Bijna één op de drie Belgen eet minstens een keer per week geen vlees of vis. Dat is ruim een verdubbeling sinds 2016, zo toont een enquête voor veggie-organisatie EVA. ‘Het is helemaal geen niche meer’, zegt voedingsexpert Kristof Rubens. [naar artikel]
Ons land telt steeds meer vegetariërs en flexitariërs. Vaak lusten ze nog wel een lapje vlees, maar laten ze het links liggen voor ecologische... [naar artikel]
Alcohol links laten liggen is een ding. Bart De Wever deelde deze week op sociale media dat hij tien jaar alcoholvrij is. Evi Hanssen schreef dit najaar een boek over 500 dagen zonder alcohol. De Nederlandse Petra Moes raakt al achttien jaar geen glas meer aan. Ook zij schreef er een boek over. [naar artikel]
22:52 Almaar meer gezinnen laten het spaarboekje links liggen en wachten op betere alternatieven. [naar artikel]
Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]
De Belgen maken maar nauwelijks de overstap naar andere, kleinere banken, die doorgaans meer rente op het spaargeld bieden. Dat blijkt dinsdag uit cijfers die in de kranten De Tijd, L’Echo en Le Soir staan. [naar artikel]
Meer dan honderdduizend mensen laten voor ‘Dagen Zonder Vlees’ hun kotelet even links liggen. Daarna gaan de meesten gewoon verder met ‘killen en grillen’. Maar hoe meer onderzoek er gebeurt naar ons lapje vlees, hoe meer vragen je je daarbij kunt stellen. Want meneer het varken en mevrouw de kip hebben echt wel veel meer emoties en gevoelens dan we lang dachten. “De inzichten groeien zo snel dat ik denk dat het aantal mensen dat zich schuldig voelt zal toenemen”, zegt Dirk Lips, ethicus en voorzitter van de Vlaamse Raad van Dierenwelzijn. Een stand van zaken. [naar artikel]
De Belgen maken maar nauwelijks de overstap naar andere, kleinere banken, die doorgaans meer rente op het spaargeld bieden. Dat blijkt vandaag uit cijfers die in de kranten ‘De Tijd’, ‘L’Echo’ en ‘Le Soir’ staan. [naar artikel]
Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]
Parijs is een topbestemming voor wie een citytrip in gedachten heeft, maar deze zomer laten Belgen de lichtstad liever links liggen. Dat heeft alles te maken met de aankomende Olympische Spelen en verhoogde kamerprijzen. Een uitje naar New York werd op korte tijd dan weer veel populairder, zo blijkt uit cijfers van reisorganisatie Tui. [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
Nu het echte studentenleven weer uit de startblokken schiet, met berichten over dronkemanstaferelen en vechtpartijen, lijkt het beeld van de aan drank verslingerde student bevestigd. Toch wijst alles erop dat almaar meer studenten alcohol links laten liggen. Zelfs op cantussen wordt steeds vaker een glas water ad fundum gedronken. "Je hoeft je niet meer lazarus te drinken om stoer bevonden te worden." [naar artikel]
Meer dan vier op de tien Belgen (42 procent) zijn voorstander van kweekvlees. In Vlaanderen gaat het zelfs om bijna de helft (47 procent). Dat blijkt uit een enquête bij 1.001 Belgen in opdracht van Gaia. De dierenrechtenorganisatie lanceert een nieuwe campagne om slachtvrij vlees in de kijker te zetten. In België vertegenwoordigen vegetariërs, pescotariërs […] Het bericht Ruim 40 procent van Belgen voorstander van kweekvlees verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
09:05 Belgen laten speelgoedwinkels steeds meer links liggen voor Bol.com en co. ‘Speelgoedketens moeten goed kijken naar wat kledingwinkels hebben meegemaakt door Zalando.’ [naar artikel]
Tienduizenden Belgen betalen meer dan nodig voor hun doktersbezoek of medicijnen omdat ze hun recht op een ‘verhoogde tegemoetkoming’ niet opnemen. Wie heeft er recht op? En hoe vraag je zo’n verhoogde tegemoetkoming aan? [naar artikel]
Meer dan twee op de drie Belgische fietsers verkiezen de wind in de haren boven de veiligheid van een fietshelm. De verklaring is even simpel als... [naar artikel]
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.