Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Meer dan de helft van de Belgen eet minstens 4 keer per week vlees

30/03/2023 - 13:21
"Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM)."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Meer dan de helft van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees: welke soort is nu écht het gezondst? En welke het goedkoopst? (13/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). “Je leest veel tegenstrijdige dingen over vlees, maar het kan wel degelijk in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke soort is dan het gezondst? En welke het goedkoopst? Sels tipt hoe je die vier keer vlees per week best invult en Jan De Boeck van Consumer Panel GfK Belgium werpt een blik op de prijsverschillen per kilo. [naar artikel]


2. Veggiebarometer: meer Belgen dan ooit laten vlees links liggen (22/02/2022 - De Morgen)

Bijna één op de drie Belgen eet minstens een keer per week geen vlees of vis. Dat is ruim een verdubbeling sinds 2016, zo toont een enquête voor veggie-organisatie EVA. ‘Het is helemaal geen niche meer’, zegt voedingsexpert Kristof Rubens. [naar artikel]


3. Belg eet gemiddeld 4 keer per week vlees: hoe vul je die porties het best in? En is kip écht gezonder dan biefstuk? (12/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). “Je leest veel tegenstrijdige dingen over vlees, maar het kan wel degelijk in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke soort is dan het gezondst? En welke het goedkoopst? Sels tipt hoe je die vier keer vlees per week best invult en Jan De Boeck van Consumer Panel GfK Belgium werpt een blik op de prijsverschillen per kilo. [naar artikel]


4. ‘Helemaal geen niche meer’: meer Belgen dan ooit laten vlees links liggen (22/02/2022 - De Morgen)

Bijna één op de drie Belgen eet minstens een keer per week geen vlees of vis. Dat is ruim een verdubbeling sinds 2016, zo toont een enquête voor veggie-organisatie EVA. ‘Het is helemaal geen niche meer’, zegt voedingsexpert Kristof Rubens. [naar artikel]


5. Meer dan 9 op de 10 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


6. “Vroeger waren rosbief en varkensgebraad typisch voor op zondag, nu wordt dat amper nog besteld”: 3 authentieke slagers over hun job (25/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van een sneetje hesp op de boterham tot een malse biefstuk: veel Vlamingen houden van hun dagelijkse portie vlees. Iets meer dan de helft zet het minstens vier keer per week op tafel. “En daarvoor werken we zo’n 60 uur per week”, zeggen drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. Merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? En hoe herken je een goed stuk vlees? “Als je een kwaliteitsvolle kipfilet bakt, zal je pan niet vol water staan.” [naar artikel]


7. “Per week draaien we een halve kilometer verse worsten, per dag gaat er zo’n 150 kilo vlees over de toonbank”: 3 authentieke slagers over hun job (25/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van een sneetje hesp op de boterham tot een sappige worst: veel Vlamingen houden vast aan hun dagelijkse portie vlees. Zo’n 56 procent van de Belgen zet het minstens vier keer per week op tafel. “Daar werken we zo’n 60 uur per week voor”, klinkt het bij drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. En merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? “Een goede slager herken je aan zijn gehakt.” [naar artikel]


8. Greenpeace: "Belgen eten te veel vlees" (05/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

De Belg eet gemiddeld 770 tot 980 gram vlees per week. Dat is 2 tot 2,5 keer meer dan de aanbeveling om wekelijks niet meer dan 400 gram te... [naar artikel]


9. 3 op de 4 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


10. Bijna de helft van de Belgen eet minder vlees (13/02/2018 - Het Belang van Limburg)

In ons land is de vleesconsumptie het voorbije jaar fors gedaald. Bijna de helft (44 procent) van de Belgen eet minder vlees dan vorig jaar. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) en onderzoeksbureau iVOX. [naar artikel]


11. Nederlands klimaatakkoord wil vleesconsumptie van burgers beperken tot twee stukken per week (16/01/2019 - Het Belang van Limburg)

HasseltAls het van de opstellers van het Nederlandse klimaatakkoord afhangt, mogen Nederlanders straks nog maar twee keer per week vlees eten. Meer is te belastend voor het milieu. “Ook Belgen zouden beter wat minder vlees eten”, klinkt het bij het Vlaams Instituut Gezond Leven. [naar artikel]


12. Kwart Belgen eet bewust minder vlees: “Maar op restaurant mag er steak op tafel komen” (25/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Minstens één dag per week geen vis of vlees eten. Een kwart van de Belgen doet het, zonder écht vegetarisch te leven. Het doel? Hun gezondheid, ecologische voetafdruk of het welzijn van de dieren verbeteren. Maar buitenshuis gaan die principes snel overboord. [naar artikel]


13. Rapport van Greenpeace niet mals voor Belgen: “Ze eten te veel vlees” (05/03/2018 - Het Nieuwsblad)

De Belg eet gemiddeld 770 tot 980 gram vlees per week, wat 2 tot 2,5 keer meer is dan de aanbeveling om wekelijks niet meer dan 400 gram te consumeren. Dat staat in een nieuw rapport van Greenpeace dat gewijd is aan de impact van de vleesconsumptie op de klimaatopwarming. [naar artikel]


14. “Vier op de tien Belgen hebben problemen met ogen” (04/10/2019 - Het Nieuwsblad)

Bijna de helft van de Belgen heeft klachten over het gezichtsvermogen, maar we zetten nauwelijks de stap om er iets aan te doen. Nochtans kan minstens de helft van al het verlies van gezichtsvermogen voorkomen worden, als het in een vroeg stadium wordt opgespoord en behandeld. De Week van het Zien, van 5 tot 12 oktober, wil alle Belgen motiveren om een oogmeting te doen. [naar artikel]


15. Bijna helft van Belgen kijkt films en series via Netflix, ook VRT MAX en VTM GO steeds populairder  (25/09/2023 - VRT NWS)

45 procent van de Belgen bekijkt films en series via streaming, en dan vooral via Netflix. Ook de streamingdiensten van klassieke televisiezenders winnen aan populariteit: een derde van de Vlamingen keek afgelopen maand minstens één keer naar VRT MAX of VTM GO. Live televisiekijken blijft het populairst. Bijna 8 op de 10 Belgen keek de afgelopen maand minstens een keer televisie. [naar artikel]


16. 170.000 Belgen kloppen aan bij voedselbank (14/11/2019 - De Tijd)

10:06 De Belgische Federatie van Voedselbanken helpt een recordaantal behoeftige mensen aan eten. In de eerste helft van dit jaar steeg het aantal Belgen die minstens één keer per maand kwamen aankloppen va... [naar artikel]


17. Greenpeace: “Belgen eten te veel vlees” (05/03/2018 - Het Belang van Limburg)

De Belg eet gemiddeld 770 tot 980 gram vlees per week, wat 2 tot 2,5 maal meer is dan de aanbeveling om wekelijks niet meer dan 400 gram te consumeren. Dat staat in een nieuw rapport van Greenpeace dat gewijd is aan de impact van de vleesconsumptie op de klimaatopwarming. [naar artikel]


18. Ruim de helft van de Belgen heeft minstens 7 verzekeringen (30/12/2020 - Express)

De Belg gaat graag verzekerd door het leven, leert een bevraging van het marktonderzoeksbureau Listen in opdracht van de verzekeraar... The post Ruim de helft van de Belgen heeft minstens 7 verzekeringen appeared first on Business AM. [naar artikel]


19. Bijna helft Belgen eet minder vlees: "Belangrijkste reden is dierenwelzijn" (13/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

Bijna de helft van de Belgen (44 procent) zegt zijn vleesconsumptie te hebben verminderd tegenover vorig jaar, zo blijkt uit een online enquête bij... [naar artikel]


20. Belgen eten te veel vlees, vindt Greenpeace (05/03/2018 - Knack)

De Belg eet gemiddeld 770 tot 980 gram vlees per week, wat 2 tot 2,5 maal meer is dan de aanbeveling om wekelijks niet meer dan 400 gram te consumeren. Dat staat in een nieuw rapport van Greenpeace dat gewijd is aan de impact van de vleesconsumptie op de klimaatopwarming. [naar artikel]


21. Vrouwen eten steeds minder vlees (20/02/2020 - Metro)

Net geen kwart van de Belgen jonger dan 34 eet minstens drie maal per week vegetarisch. Dat was in 2016 nog slechts 12%. Vooral vrouwen eten steeds minder dierlijke producten. De belangrijkste motivaties hiervoor zijn dierenwelzijn en het milieu. Dat blijkt uit een iVox-studie in opdracht van de vzw Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA). Vegetarisch eten […] Het bericht Vrouwen eten steeds minder vlees verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


22. Bijna helft van de Belgen eet minder vlees (13/02/2018 - Metro)

Maar liefst 44% van de Belgen zegt zijn vleesconsumptie te hebben verminderd tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rondvraag bij 1.000 Belgen die is uitgevoerd op vraag van vzw EVA.  Nog volgens de enquête eet 7% van de respondenten nooit vlees. Daarnaast is 9% flexitariër, of iemand die minstens drie keer per week vegetarisch […] [naar artikel]


23. Deze maand wel alcohol, geen vlees (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]


24. 4 redenen om minstens 1 keer per week voor plantaardig te kiezen (13/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

De stap naar een vegetarisch of veganistisch bestaan is voor de meesten onder ons nog een stap te ver. Toch heeft bijna de helft van alle Belgen... [naar artikel]


25. De helft van de Belgen noemt zich katholiek, maar wat betekent dat nog? “Niet meer naar de mis, wel een kaarsje branden” (21/11/2018 - Het Nieuwsblad)

De helft van de Belgen noemt zich katholiek, zo blijkt uit het eerste jaarrapport van de Kerk in België. Veel doen we wel niet met dat geloof: negen procent gaat nog minstens één keer per maand naar een mis of begrafenis. “Maar we gaan wel op bezinning, en branden kaarsjes. Dat hoeft niet noodzakelijk minder christelijk te zijn”, vindt kerkjurist Rik Torfs. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!