Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:06 uur

Wintergloed Brugge kan doorgaan onder strikte coronavoorwaarden

VRT NWS

25/11/2021 - 12:11

Wintergloed in Brugge kan morgenavond dan toch van start gaan. Burgemeester, Dirk De fauw (CD&V) en West-Vlaams gouverneur, Carl Decaluwé hebben een compromis bereikt. Op 4 drukke locaties langs het parcours van de lichtwandeling zullen er controles zijn op het Corona Safe Ticket. En je zal overal een mondmasker moeten dragen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gouverneur Decaluwé dreigt met afgelasting Brugse stadswandeling: “Wintergloed mét coronapas of geen Wintergloed” (23/11/2021 - VRT NWS)
  Komende vrijdag start Wintergloed in Brugge, als West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé daar geen stokje voor steekt. “Als Wintergloed geen controle op het Covid Safe Ticket organiseert, mag het niet doorgaan”, stelt hij. Burgemeester van Brugge Dirk De fauw (CD&V) noemt die controles niet nodig en onmogelijk.
  [naar artikel]
 2. Brugge verbiedt raamverkoop op parcours Wintergloed (21/11/2021 - De Standaard)
  De stad wil vermijden dat er te veel mensen blijven stilstaan op het parcours. Ze besliste ook dat zowel de kerstmarkt als het lichtparcours zeker doorgaan. Bezoekers van Wintergloed moeten wel een mondmasker dragen.
  [naar artikel]
 3. Burgemeester en gouverneur sluiten akkoord na dagenlang gekibbel rond Wintergloed: “Met deze maatregelen moet iedereen veilig kunnen genieten” (25/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Brugs burgemeester Dirk De fauw en gouverneur Carl Decaluwé hebben een compromis bereikt over Wintergloed, zo hebben ze bekendgemaakt in een gemeenschappelijk persbericht. De lichtwandeling mag doorgaan, maar dan onder enkele strikte voorwaarden. Zo zal op vier locaties op het Covid Safe Ticket gecontroleerd worden.
  [naar artikel]
 4. Lichtparcours Wintergloed in Brugge tijdelijk afgelast: “Eerst herorganiseren” (29/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het lichtparcours Wintergloed in Brugge gaat vanavond niet door. Gisteren was er zoveel volk dat het niet langer coronaveilig was. “Eerst moeten we bekijken hoe we alles veilig kunnen organiseren”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Ook volgend weekend is er geen Wintergloed. “Dat is het eerste weekend dat winkels opnieuw open zijn, dat krijgt nu even voorrang.”
  [naar artikel]
 5. Burgemeester en gouverneur sluiten akkoord na dagenlang gekibbel rond Wintergloed: “Met deze maatregelen moet iedereen veilig kunnen genieten” (25/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Brugs burgemeester Dirk De fauw en gouverneur Carl Decaluwé hebben na dagenlang gekibbel een compromis bereikt over Wintergloed, zo hebben ze bekendgemaakt in een gemeenschappelijk persbericht. De lichtwandeling mag doorgaan, maar dan onder enkele strikte voorwaarden. “Met deze maatregelen moet iedereen veilig kunnen genieten.”
  [naar artikel]
 6. Dan toch deels controle coronapas op Wintergloed Brugge (24/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  De stad Brugge zou dan toch deels controle voeren op de coronapas op het lichtparcours Wintergloed. Dat bevestigt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) woensdag. De stad maakt woensdagmiddag haar voorstel over aan gouverneur Carl Decaluwé. Die laatste had begin deze week nog geëist dat er gebruik moet gemaakt worden van het Covid Safe Ticket (CST) op Wintergloed.
  [naar artikel]
 7. Kogel is door de kerk: Wintergloed in Brugge gaat door, mits naleven van strenge maatregelen en controles: “We zijn niet blind voor slechte coronacijfers in Brugge” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wintergloed in Brugge gaat door, dat zijn burgemeester Dirk De fauw (CD&V) en gouverneur Carl Decaluwé donderdagochtend overeengekomen. Wél zijn er enkele strikte voorwaarden voorzien. Op vier strategische locaties langs het parcours worden CST-controles uitgevoerd én alles is afhankelijk van eventuele verstrengingen op federaal niveau. “We zijn niet blind voor de slechte coronacijfers in Brugge", reageert burgemeester Dirk De fauw.
  [naar artikel]
 8. Gouverneur eist coronapas tijdens Wintergloed in Brugge, “anders laat ik evenement niet plaatsvinden”. Burgemeester noemt het ‘bijna onmogelijk’ (22/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé eist dat er op het lichtparcours Wintergloed in Brugge gebruik wordt gemaakt van het Covid Safe Ticket (CST). Decaluwé beschouwt Wintergloed als een evenement, waardoor het gebruik van het CST en het dragen van een mondmasker verplicht zouden zijn. Brugge heeft nu nog enkele dagen tijd om een oplossing te zoeken, al zijn ze daar niet geneigd de gouverneur blindelings te volgen.
  [naar artikel]
 9. Tweede editie Wintergloed Brugge: "We hebben nood aan licht in deze donkere coronatijden" (12/11/2020 - VRT NWS)
  Van 27 november tot 10 januari kan je in Brugge weer genieten van Wintergloed, een lichtwandeling door de stad. Door corona wordt het wel een aangepaste editie, zonder ijspiste, winterbar en kerstmarkt.
  [naar artikel]
 10. Lichtinstallatie bezwijkt in Brugge onder felle rukwinden (09/12/2019 - De Standaard)
  Het stormweer van maandag heeft lelijk huisgehouden in Brugge. Naast enkele schadegevallen in de stad liep ook een gloednieuwe lichtinstallatie van het lichtparcours Wintergloed onherstelbare schade op.
  [naar artikel]
 11. Genkse lichtinstallatie bezwijkt in Brugge onder felle rukwinden (09/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het stormweer van maandag heeft lelijk huisgehouden in Brugge. Naast enkele schadegevallen in de stad liep ook een gloednieuwe lichtinstallatie van het lichtparcours Wintergloed onherstelbare schade op.
  [naar artikel]
 12. Lichtinstallatie Wintergloed Brugge onherstelbaar beschadigd door hevige rukwinden (09/12/2019 - Metro)
  Het stormweer van maandag heeft lelijk huisgehouden in Brugge. Naast enkele schadegevallen doorheen de stad, liep ook de gloednieuwe lichtinstallatie van het lichtparcours Wintergloed onherstelbare schade op. Het lichtparcours kwam ook een tijdlang zonder stroom te zitten. Door hevige rukwinden was er op verschillende plaatsen schade in Brugge. De grootste schade werd aangericht aan een lichtinstallatie langs het lichtparcours van Wintergloed. In de fontein in het Koning Albert 1-park werd het werk volledig vernield door de rukwinden. De installatie werd nochtans berekend en gemaakt om in normale weersomstandigheden optimaal te functioneren. Het Genkse bureau Painting with Light, dat het lichtconcept uittekende en ook installeerde, haalde de installatie uiteindelijk uit het water. Painting with Light kijkt zo snel mogelijk voor een alternatieve invulling. Voor de rest bleef de schade in Brugge beperkt. “In de Galbertuslaan kwam een stelling los en in het Waggelwaterpark viel een boom om. Verder bleef de schade beperkt tot kleinere zaken”, aldus Lien Depoorter van de lokale politie Brugge. bron: Belga Het bericht Lichtinstallatie Wintergloed Brugge onherstelbaar beschadigd door hevige rukwinden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Te druk in Brussel en Brugge last lichtspektakel tijdelijk af: “Blijf weg” (29/11/2020 - Metro)
  De burgemeester van Brugge Dirk De Fauw (CD&V) heeft beslist om het lichtspektakel Wintergloed vanavond en volgend weekend niet te laten doorgaan. Gisteren lokte het evenement immers te veel bezoekers, waardoor het niet coronaproof kon verlopen. Ook de burgemeester van de stad Brussel stelde vast dat er dit weekend te veel volk was in de hoofdstad. Het lichtfestival Wintergloed in Brugge lokte gisteren zeker 10.000 bezoekers, schat burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “En dat is te veel”, vertelt de burgemeester aan Het Journaal. Na het overleg van vanmorgen heeft de burgemeester dan ook beslist om het festival vanavond en volgend weekend niet te laten doorgaan. “We moeten nog een aantal praktische zaken regelen en dat lukt niet tegen vanavond. Volgend weekend is dan het eerste winkelweekend, dus we vrezen dat de twee samen een te grote volkstoeloop zal veroorzaken. We gaan zien hoe het loopt en dan kan het na volgend weekend weer samen gebeuren.” “Het is drastisch”, geeft de Fauw toe. “Maar Wintergloed loopt tot 10 januari, dus je hoeft je niet te haasten om deze of volgende week te komen. Bij 3.000 à 4.000 bezoekers kan het perfect veilig verlopen.” De tweede editie van Wintergloed startte vrijdag in de Brugse binnenstad. Op tien locaties in het centrum zijn lichtinstallaties geplaatst, onder meer op de Vismarkt, op ’t Zand en aan de Dijve. Brugge – Belga / M. Tijssens Kerstverlichting Brussel lokt te veel volk In Brussel lokten de kerstverlichting en de kerstboom op de Grote Markt ook veel volk. “Veel mensen kwamen vandaag naar het centrum van Brussel. Spijtig genoeg te veel mensen op hetzelfde moment”, tweette burgemeester Philippe Close zaterdagavond. Hij riep iedereen op om de coronaregels te respecteren. “We moeten allemaal samen onze inspanningen volhouden”, klonk het.   Dit bericht bekijken op Instagram   Een bericht gedeeld door MTH (@taher_mth) Lees ook : Van Gucht: “Mogelijk ook na vaccinatie nog in quarantaine” Het bericht Te druk in Brussel en Brugge last lichtspektakel tijdelijk af: “Blijf weg” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Politie sluit toegangswegen naar Brugge even af door drukte op Wintergloed (02/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Brugse politie heeft zaterdagavond enkele toegangswegen naar de binnenstad tijdelijk afgesloten door de drukte op Wintergloed. Al bij al leek het evenement op één van de laatste vakantiedagen echter minder volk te trekken dan afgelopen week. Toen was het bij momenten over de koppen lopen.
  [naar artikel]
 15. Grote drukte op en naar Wintergloed in Brugge: "We vragen de mensen om niet allemaal dit weekend te komen" (28/11/2020 - VRT NWS)
  De politie van Brugge roept mensen op om vanavond niet meer naar het lichtfestival Wintergloed te komen. Op de invalswegen naar het stadscentrum staan lange files en ook in de binnenstad is het over de koppen lopen. "Het spektakel is nog tot 10 januari te bewonderen. We vragen de mensen om niet allemaal dit weekend te komen", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).
  [naar artikel]
 16. Eendaagse festivals mogen dan toch onder strikte voorwaarden doorgaan in Nederland (02/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland mogen eendaagse festivals na 13 augustus weer doorgaan, maar wel onder strenge voorwaarden. De regering had festivals tijdelijk verboden wegens de snelle toename van het aantal besmettingen, maar sommige evenementen zonder vaste zitplaatsen mogen toch weer doorgaan. Dat maakte aftredend premier Mark Rutte bekend.
  [naar artikel]
 17. Vijf Club Brugge-supporters voor onderzoeksrechter: man (42) uit Wetteren vrijgelaten onder strikte voorwaarden (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf verdachten van de aanval op Guido De Pauw (63), de voetbalsupporter van Manchester City die aangevallen werd op de snelwegparking langs de E40 na de match tegen Club Brugge, moeten vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Ondertussen raakte al bekend dat één man, een 42-jarige uit Wetteren, werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden.
  [naar artikel]
 18. Twee Club Brugge-supporters onder strikte voorwaarden vrijgelaten na agressie tegen Manchester City-fan (22/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De twee Club Brugge-supporters die betrokken waren bij de agressie tegen een fan van Manchester City op de parking langs de E40 in Drongen zijn onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Het gaat om de 21-jarige man die de sjaal van het slachtoffer had afgenomen en de 23-jarige man die de slag had gegeven.
  [naar artikel]
 19. “Ik zal stadspoorten moeten sluiten”: burgemeester en gouverneur kibbelen over Brugse winterwandeling (24/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ze kennen elkaar al een slordige 25 jaar, maar nu staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Dirk De fauw (CD&V), burgemeester van Brugge, en West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé raken het maar niet eens over hoe Wintergloed, een ‘lichtbelevingswandeling’ door de stad, kan plaatsvinden onder de huidige coronamaatregelen. “Als Carl beslist dat het niet kan doorgaan, dan moet ik de stadspoorten sluiten”, zegt De fauw.
  [naar artikel]
 20. Antwerpse gouverneur Cathy Berx strenger dan overheid: grote indoor-evenementen kunnen alleen doorgaan onder strikte voorwaarden (11/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx zal de aanbeveling tot verbod op indoorevenementen van meer dan duizend aanwezigen woensdag in een reglement gieten. Van dat verbod kan onder strikte voorwaarden worden afgeweken, maar de organisator zal over heel goede papieren moeten beschikken om de gouverneur te overtuigen. Dat liet Berx woensdag verstaan in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 21. Mag Brugse winterwandeling nu wel of niet plaatsvinden? Burgemeester en gouverneur raken het niet eens: “Als het niet mag, zal ik de stadspoorten moeten sluiten” (24/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ze kennen elkaar al een slordige 25 jaar, maar nu staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Dirk De fauw (CD&V), burgemeester van Brugge, en West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé raken het maar niet eens over hoe Wintergloed, een ‘lichtbelevingswandeling’ door de stad, kan plaatsvinden onder de huidige coronamaatregelen. “Als Carl beslist dat het niet kan doorgaan, dan moet ik de stadspoorten sluiten”, zegt De fauw.
  [naar artikel]
 22. Knokke-Heist maakt geen reclame meer voor haar lichtfestival na stormloop in Brugge (30/11/2020 - VRT NWS)
  De reclamecampagne voor het lichtkunstfestival “Light ART” in Knokke-Heist wordt stopgezet. Het gemeentebestuur denkt ook na over extra veiligheidsmaatregelen. Afgelopen weekend werd Brugge overrompeld bij de opening van het lichtfestival Wintergloed.
  [naar artikel]
 23. Vrouw die haar vijf kinderen vermoordde mag vrijkomen onder strikte voorwaarden (18/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Geneviève Lhermitte wordt onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Dat heeft de strafuitvoeringsrechtbank beslist. De vrouw mag de gevangenis wel pas...
  [naar artikel]
 24. Vrouw die haar vijf kinderen vermoordde onder strikte voorwaarden vrijgelaten (18/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Geneviève Lhermitte wordt onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Dat heeft de strafuitvoeringsrechtbank beslist. Volgens Le Soir mag ze de...
  [naar artikel]
 25. Naakte trucker vrijgelaten onder strikte voorwaarden (16/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De naakte vrachtwagenchauffeur die vrijdagavond een monstercrash veroorzaakte in Bierbeek is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte...
  [naar artikel]
 26. Opnieuw zéér druk in Brugse binnenstad: duizenden wandelaars brengen bezoek aan Wintergloed (30/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Woensdagavond was het voor de tweede avond op rij bijzonder druk in de Brugse binnenstad. Duizenden mensen kwamen een bezoekje brengen aan Wintergloed. Stewards leidden alles in goede banen om zoveel als mogelijk te vermijden dat er filevorming ontstond.
  [naar artikel]
 27. “Blijf vanavond weg uit Brugge”: politie roept mensen op thuis te blijven na volkstoeloop richting lichtfestival (28/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van Brugge roept mensen op om deze avond niet meer naar Wintergloed - het lichtfestival van Brugge - te komen. Op de invalswegen naar het centrum staan lange files en ook in de binnenstad is het over de koppen lopen. “Het spektakel is nog tot 10 januari te bewonderen. We vragen de mensen om niet allemaal dit weekend te komen", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).
  [naar artikel]
 28. “We zijn een eigengereid volkje”: viroloog Marc Van Ranst over de volkstoeloop in Brugge en Brussel (30/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Brugge was het zaterdagavond zo druk voor het lichtfestival Wintergloed dat het niet langer coronaproof was. Ook op de Brusselse Grote Markt was er te veel volk. Viroloog Marc Van Ranst (55) houdt zijn hart vast voor wanneer de winkels straks opengaan.
  [naar artikel]
 29. ‘We zijn een eigengereid volkje’: viroloog Marc Van Ranst over de volkstoeloop in Brugge en Brussel (30/11/2020 - De Morgen)
  In Brugge was het zaterdagavond zo druk voor het lichtfestival Wintergloed dat het niet langer coronaproof was. Ook op de Brusselse Grote Markt was er te veel volk. Viroloog Marc Van Ranst (55) houdt zijn hart vast voor wanneer de winkels straks opengaan.
  [naar artikel]
 30. “Blijf vanavond weg uit Brugge”: politie roept mensen op thuis te blijven na volkstoeloop richting Brugs lichtfestival (28/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van Brugge roept mensen op om deze avond niet meer naar Wintergloed - het lichtfestival van Brugge - te komen. Op de invalswegen naar het centrum staan lange files en ook in de binnenstad is het over de koppen lopen. “Het spektakel is nog tot 10 januari te bewonderen. We vragen de mensen om niet allemaal dit weekend te komen", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).
  [naar artikel]
 31. Dader die hakenkruisen tekende vrij onder strikte voorwaarden (18/12/2019 - De Standaard)
  De man die in het Oost-Vlaamse Denderleeuw hakenkruisen aanbracht op onder meer woningen, is opgepakt door de lokale politie. De onderzoeksrechter liet de 61-jarige man vrij onder strikte voorwaarden. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 32. Geneviève Lhermitte, vrouw die haar vijf kinderen vermoordde, mag vrijkomen onder strikte voorwaarden (18/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Geneviève Lhermitte wordt onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Dat heeft de strafuitvoeringsrechtbank beslist. De vrouw mag de gevangenis wel pas...
  [naar artikel]
 33. Baas van Australian Open: “Toernooi kan doorgaan, maar quarantaineregels moeten soepeler” (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Craig Tiley heeft er als baas van de Australian Open het volste vertrouwen in dat zijn toernooi begin volgend jaar kan doorgaan. Een voorwaarde is wel dat de tennissers geen al te strikte quarantaineregels krijgen opgelegd.
  [naar artikel]
 34. Herexamens VUB verlopen opnieuw onder strikte voorwaarden (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Net zoals de examenperiode van de eerste zittijd in juni zal de tweede zittijd die op maandag 10 augustus start onder strikte voorwaarden verlopen...
  [naar artikel]
 35. Gemeenteraad vergadert opnieuw met publiek op maandag 30 augustus (21/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na meer dan anderhalf jaar digitaal vergaderen, komt de gemeente- en OCMW-raad opnieuw fysiek samen. Dat gebeurt onder strenge coronavoorwaarden op maandag 30 augustus om 20 uur in de foyer van het Cultureel Centrum, Aan de Engelse Hof.
  [naar artikel]
 36. ‘Kopschopper-video’: vierde verdachte (15) mag naar huis onder strikte voorwaarden (10/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De 15-jarige die gisteren werd opgepakt wegens zijn betrokkenheid bij de diefstal met geweld in premetrostation Astrid, mag naar huis onder strikte voorwaarden. Dat heeft de jeugdrechter in Antwerpen woensdag beslist.
  [naar artikel]
 37. De winkels mogen weer open, maar onder strikte voorwaarden: hoeveel klanten mogen er binnen? Moet je een afspraak maken? En wat met contactberoepen? (27/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Overlegcomité zal vandaag goed nieuws brengen voor de winkeliers. Ze mogen hoogstwaarschijnlijk hun zaak op 1 of 2 december opnieuw openen. Al zal dat onder strikte voorwaarden zijn.
  [naar artikel]
 38. Match tussen Club Brugge en Eupen kan doorgaan, slechts 6 Panda’s testen nog positief (24/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De wedstrijd tussen Club Brugge en Eupen van komende zaterdag kan gewoon doorgaan. Na de corona-uitbraak bij de Oostkantonners zijn er nog slechts zes spelers besmet. Het is al van 6 december geleden dat Eupen nog een wedstrijd kon spelen.
  [naar artikel]
 39. Het regent afgelastingen in de paardensport maar “profconcours kunnen wél veilig” (28/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook in de paardensport regende het de voorbije dagen afgelastingen. Enkel profwedstrijden en concours voor deelnemers tot 12 jaar kunnen - onder strikte voorwaarden - nog doorgaan. “Trainen mag wel, outdoor en maximaal met vier”, aldus Lode Ceyssens.
  [naar artikel]
 40. Rusthuis in Bekkevoort laat al weken bezoek toe onder strikte voorwaarden (16/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het woon-zorgcentrum Hof ter Heyde in Bekkevoort laat al enkele weken in bepaalde omstandigheden een familielid toe, bij bewoners die minder eten dan voorheen. Dat gebeurt onder strikte voorwaarden en begeleiding.
  [naar artikel]
 41. De Plas onder zeer strikte voorwaarden opnieuw open vanaf zondag (14/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Plas in Houthalen-Helchteren mag vanaf komende zondag onder strikte voorwaarden de deuren weer openen. Dat besliste burgemeester Alain Yzermans na overleg met de gouverneur, politie en fractieleiders.
  [naar artikel]
 42. Verdachte van vluchtmisdrijf in Beringen onder strikte voorwaarden vrijgelaten (18/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De 44-jarige man uit Leopoldsburg, die maandagavond in de Gaston Oomslaan in Beringen twee voetgangers van 17 en 18 jaar aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, is woensdag bij de onderzoeksrechter in Hasselt moeten verschijnen. De onderzoeksrechter besliste om de man onder strikte voorwaarden vrij te laten. Na zijn arrestatie maandagavond bleek dat de man onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten. Hij legde een positieve ademtest af.
  [naar artikel]
 43. Erika Vlieghe: “Winkels openen? Onder strikte voorwaarden. Grote of kleine feesten? Neen” (27/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Erika Vlieghe vindt dat winkels “onder strikte voorwaarden” de deuren in december weer zouden kunnen openen. Dat heeft ze vrijdagochtend gezegd op Radio 1.
  [naar artikel]
 44. Hakenkruisen in Denderleeuw: dader opgepakt en vrijgelaten onder strikte voorwaarden (18/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De man die in het Oost-Vlaamse Denderleeuw hakenkruisen aanbracht op onder meer woningen, is opgepakt door de lokale politie, maar later door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 45. Hakenkruisen in Denderleeuw: dader opgepakt en vrijgelaten onder strikte voorwaarden (18/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  De man die in het Oost-Vlaamse Denderleeuw hakenkruisen aanbracht op onder meer woningen, is opgepakt door de lokale politie, maar later door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 46. Erika Vlieghe: “Winkels openen? Onder strikte voorwaarden. Feesten? Neen” (27/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Erika Vlieghe vindt dat winkels “onder strikte voorwaarden” de deuren in december weer zouden kunnen openen. Dat heeft ze vrijdagochtend gezegd op Radio 1.
  [naar artikel]
 47. Mogelijke gaybashing in Oudenaarde: twee verdachten vrijgelaten onder strikte voorwaarden (19/05/2021 - De Morgen)
  Twee minderjarige jongens die verdacht worden van geweld tegen een jongen in een mogelijk geval van gaybashing en de diefstal van een regenboogvlag, zijn vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat heeft de jeugdrechter in Oudenaarde vandaag beslist.
  [naar artikel]
 48. Jeugdkampen in Limburg in de sneeuw én met coronaregels: "Grote puzzel voor alle organisaties" (07/04/2021 - VRT NWS)
  In Zonhoven, Zutendaal en Hasselt vinden op dit moment kampen plaats, georganiseerd door Wakasa Jongerenkampen. Onder enkele strikte regels, zoals bubbels van 10 kinderen en zoveel mogelijk buiten, kunnen de jeugdkampen deze paasvakantie gelukkig wel nog doorgaan.
  [naar artikel]
 49. LIVE. België betaalt 4,27 miljoen euro voor nutteloos medicijn - Waalse en Brusselse muziekfestivals willen helpen bij vaccinatiecampagne (30/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Brugge is het lichtspektakel Wintergloed zaterdagavond niet doorgegaan, ook volgend weekend wordt het afgelast. Dat heeft de stad beslist na de grote drukte die ontstaan was. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.