56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). “Je leest veel tegenstrijdige dingen over vlees, maar het kan wel degelijk in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke soort is dan het gezondst? En welke het goedkoopst? Sels tipt hoe je die vier keer vlees per week best invult en Jan De Boeck van Consumer Panel GfK Belgium werpt een blik op de prijsverschillen per kilo. [naar artikel]
Bijna één op de drie Belgen eet minstens een keer per week geen vlees of vis. Dat is ruim een verdubbeling sinds 2016, zo toont een enquête voor veggie-organisatie EVA. ‘Het is helemaal geen niche meer’, zegt voedingsexpert Kristof Rubens. [naar artikel]
56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). “Je leest veel tegenstrijdige dingen over vlees, maar het kan wel degelijk in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke soort is dan het gezondst? En welke het goedkoopst? Sels tipt hoe je die vier keer vlees per week best invult en Jan De Boeck van Consumer Panel GfK Belgium werpt een blik op de prijsverschillen per kilo. [naar artikel]
Bijna één op de drie Belgen eet minstens een keer per week geen vlees of vis. Dat is ruim een verdubbeling sinds 2016, zo toont een enquête voor veggie-organisatie EVA. ‘Het is helemaal geen niche meer’, zegt voedingsexpert Kristof Rubens. [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
Van een sneetje hesp op de boterham tot een malse biefstuk: veel Vlamingen houden van hun dagelijkse portie vlees. Iets meer dan de helft zet het minstens vier keer per week op tafel. “En daarvoor werken we zo’n 60 uur per week”, zeggen drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. Merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? En hoe herken je een goed stuk vlees? “Als je een kwaliteitsvolle kipfilet bakt, zal je pan niet vol water staan.” [naar artikel]
Van een sneetje hesp op de boterham tot een sappige worst: veel Vlamingen houden vast aan hun dagelijkse portie vlees. Zo’n 56 procent van de Belgen zet het minstens vier keer per week op tafel. “Daar werken we zo’n 60 uur per week voor”, klinkt het bij drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. En merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? “Een goede slager herken je aan zijn gehakt.” [naar artikel]
De Belg eet gemiddeld 770 tot 980 gram vlees per week. Dat is 2 tot 2,5 keer meer dan de aanbeveling om wekelijks niet meer dan 400 gram te... [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
In ons land is de vleesconsumptie het voorbije jaar fors gedaald. Bijna de helft (44 procent) van de Belgen eet minder vlees dan vorig jaar. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) en onderzoeksbureau iVOX. [naar artikel]
HasseltAls het van de opstellers van het Nederlandse klimaatakkoord afhangt, mogen Nederlanders straks nog maar twee keer per week vlees eten. Meer is te belastend voor het milieu. “Ook Belgen zouden beter wat minder vlees eten”, klinkt het bij het Vlaams Instituut Gezond Leven. [naar artikel]
Minstens één dag per week geen vis of vlees eten. Een kwart van de Belgen doet het, zonder écht vegetarisch te leven. Het doel? Hun gezondheid, ecologische voetafdruk of het welzijn van de dieren verbeteren. Maar buitenshuis gaan die principes snel overboord. [naar artikel]
De Belg eet gemiddeld 770 tot 980 gram vlees per week, wat 2 tot 2,5 keer meer is dan de aanbeveling om wekelijks niet meer dan 400 gram te consumeren. Dat staat in een nieuw rapport van Greenpeace dat gewijd is aan de impact van de vleesconsumptie op de klimaatopwarming. [naar artikel]
Bijna de helft van de Belgen heeft klachten over het gezichtsvermogen, maar we zetten nauwelijks de stap om er iets aan te doen. Nochtans kan minstens de helft van al het verlies van gezichtsvermogen voorkomen worden, als het in een vroeg stadium wordt opgespoord en behandeld. De Week van het Zien, van 5 tot 12 oktober, wil alle Belgen motiveren om een oogmeting te doen. [naar artikel]
45 procent van de Belgen bekijkt films en series via streaming, en dan vooral via Netflix. Ook de streamingdiensten van klassieke televisiezenders winnen aan populariteit: een derde van de Vlamingen keek afgelopen maand minstens één keer naar VRT MAX of VTM GO. Live televisiekijken blijft het populairst. Bijna 8 op de 10 Belgen keek de afgelopen maand minstens een keer televisie. [naar artikel]
10:06 De Belgische Federatie van Voedselbanken helpt een recordaantal behoeftige mensen aan eten. In de eerste helft van dit jaar steeg het aantal Belgen die minstens één keer per maand kwamen aankloppen va... [naar artikel]
De Belg eet gemiddeld 770 tot 980 gram vlees per week, wat 2 tot 2,5 maal meer is dan de aanbeveling om wekelijks niet meer dan 400 gram te consumeren. Dat staat in een nieuw rapport van Greenpeace dat gewijd is aan de impact van de vleesconsumptie op de klimaatopwarming. [naar artikel]
De Belg gaat graag verzekerd door het leven, leert een bevraging van het marktonderzoeksbureau Listen in opdracht van de verzekeraar... The post Ruim de helft van de Belgen heeft minstens 7 verzekeringen appeared first on Business AM. [naar artikel]
Bijna de helft van de Belgen (44 procent) zegt zijn vleesconsumptie te hebben verminderd tegenover vorig jaar, zo blijkt uit een online enquête bij... [naar artikel]
De Belg eet gemiddeld 770 tot 980 gram vlees per week, wat 2 tot 2,5 maal meer is dan de aanbeveling om wekelijks niet meer dan 400 gram te consumeren. Dat staat in een nieuw rapport van Greenpeace dat gewijd is aan de impact van de vleesconsumptie op de klimaatopwarming. [naar artikel]
Net geen kwart van de Belgen jonger dan 34 eet minstens drie maal per week vegetarisch. Dat was in 2016 nog slechts 12%. Vooral vrouwen eten steeds minder dierlijke producten. De belangrijkste motivaties hiervoor zijn dierenwelzijn en het milieu. Dat blijkt uit een iVox-studie in opdracht van de vzw Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA). Vegetarisch eten […] Het bericht Vrouwen eten steeds minder vlees verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Maar liefst 44% van de Belgen zegt zijn vleesconsumptie te hebben verminderd tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rondvraag bij 1.000 Belgen die is uitgevoerd op vraag van vzw EVA. Nog volgens de enquête eet 7% van de respondenten nooit vlees. Daarnaast is 9% flexitariër, of iemand die minstens drie keer per week vegetarisch […] [naar artikel]
Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]
De stap naar een vegetarisch of veganistisch bestaan is voor de meesten onder ons nog een stap te ver. Toch heeft bijna de helft van alle Belgen... [naar artikel]
De helft van de Belgen noemt zich katholiek, zo blijkt uit het eerste jaarrapport van de Kerk in België. Veel doen we wel niet met dat geloof: negen procent gaat nog minstens één keer per maand naar een mis of begrafenis. “Maar we gaan wel op bezinning, en branden kaarsjes. Dat hoeft niet noodzakelijk minder christelijk te zijn”, vindt kerkjurist Rik Torfs. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.