Amper zes maanden na de langverwachte opening van staminee en brasserie Fortuin valt de nieuwbouw al in de prijzen. Met een score van 13,50 op 20 is de zaak voor Gault&Millau de brasserie van het jaar. Het is duidelijk dat Kontich en omstreken snakten naar de keuken van chef-kok Stijn Rotthier (30). [naar artikel]
Nog nooit werd er een schuimpje geserveerd, de gerechten hebben geen ‘eigen twist’. Brasserie Rubens zweert bij grootmoeders keuken. Goeie vol-au-vent, perfect gebakken zeetong. Na 96 jaar heeft ook Gault&Millau dat gezien. De oude dame op de dijk van Knokke staat voor het eerst in de gids. “Een totale verrassing”, zegt zaakvoerder Maxime Vandeperre. “Maar het is een fijne gedachte dat de gids ook onze soort keuken apprecieert.” [naar artikel]
Met 32.000 gedrukte restaurantgidsen breekt Gault&Millau zijn eigen record met 5.000. Hij schotelt ons een rijke editie voor Antwerpen voor met de Chef van het Jaar (Thierry Theys van restaurant Nuance in Duffel), de Brasserie van het Jaar (Ciro’s in Antwerpen), de Gastheer van het jaar (Jonas Kellens van Dim Dining in Antwerpen), de Sterkste Binnenkomer (Hertog Jan in Antwerpen) en een stijger die zich nieuw aan de Top mag noemen (Dôme in Antwerpen). [naar artikel]
Joost Arijs in Gent, Jérôme Grimonpon in Brussel en Ariqua Denis in Andenne werden uitgeroepen tot chocolatier van het jaar door restaurantgids Gault&Millau. [naar artikel]
Restaurantgids Gault&Millau heeft drie Belgische chocolatiers uitgeroepen tot ‘Chocolatier of the Year’. Het gaat om Zuut in Leuven, Frederic Blondeel uit Brussel en Sigoji in het Waalse Ciney. De chocolademakers zijn het ‘neusje van de chocolade’, klinkt het bij Gault&Millau, die de titel voor de eerste keer toekent. [naar artikel]
De voorbije maanden kreeg Peter Goossens’ kustbrasserie in het Knokse vijfsterrenhotel La Réserve verrassend veel negatieve recensies. Ook onze journalist keerde na een bezoek teleurgesteld terug. Maar nu klaart de hemel weer op, want het restaurant krijgt van Gault&Millau een score van 14,5 op 20, zo bleek dinsdag in primeur tijdens de voorstelling van de lokale gids van Knokke-Heist. “We brachten verschillende bezoeken”, zegt Johan Mergaert, die zetelt in het directiecomité van Gault & Millau. Dit is hun oordeel. [naar artikel]
Thierry Theys van restaurant Nuance in Duffel is door Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Chef van het jaar’. De negentiende editie van de restaurantgids werd maandag virtueel voorgesteld. Bekijk een overzicht van de beste restaurants op de kaart onderaan het artikel. [naar artikel]
Christophe Pauly van Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot, is uitgeroepen tot "Chef van het jaar 2021" volgens Gault-Millau. Want ook in dit voor restaurants erg moeilijke corona-jaar komt hij uit: de nieuwe gids van Gault&Millau. Vaste waarden Bon-Bon uit Sint-Pieters-Woluwe en Hof van Cleve uit Kruisem behouden hun topscore van 19,5 op 20. "Dé Nieuwkomer van het jaar", met een score van 16/20, is Le Pristine van Sergio Herman in Antwerpen. In dat artikel ontdekt u alle Belgische toprestaurants volgens Gault&Millau. [naar artikel]
De voorbije maanden kreeg Peter Goossens’ kustbrasserie in het Knokse vijfsterrenhotel La Réserve verrassend veel negatieve recensies. Ook onze journalist keerde na een bezoek teleurgesteld terug. Bij culinaire gids Gault&Millau denken ze daar helemaal anders over, zo bleek dinsdag in primeur tijdens de voorstelling van de lokale gids van Knokke-Heist, die La Rigue een score van 14,5 op 20 toekent. “De hand van Peter Goossens is zeer zichtbaar”, zegt Johan Mergaert, die zetelt in het directiecomité van Gault&Millau. [naar artikel]
Morgen vindt de uitreiking van de nieuwste Gault&Millau-gids plaats. Restaurants merken vaak de impact van een Michelinster op hun populariteit, maar merken ze dat ook bij Gault&Millau? Hoe moet je zo’n score als klant interpreteren? En zijn chefs er blij mee als ze een punt zien stijgen? Chef Davy Devlieghere (33) van restaurant Julien in Lievegem, chef Nathan Van Echelpoel (34) van restaurant Nathan in Antwerpen en Marc Declerck, CEO van Gault&Millau, leggen uit. [naar artikel]
Op maandag 8 mei vond de zesde editie van de Gault&Millau Culinary Innovators Awards plaats in de Verbeke Foundation in ons land. Meer dan 100 innovatieve bedrijven, personen en organisaties werden geselecteerd als kandidaat voor een award in één van de acht categorieën met oog op een mooie, culinaire toekomst. Chef Bart De Pooter werd uitgeroepen tot ‘Entrepreneur of the Year 2023'. Ontdek hier alle winnaars. [naar artikel]
Christophe Pauly, van het restaurant Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot in de provincie Luik, is door Gault & Millau Belux uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De beste restaurants zijn opnieuw Hof van Cleve in Kruisem en Bon-Bon in Sint-Pieters-Woluwe. [naar artikel]
Voor het zevende jaar op rij bekroonde Gault&Millau de beste gerechten en foodconcepts op Tomorrowland. Vier totaal verschillende eet -en drankstands kwamen als winnaar uit de bus. Onze reporter nam de proef zelf op de som en vroeg of de People of Tomorrow het met Gault&Millau eens waren. [naar artikel]
Geen andere Belgische provincie wordt zo vaak vermeld in de nieuwe uitgave van Gault&Millau dan Antwerpen en de provincie telt ook maar liefst 32 restaurants die voor het eerst zijn opgenomen in de gids. 28 Antwerpse chefs krijgen dan weer een hogere quotering dan vorig jaar. Dat bleek bij de bekendmaking van de gids maandagnamiddag in Brussel. “Je kan het niet bedenken of het bestaat in Antwerpen”, zegt Marc Declerck, CEO van Gault&Millau. [naar artikel]
Eigenlijk wilde hij een bekend schrijver worden. Maar we zullen Christian Millau altijd blijven herinneren als de man van de culinaire gids Gault&Millau. Christian Millau is op zijn 88ste overleden. [naar artikel]
In Brussel is de eerste Belgische wijngids van Gault&Millau voorgesteld die de beste wijnen van ons land bundelt. Van de tien provincies is Limburg met 22 (van de 82) beoordeelde domeinen en 12 (van de 42) onderscheidingen de absolute primus. “Limburg is een pionier in de Belgische wijnwereld”, zegt Marc Declerck, CEO van Gault&Millau. [naar artikel]
Bert Meewis van Restaurant Slagmolen in Oudsbergen is door de restaurantgids Gault&Millau bekroond tot Chef van het Jaar 2020. Vanmiddag werd de... [naar artikel]
Ook verschillende Limburgse restaurants gingen met een gegeerde Gault&Millau Award aan de haal. In onderstaande tabel vind je alle Limburgse restaurants terug, met de best scorende eetplekken voorop. Karlijn Libbrecht (Opglabbeek) van de Slagmolen werd bekroond met de titel 'Gastvrouw van het Jaar' en Peppe Giacomazza (La Botte in Genk) werd uitgeroepen tot 'Italiaan van het Jaar' [naar artikel]
Restaurantgids Gault&Millau heeft maandag de gids voor 2023 voorgesteld. Bovenaan het lijstje - met de hoogste scores - prijken restaurants als Hof van Cleve en The Jane. Maar wat kost een menu bij de crème de la crème van de horeca en wat krijg je ervoor? [naar artikel]
Johan Segers is door Gault&Millau uitgeroepen tot vakman van het jaar 2018. Vandaag stelt de organisatie ook haar nieuwe gids voor, met de nieuwe vermeldingen en scores voor de toprestaurants. [naar artikel]
Lees dit artikel: Knokke wordt eerste stad ter wereld met eigen culinaire gids van Gault&Millau De citymarketing van Knokke-Heist draait op volle toeren. De meest exclusieve badstad aan onze kust krijgt als eerste stad een eigen gastronomische gids van Gault&Millau. Volgens Gault&Millau gaat het om een wereldprimeur. “Geen enkele andere gemeente over de hele wereld heeft een eigen culinaire Gault&Millau gids met een selectie van de betere adressen uit de […] Lees dit artikel: Knokke wordt eerste stad ter wereld met eigen culinaire gids van Gault&Millau [naar artikel]
Het Gebaar van Roger van Damme en ‘t Zilte van Viki Geunes zijn opnieuw de Antwerpse koplopers in de nieuwe gids van Gault&Millau, die maandagmiddag werd voorgesteld. Zij scoren opnieuw 18 op 20. Peter Goossens blijft de onbetwiste koning van de Gault&Millau: zijn restaurant Hof van Cleve krijgt voor het vijftiende jaar de hoogste score van 19.5 op 20. [naar artikel]
Dominique Persoone en zijn zoon Julius hebben de titel van ‘Chocolatier van het jaar Vlaanderen’voor 2023 te pakken met hun zaak The Chocolate Nation. Dat maakte Gault&Millau vandaag bekend. “Ik word er stil van, en dat heb ik niet vaak”, klinkt het bij Dominique na de bekendmaking. [naar artikel]
AZ Groeninge krijgt na verschillende preofanalyses een kwaliteitslabel van Gault&Millau voor patiëntenmaaltijden. “De erkenning van de hoge kwaliteit van de patiëntenmaaltijden in az Groeninge is het gevolg van een sterk toegenomen engagement in de ziekenhuissector om dat belangrijke aspect in de zorgverstrekking letterlijk drie keer per dag bovenaan de agenda te zetten”, klinkt het bij Gault&Millau. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.