De voorbije maanden kreeg Peter Goossens’ kustbrasserie in het Knokse vijfsterrenhotel La Réserve verrassend veel negatieve recensies. Ook onze journalist keerde na een bezoek teleurgesteld terug. Bij culinaire gids Gault&Millau denken ze daar helemaal anders over, zo bleek dinsdag in primeur tijdens de voorstelling van de lokale gids van Knokke-Heist, die La Rigue een score van 14,5 op 20 toekent. “De hand van Peter Goossens is zeer zichtbaar”, zegt Johan Mergaert, die zetelt in het directiecomité van Gault&Millau. [naar artikel]
La Rigue, het nieuwe restaurant van topchef Peter Goossens in Knokke-Heist, werd voor de eerste keer beoordeeld door Gault&Millau. En het heeft de inspecteurs duidelijk gesmaakt. Met 14,5/20 krijgen Goossens en co. – ondanks eerdere bakken kritiek – meteen een mooie score. Al kaarten ook zij nog werkpuntjes aan. [naar artikel]
La Rigue, het nieuwe restaurant van topchef Peter Goossens in Knokke-Heist, werd voor de eerste keer beoordeeld door Gault&Millau. En het heeft de inspecteurs duidelijk gesmaakt. Met 14,5/20 krijgen Goossens en co - ondanks eerdere bakken kritiek - meteen een mooie score. Al kaarten ook zij nog werkpuntjes aan. “Maar je herkent de hand van Goossens”, klinkt het. [naar artikel]
Peter Goossens van “Hof van Cleve” werd gelauwerd. De Gault&Millau-Gids is 15 jaar oud en evenveel keren, 15 maal op rij dus(!) haaldde Goossens een score van 19.5/20. Hij is de enige chef die deze score 15 jaar lang behaald heeft. Enkel Christophe Hardiquest van Bon-Bon komt eventjes in de buurt, met nu al voor de derde keer een 19,5. [naar artikel]
Het Gebaar van Roger van Damme en ‘t Zilte van Viki Geunes zijn opnieuw de Antwerpse koplopers in de nieuwe gids van Gault&Millau, die maandagmiddag werd voorgesteld. Zij scoren opnieuw 18 op 20. Peter Goossens blijft de onbetwiste koning van de Gault&Millau: zijn restaurant Hof van Cleve krijgt voor het vijftiende jaar de hoogste score van 19.5 op 20. [naar artikel]
Wat scheelt er met La Rigue? Bij de opening kregen alle gerechten van Luc Bellings nog een 10 op 10, maar twee maand later krijgt Peter Goossens’ kustbrasserie in het Knokse vijfsterrenhotel La Réserve verrassend veel negatieve recensies. Onze journalist ging afgelopen week zelf nog eens poolshoogte nemen en keerde teleurgesteld terug. Peter Goossens betreurt ons volgens hem “te vroege” bezoek, maar belooft meteen beterschap. “Dit is geen fabriek waar je aan knopjes moet draaien.” [naar artikel]
Peter Goossens kaapt al voor de twintigste keer op rij de hoogste score in de Gault&Millau-gids weg. Hij haalt met Hof van Cleve een 19,5 op 20. Een 20 op 20 werd nog nooit gegeven, want perfectie bestaat niet volgens de restaurantgids. [naar artikel]
Dat wordt wennen. Waar achter ‘Hof van Cleve’ 20 jaar lang de bijna-perfecte 19,5 op 20 blonk, prijkt het beste restaurant van ons land voortaan scoreloos in de nieuwe Gault&Millau. Waarom maakte de gastronomische gids die beslissing? Zit het nakende afscheid van Peter Goossens er voor iets tussen? En volgt Michelin? “Ik twijfel er geen seconde aan dat Goossens onze beslissing zal begrijpen.” [naar artikel]
Amper zes maanden na de langverwachte opening van staminee en brasserie Fortuin valt de nieuwbouw al in de prijzen. Met een score van 13,50 op 20 is de zaak voor Gault&Millau de brasserie van het jaar. Het is duidelijk dat Kontich en omstreken snakten naar de keuken van chef-kok Stijn Rotthier (30). [naar artikel]
20 keer kregen Peter Goossens (59) en zijn Hof van Cleve in Kruishoutem de maximumscore van 19,5 op 20. Maar in de gids voor 2024 krijgt het driesterrenrestaurant géén punten. “Punten afnemen was ook geen optie”, zegt Gault&Millau-CEO Marc Declerck. [naar artikel]
Chambre Separée en Zet’joe, de nieuwe restaurants van topchefs Kobe Desramaults en Geert van Hecke, hebben hun entree niet gemist. De nieuwe gids van Gault&Millau, die maandagmiddag werd voorgesteld, bekroont hen met respectievelijk een 17.5 en een 17 op 20. Peter Goossens blijft de onbetwiste koning van de Gault&Millau: zijn restaurant Hof van Cleve krijgt voor het vijftiende jaar de hoogste score van 19.5 op 20. [naar artikel]
Het kind heeft een naam gekregen: de nieuwe brasserie van Peter Goossens (59) in het gerenoveerde Knokse luxehotel La Réserve zal La Rigue heten. Goossens gaat voor absolute topkwaliteit en wil de beste garnaalkroketten van de kust en ver daarbuiten serveren: “Ik zit al aan mijn 18de proefrecept.” Wij gingen op exclusief bezoek en lieten ons rondleiden in de nieuwe zaak. [naar artikel]
Al sinds 2004 kaapt Hof van Cleve de hoogste score van 19,5/20 weg in de Gault&Millau-gids. Naast topchef Peter Goossens staat de fantastische gastheer Serge Sierens (40), die dit jaar ook de titel van ‘Gastheer van het Jaar 2023' kreeg van Gault&Millau. Wie is Serge Sierens, die al 20 jaar in het beste restaurant van België werkt? “Het was als jongeman mijn droom om deel uit te maken van een sterrenzaak.” [naar artikel]
Nog een maand en dan is het einde verhaal voor Peter Goossens (59) in zijn Hof van Cleve. De sterrenchef blijft de plak zwaaien in zijn Knokse brasserie La Rigue, dat wat geplaagd is door slechte kritieken. Maar de pitbull van de Belgische gastronomie voelt de ‘keukenklok’ tikken en moet leren loslaten, voor het eerst. “Stoppen? Nee, nee, ik kan dat niet. Ik zal nooit stoppen.” [naar artikel]
Enkele Bentleys en Rolls-Royces vlak voor de deur, wat exemplaren van Delvaux en Louis Vuitton op het bijzettafeltje. Ook ‘le grand chique’ uit Knokke en omstreken tekende vanmiddag massaal aanwezig in het vernieuwde Knokse luxehotel ‘La Réserve’ om er de veelbesproken brasserie van Peter Goossens eindelijk in alle mogelijke geuren en kleuren te kunnen keuren. Ook wij wisten in ‘La Rigue’ een tafeltje te bemachtigen voor de eerste shift van de allereerste dag. Terwijl grote baas Bart Versluys de hele tijd discreet toekeek vanop een barkruk, kirden de tafelgasten van verbazing, verrukking en vakmanschap in de derde graad. Net als wij. Tot we de rekening kregen. [naar artikel]
Volgens Gault&Millau is Boury het beste restaurant van België en Luxemburg. Dat werd zonet bekendgemaakt op de 21ste editie van de prestigieuze gids. Het Hof van Cleve van Peter Goossens krijgt voor het eerst in bijna 20 jaar geen score. [naar artikel]
AZ Groeninge behaalt als eerste ziekenhuis in België, Nederland en Luxemburg een Gault&Millau label voor patiëntenmaaltijden. Er worden in AZ Groeninge in Kortrijk elke dag 900 warme maaltijden voor patiënten opgediend en 1.800 keer ontbijt en avondmaal geserveerd. Wat maakt de keuken van AZ Groeninge nu zo bijzonder? En welke gerechtjes lusten de patiënten het liefst? [naar artikel]
Eén dag nadat bekend raakte dat La Rigue, het nieuwe restaurant van Peter Goossens in Knokke-Heist, dicht blijft op maandag wordt opnieuw ingegrepen. Ook op dinsdag kan niet meer gereserveerd worden. [naar artikel]
Eigenlijk wilde hij een bekend schrijver worden. Maar we zullen Christian Millau altijd blijven herinneren als de man van de culinaire gids Gault&Millau. Christian Millau is op zijn 88ste overleden. [naar artikel]
Nog een maand en dan is het einde verhaal voor Peter Goossens (59) in zijn Hof van Cleve. De sterrenchef blijft de plak zwaaien in zijn Knokse brasserie La Rigue, dat wat geplaagd is door slechte kritieken. Maar de pitbull van de Belgische gastronomie voelt de ‘keukenklok’ tikken en moet leren loslaten, voor het eerst. “Stoppen? Nee, nee, ik kan dat niet. Ik zal nooit stoppen.” [naar artikel]
Gault&Millau stelde maandagnamiddag de nieuwe gids 2022 voor. Peter Goossens krijgt voor het 19de jaar op rij 19,5 op 20, Gert De Mangeleer is de strafste nieuwkomer ooit. Zijn Hertog Jan dat dit jaar heropende in Antwerpen, krijgt direct 18 op 20. Chef van het Jaar is Thierry Theys van Nuance in Duffel. Ontdek hier alle scores van de restaurants in je buurt of ver daarbuiten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.