, hoofddiëtist aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Hij legt uit hoe je hier verantwoord mee omspringt en onderwerpt zeven seltzers aan een smaaktest.
  [naar artikel]
 17. Een broodje of een pak friet, mosselen of sushi: waarmee krijg je meer calorieën binnen? (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bestel jij eerder sushi dan mosselen, omdat je denkt dat dat liever voor je lijn is? Is een broodje gezond zoveel “gezonder” dan een pakje friet? En hoeveel calorieën krijg je nu eigenlijk écht binnen met zo’n frappuccino? UZA-hoofddiëtist Michaël Sels kijkt en vergelijkt.
  [naar artikel]
 18. Veganisme gaat doorbreken in 2019 (06/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  2019 wordt het jaar van de veganisten. Dat denkt althans maaltijdbezorger Uber Eats. Uit meer dan 181 miljoen zoekopdrachten van hun gebruikers concluderen ze dat veganisme – waarbij geen vlees wordt gegeten, maar ook geen dierlijke producten zoals zuivel – in 2019 een prominente rol gaat spelen in ons land. Op de menukaarten komen meer eetbare bloemen en vleesvervangers zoals seitan.
  [naar artikel]
 19. Veganisme gaat doorbreken in 2019 (06/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  2019 wordt het jaar van de veganisten. Dat denkt althans maaltijdbezorger Uber Eats. Uit meer dan 181 miljoen zoekopdrachten van hun gebruikers concluderen ze dat veganisme – waarbij geen vlees wordt gegeten, maar ook geen dierlijke producten zoals zuivel – in 2019 een prominente rol gaat spelen in ons land. Op de menukaarten komen meer eetbare bloemen en vleesvervangers zoals seitan.
  [naar artikel]
 20. Trend gespot: ga voor een vegan interieur (21/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Veganisme is voor steeds meer mensen ‘the way of life’. Maar wist je dat je niet enkele dierlijke producten kan bannen uit je voeding, kleding en...
  [naar artikel]
 21. Emma Bale: “Champignons at ik niet, want daar woonde Kabouter Plop in” (09/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Meer groenten en fruit zijn de weg naar een betere versie van onszelf. Dat zegt de WHO, dat zegt ook UZA-hoofddiëtist Michaël Sels. Hoe breng je dat in de praktijk? Van vegetariër over alleseter tot slager: Billie vraagt raad. Aan Emma Bale bijvoorbeeld: “Toen die artisjok in een restaurant op tafel kwam, wist ik niet wat ik ermee aan moest.”
  [naar artikel]
 22. Emma Bale: “Champignons at ik niet, want daar woonde Kabouter Plop in” (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Meer groenten en fruit zijn de weg naar een betere versie van onszelf. Dat zegt de WHO, dat zegt ook UZA-hoofddiëtist Michaël Sels. Hoe breng je dat in de praktijk? Van vegetariër over alleseter tot slager: Billie vraagt raad. Aan Emma Bale bijvoorbeeld: “Toen die artisjok in een restaurant op tafel kwam, wist ik niet wat ik ermee aan moest.”
  [naar artikel]
 23. GETEST. Elke dag 500 gram groente en fruit? Dit gezin ging de uitdaging aan. “Verdomd veel snijwerk” – zo liep week 1 (11/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  500 gram groenten en fruit binnenspelen per dag. Per persoon, welteverstaan. Columniste Jo Verhenne en haar gezin gingen de uitdaging van UZA-hoofddiëtist Michaël Sels aan: wat bakten ze ervan, drie weken lang? Dit is hun dagboek.
  [naar artikel]
 24. Hendrik Dierendonck: “We leven in een wereld met steeds meer vegetariërs. Het maakt dat ik mezelf in vraag moet blijven stellen” (13/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Meer groenten en fruit zijn de weg naar een betere versie van onszelf. Dat zegt de WHO, dat zegt ook UZA-hoofddiëtist Michaël Sels. Hoe breng je dat in de praktijk? Van vegetariër over alleseter tot slager: Billie vraagt raad. Aan slager Hendrik Dierendonck bijvoorbeeld: “Nu weet ik dat ik de groenten beter aan anderen overlaat.”
  [naar artikel]
 25. Foodblogster Laurence Bemelmans: “Het blijft moeilijk om aan mijn oma uit te leggen hoe ik nu mijn centjes verdien” (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Meer groenten en fruit zijn de weg naar een betere versie van onszelf. Dat zegt de WHO, dat zegt ook UZA-hoofddiëtist Michaël Sels. Hoe breng je dat in de praktijk? Van vegetariër over alleseter tot slager: Billie vraagt raad. Aan de Hasseltse Foodblogster Laurence Bemelmans bijvoorbeeld: “Paprika vind ik geweldig. Ik word al vrolijk als ik ernaar kijk.”
  [naar artikel]
 26. Foodblogster Laurence Bemelmans: “Het blijft moeilijk om aan mijn oma uit te leggen hoe ik nu mijn centjes verdien” (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Meer groenten en fruit zijn de weg naar een betere versie van onszelf. Dat zegt de WHO, dat zegt ook UZA-hoofddiëtist Michaël Sels. Hoe breng je dat in de praktijk? Van vegetariër over alleseter tot slager: Billie vraagt raad. Aan de Hasseltse Foodblogster Laurence Bemelmans bijvoorbeeld: “Paprika vind ik geweldig. Ik word al vrolijk als ik ernaar kijk.”
  [naar artikel]
 27. LIVE. De Croo geeft duidelijkheid over betalingsuitstel leningen (31/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) geeft op een online persconferentie meer uitleg over de praktische invulling van het...
  [naar artikel]
 28. LIVE. Jan Jambon (N-VA) geeft uitleg over zaak-Chovanec (29/08/2020 - Express)
  Tijdens een persconferentie in thuishaven Brasschaat geeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) tekst en uitleg over de zaak-Chovanec. Zo hoopt... The post LIVE. Jan Jambon (N-VA) geeft uitleg over zaak-Chovanec appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Het Nieuwsblad lanceert ‘Plan 500g’, de smakelijkste uitdaging (13/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Meer groenten en fruit zijn de weg naar een betere versie van onszelf. Dat zegt de WHO, dat zegt ook UZA-hoofddiëtist Michaël Sels. Daarom lanceert Het Nieuwsblad vandaag Plan 500g: dagelijks 500 gram groenten en fruit eten. Hou je resultaat vanaf nu bij in de gratis app van Het Nieuwsblad en maak kans op lekkere prijzen.
  [naar artikel]
 30. Zwanger en veganistisch zoals Nathalie Meskens, hoe pak je dat goed aan? (14/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nathalie Meskens (37) maakte maandag bekend dat ze zwanger is van haar eerste kindje. Een paar weken geleden beviel de presentatrice al van een nieuw boek ‘Plan Vegan’. Hoe voel je jezelf negen maanden goed in je vel, zonder dierlijke producten te eten? Hendrik Cammu, hoogleraar en gynaecoloog verbonden aan het academisch ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel, geeft een woordje uitleg.
  [naar artikel]
 31. KIJK LIVE. Crisiscentrum geeft tekst en uitleg bij de fors stijgende coronacijfers (21/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nationaal Crisiscentrum geeft vandaag opnieuw een stand van zaken over het coronavirus in België. We worden momenteel geconfronteerd met...
  [naar artikel]
 32. LIVESTREAM: regering-Michel geeft uitleg bij het akkoord over de begroting (15/10/2016 - Knack)
  De federale regering geeft om 11 uur een persconferentie om meer uitleg te geven bij het begrotingsakkoord. Volg hier live.
  [naar artikel]
 33. Eerste matchabar van ons land opent de deuren: is deze groene thee echt zo gezond? (10/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Antwerpen is de eerste matchabar van ons land officieel open. Je kan er terecht voor allerlei combinaties met het grasgroene poeder: van oppeppend theetje tot latte. Maar is matcha ook echt zo’n goede match met onze gezondheid zoals wordt beweerd? En wat kun je eigenlijk nog drinken als je uit dat namiddagdipje wil geraken op kantoor? We staken ons licht op bij Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA.
  [naar artikel]
 34. "Het grappigste interview ooit": professor geeft serieuze uitleg op BBC, maar dan komen de kindjes binnen (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het had zowaar een fragment uit In De Gloria kunnen zijn. Terwijl vaderlief via zijn webcam live op de BBC uitleg geeft over de politieke
  [naar artikel]
 35. Veganisme voor baby's, een goed idee? (07/09/2017 - Knack)
  Veganisme en zuigelingen, het is een bijzonder moeilijk huwelijk. 'Producten op plantaardige basis zijn erg onverstandig om aan zuigelingen te geven.' Tips van de kinderdiëtiste.
  [naar artikel]
 36. Wist jij van deze 21 producten dat ze vegan waren? (01/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is niet altijd makkelijk om veganist te zijn. In heel veel ingrediënten zitten namelijk dierlijke producten verwerkt waarvan je het niet eens...
  [naar artikel]
 37. Wist jij van deze producten dat ze veganistisch waren? (01/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is niet altijd makkelijk om veganist te zijn. In heel veel ingrediënten zitten namelijk dierlijke producten verwerkt waarvan je het niet eens...
  [naar artikel]
 38. Hoe gezond zijn vleesvervangers nu echt? (30/04/2019 - Metro)
  Nu steeds meer mensen vegetarisch of veganistisch eten, neemt ook het aanbod aan vleesvervangers sterk toe. Vroeger moest je als vegetariër een heuse speurtocht ondernemen om (lekkere) plantaardige alternatieven te vinden. Tegenwoordig is de plantaardige afdeling in de supermarkt bijna even groot als de dierlijke. Maar hoe herken je gezonde vleesvervangers? Als je ervoor kiest om minder of geen dierlijke producten te eten, moet je heel wat keuzes maken. Je kan kiezen voor onbewerkte, pure producten of net voor gerechten die specifiek ontwikkeld zijn voor vegetariërs. Beide categorieën hebben zo hun voor- en nadelen, aan jou om te beslissen wat je verkiest. Natuurlijk… De meest ‘natuurlijke’ vorm van vegetarisme of veganisme bestaat erin om je te beperken tot onbewerkte producten. Dingen zoals noten, eieren (niet geschikt voor de veganisten) en peulvruchten zijn ideaal. Ze bevatten belangrijke voedingsstoffen die eventuele tekorten in je eetpatroon tegengaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ijzer, zink en vitamine B3. Het voordeel van deze producten is dat je niet voor verrassingen komt te staan. Ze bevatten geen toegevoegde suikers of andere stofjes. Dat kan echter ook een nadeel zijn: aan bewerkte vleesvervangers worden vaak levensnoodzakelijke voedingsstoffen toegevoegd om er zeker van te zijn dat je al het nodige binnenkrijgt. … of bewerkt? Zoals we al zeiden, bevatten bereide vleesvervangers vaak toevoegingen die eventuele tekorten opvangen. Bovendien lijken ze soms zo hard op dierlijke producten, dat je haast niet door hebt dat je geen echt vlees of echte melk naar binnen aan het spelen bent. Helaas wordt die overheerlijke smaak vaak bereikt door allerlei ‘rommel’ toe te voegen. Suiker, zout en vetten zijn slechts enkele van de schadelijke stoffen die in bewerkte vleesvervangers kunnen voorkomen. Let bij het kopen van die producten dus goed op de ingrediëntenlijst. Voedingsexpert Sarai Pannekoek geeft wat extra uitleg aan Women’s Health: “Een goede vleesvervanger kenmerkt zich doordat onder andere 20% van de energie uit eiwitten moet komen. En deze moet per 100 gram meer dan 0,8 mg ijzer bevatten, alsook meer dan 0,06 mg vitamine B1 of meer dan 0,24 microgram vitamine B12 per 100 gram.” Let dus goed op tijdens het boodschappen doen! Lees ook : Dit is de eerste vegetarische stad ter wereld Het bericht Hoe gezond zijn vleesvervangers nu echt? verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Is diepvriesfruit even gezond als vers fruit? Voedingsexperte geeft advies en vergelijkt prijzen (02/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vraag je je ook al eens af of het al dan niet beter is om fruit vers of uit de diepvries te consumeren? Diëtiste Sanne Mouha geeft uitleg en...
  [naar artikel]
 40. Oprichter OnlyFans geeft uitleg over pornoban: “Sorry, we konden niet anders” (25/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Oprichter OnlyFans geeft uitleg over pornoban: “Sorry, we konden niet anders” Tim Stokely, oprichter en CEO van OnlyFans, heeft meer uitleg gegeven over de controversiële beslissing van de website om “seksueel expliciete content” vanaf 1 oktober te verbieden. De Brit wijst daarbij de banken als schuldige aan omdat zij dreigden hen als bedrijf te weigeren waardoor OnlyFans zijn creators niet meer zou kunnen uitbetalen. De website OnlyFans is […] Lees dit artikel: Oprichter OnlyFans geeft uitleg over pornoban: “Sorry, we konden niet anders”
  [naar artikel]
 41. Francken geeft parlement uitleg over vrijgelaten sans-papiers met strafblad (19/09/2018 - De Standaard)
  Staatssecretaris Francken komt woensdagnamiddag naar de bevoegde parlementaire commissie om de aanpak van de transmigranten toe te lichten. Francken geeft er ook meer uitleg over de sans-papiers die werden vrijgelaten om plaats te maken voor die transmigranten.
  [naar artikel]
 42. Francken geeft parlement uitleg over vrijgelaten sans-papiers met strafblad (19/09/2018 - De Standaard)
  Staatssecretaris Francken komt woensdagnamiddag naar de bevoegde parlementaire commissie om de aanpak van de transmigranten toe te lichten. Francken geeft er ook meer uitleg over de sans-papiers die werden vrijgelaten om plaats te maken voor die transmigranten.
  [naar artikel]
 43. OPROEP. Heb jij vragen over gezond eten? Stel ze aan diëtist Michaël Sels (09/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maandag lanceert Het Nieuwsblad Plan 500g: de smakelijkste uitdaging om elke dag 500 gram groenten en fruit te eten. Omdat het de kortste weg is naar ­gezond eten, zegt diëtist Michaël Sels. Om de lancering te vieren, komt hij maandagmiddag om 12.30 langs voor een Facebook LIVE-sessie waarin hij al jouw vragen over groenten en fruit beantwoordt. Zijn diepvriesgroenten gezond? Of wat moeten we van smoothies denken? Stel jouw vraag via het formulier hieronder!
  [naar artikel]
 44. “Veganisme valt af te raden voor kinderen” (17/05/2019 - Metro)
  Veganisme is aan een ware opmars bezig. Heel wat mensen weigeren om nog langer dierlijke producten te eten omwille van milieuoverwegingen, ethiek en sociale druk. Dokters waarschuwen nu voor de gevolgen van een veganistisch dieet voor kinderen.  De Académie Royale de Médecine de Belgique heeft een verontrustend rapport over veganisme uitgebracht. De gevolgen van het plantaardige dieet voor kinderen mogen niet onderschat worden. De dokters van de ARMB raden veganisme dan ook af bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen. 3% van de kinderen Veganisten eten alleen plantaardige producten en schrappen dus vlees, zuivel, honing en andere dierlijke ingrediënten van hun menu. Steeds meer mensen worden veganist en in België zou maar liefst 3% van de kinderen opgevoed worden in een veganistische omgeving. En dat is volgens de ARMB geen goed nieuws. Het plantaardige dieet veroorzaakt immers schadelijke tekorten en kinderen die veganistisch worden opgevoed hebben dan ook nood aan constante medische opvolging om problemen te vermijden. Tekorten Door dierlijke ingrediënten uit het dieet van kinderen te schrappen, ontbreekt het hen aan stoffen die essentieel zijn voor de ontwikkeling van het menselijk lichaam. De ARMB wijst onder andere op een tekort aan vitamine D, vitamine B12, calcium en oligo-elementen. Dat tekort kan opgevangen worden door middel van voedingssupplementen, maar vooral bij kinderen vereisen die een goede medische opvolging. Lijden de kinderen toch aan een tekort, dan kan dat concreet volgens de ARMB zorgen voor groeiachterstand, psychomotorische achterstand, ondervoeding… Bovendien kan er zich een teveel aan potassium en vezels voordoen in geval van een plantaardig dieet. “Sommige ontwikkelingen moeten op een exact moment plaatsvinden en als dat niet gebeurt, is het effect onomkeerbaar”, aldus de ARMB. Lees ook : Kersverse veganist? Zo krijg je toch genoeg eiwitten binnen Het bericht “Veganisme valt af te raden voor kinderen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. LIVE. Parket geeft meer uitleg over Operatie 'Schone Handen' (11/10/2018 - De Standaard)
  Het Belgisch voetbal davert op zijn grondvesten. Vanmiddag geeft het federaal parket meer uitleg op een persconferentie. Hier kan u alles vanaf 15 uur live meevolgen.
  [naar artikel]
 46. Live | Steven Van Gucht geeft meer uitleg bij de coronacijfers (22/01/2021 - De Standaard)
  Op weekbasis is het aantal ziekenhuisopnames opnieuw gestegen, met 3 procent. Moeten we ons hierover zorgen maken? Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg op een persconferentie. U kunt die hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 47. KOERS KORT. Geraint Thomas barst van het vertrouwen: “Ik zal top zijn in juli” (06/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nog één kilo moet eraf, en dan zit Geraint Thomas (33) op zijn streefgewicht van 67 kilo. Samen met zijn derde plaats in de Ronde van Romandië van...
  [naar artikel]
 48. Voormalig Afghaans president geeft tekst en uitleg bij zijn vlucht (09/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Voormalig Afghaans president geeft tekst en uitleg bij zijn vlucht Op 15 augustus ontvluchtte de Afghaanse president Ashraf Ghani Afghanistan, waardoor de taliban vrij spel kregen. Enkele weken na deze gebeurtenis richt Ghani een boodschap tot zijn volk en probeert hij zijn gedrag te rechtvaardigen.  “Ik ben het Afghaanse volk uitleg verschuldigd over het feit dat ik Kaboel op 15 augustus abrupt heb verlaten nadat […] Lees dit artikel: Voormalig Afghaans president geeft tekst en uitleg bij zijn vlucht
  [naar artikel]
 49. Live | Is de piek in zicht? Steven Van Gucht geeft uitleg bij de coronacijfers (30/03/2021 - De Standaard)
  Hoewel alle coronaparameters verder stijgen, gebeurt dit trager dan voordien. Is de piek van dit ‘derde golfje’ stilaan in zicht? Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de cijfers op een persconferentie. U kunt de uitleg van Steven Van Gucht hierboven live volgen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.